2024/04/19
۱۴۰۳ جمعه ۳۱ فروردين
چه کسانی عامل اصلی انتقال کرونا هستند؟ آیا امکان ابتلای هم‌زمان آنفولانزا و کرونا وجود دارد؟

چه کسانی عامل اصلی انتقال کرونا هستند؟ آیا امکان ابتلای هم‌زمان آنفولانزا و کرونا وجود دارد؟

تحقیقات جدید عامل اصلی انتقال کرونا و آنفولانزا را مشخص کرده‌است. اما آیا احتمال ابتلای هم‌زمان به این دو ویروس وجود دارد؟

جامعه پویا -درحالیکه نتایج تحقیقات جدید نشان داده است عامل اصلی شیوع بیماری کرونا کودکان وجوانان هستند رئیس بخش بیماری های عفونی بیمارستان مسیج دانشوری گفته است ظرفیت بیمارستان ها تکمیل شده جایی برای بستری بیمار جدید نیست.

به گزارش ایسنا، متخصصان دانشگاه‌های پرینستون، جانز هاپکینز و کالیفرنیا حدود ۸۵ هزار مورد تایید شده ابتلا به  SARS-CoV-۲ (نام علمی نوع جدید ویروس کرونا) را در میان ۵۷۵ هزار نفر از ساکنان جنوب شرقی هند برای ردیابی مسیرهای انتقال احتمالی ویروس کرونا مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
نتایج این مطالعات نشان داد ۷۱ درصد از افراد مبتلا، این ویروس را از طریق تماس به افراد دیگر منتقل نمی‌کنند اما تنها ۸ درصد از مبتلایان در انتقال ویروس کرونا به ۶۰ درصد از بیمارانِ جدید نقش دارند.

 

متخصصان همچنین به این نتیجه رسیدند که کودکان و جوانان، بیشترین نقش را در شیوع ویروس کرونا (عامل بیماری کووید ۱۹) دارند.

آنها دریافتند احتمال اینکه یک فرد آلوده به ویروس کرونا بدون در نظر گرفتن سن، این ویروس را از طریق تماسِ نزدیک به فرد دیگری منتقل کند از حدود ۲.۶ درصد در جامعه تا ۹ درصد در خانواده متغیر است.

 

این متخصصان همچنین مشاهده کردند کودکان و نوجوانان که یک سوم از موارد ابتلا به کووید ۱۹ را تشکیل می‌دهند مخصوصا نقش کلیدی در انتقال ویروس در جمعیت مورد مطالعه را داشته‌اند.

به علاوه این بررسی‌ها نشان داد در تمام گروه‌های سنی، احتمال اینکه افراد ویروس را از فردی در گروه سنی مشابه خود بگیرد به مراتب بیشتر است.

به گزارش سایت موسسه محیط زیستی پرینستون، جزئیات این مطالعات در مجله Science منتشر شده است.

 

 

ویروس کرونا

جایی برای بستری بیمار کرونایی نداریم


در همین حال رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با بیان اینکه در زمان بروز پاندمی کووید 19، بروز و شیوع سایر بیماری‌های تنفسی همچون آنفلوانزا و سرماخوردگی کاهش پیدا می‌کند، با تاکید بر اینکه این مساله به معنای عدم امکان ابتلای همزمان به دو ویروس تنفسی نیست، گفت: با این حال احتمال بروز همزمان دو ویروس تنفسی ناشایع بوده اما غیرممکن نیست؛ همانگونه که در چین مواردی از ابتلای همزمان به کووید و آنفلوانزا گزارش شده است.

دکتر پیام طبرسی ، با اشاره به برخی اظهار نظرها در خصوص کاهش بروز و شیوع سایر ویروس‌های تنفسی در زمان شیوع کووید 19، توضیح داد: به طور معمول در زمان بروز یک پاندمی، میزان گردش سایر ویروس‌ها در جامعه پایین می‌آید. بنابراین در زمان پاندمی کووید 19 و زمانی که این ویروس در سطح جامعه به میزان بالایی شایع است، میزان بروز سایر ویروس‌های تنفسی همچون سرماخوردگی و آنفولانزا تا حدودی کاهش پیدا می‌کند.

 

 

 طبرسی این مساله را به معنای عدم گردش سایر ویروس‌های تنفسی در سطح جامعه ندانست و در این رابطه توضیح داد: این مساله به این معنا نیست که در فصل شیوع یک پاندمی، سایر ویروس‌ها وجود ندارند، بلکه شدت بالایی پیدا نمی‌کنند؛ چراکه الان کووید 19 در جامعه شایع بوده و در واقع ویروس‌های دیگر قدرت گردش پیدا نمی‌کنند و از آنجا که کرونا قدرت انتقال و سرایت بالاتری دارد، لذا مردم را بیشتر درگیر می‌کند.

 وی با اشاره به سایر علل این مساله، اظهار کرد: همچنین در زمان وقوع و بروز پاندمی، میزان رعایت اصول بهداشتی و تنفسی همچون شست‌شوی دست‌ها و پوشش ماسک افزایش یافته و همین مساله در کاهش بروز سایر ویروس‌ها تاثیرگذار است؛ چراکه کرونا نسبت به سایر ویروس‌های تنفسی مسری‌تر بوده، لذا با رعایت اصول بهداشتی شدت بروز و شیوع سایر ویروس‌ها کمتر می‌شود.

 

 

طبرسی با تاکید بر ضرورت و اهمیت تشدید رعایت اصول بهداشتی و پوشش ماسک در فصول سرد سال، اظهار کرد: به همان دلایلی که ذکر شد، در زمان پاندمی کرونا میزان بروز سرماخوردگی بسیار پایین است، لذا شهروندان نسبت به بروز هر یک از علایم تنفسی حتی آبریزش بینی حساس بوده و در ابتدا آن را کرونا فرض کرده و نسبت به قرنطینه و استراحت در منزل اقدام کنند.

 

 

معاون بیمارستان مسیح دانشوری در خاتمه با تاکید بر اینکه اوضاع تهران در رابطه با شیوع کرونا بسیار خطرناک است، گفت: تخت های بستری بیمارستان تکمیل شده و جایی برای بستری بیماران جدید نیست، همانگونه که اعلام شده در حال حاضر 105 بیمارستان در تهران نسبت به بستری بیماران کرونایی اقدام کرده‌اند ولی همچنان ظرفیت‌ها تکمیل است، لذا باید بیش از پیش مراقب بوده و پروتکل های بهداشتی را به صورت جدی رعایت کنیم
 

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.