2021/03/02
۱۳۹۹ سه شنبه ۱۲ اسفند
راز خوشمزه شدن

راز خوشمزه شدن "عدس پلو" مجلسی و رستورانی + توصیه های آشپزهای حرفه‌ای

عدس پلو یک غذای بسیار خوشمزه ایرانی است که تهیه آن فوت و فن خاصی دارد. اینجا را بخوانید.

جامعه پویا -عدس پلو غذایی بسیار خوشمزه و خاص ایرانی است که طرفداران زیادی دارد. عدس پلو یکی از غذاهایی است که در مجالس رسمی و مذهبی نیز پخته و سرو می‌شود. 
عدس پلو را به دو شکل می‌پزند. عدس پلو آبکش و عدس پلو به صورت کته. عدس پلوی کته در محافل خانوادگی است و خانم ها ان را در خانه برای اعضای خانواده می پزند. 
در این مطلب هر دو روش  به شما آموزش داده می‌شود.

 عدس پلو نذری
مواد لازم


برنج:سه پیمانه 
عدس:دو پیمانه 
پیاز ریز و سرخ شده:دو عدد  
گوشت چرخ کرده:250 گرم 
کشمش:به مقدار لازم  
خلال پسته و بادام:نصف فنجان 
کره:به مقدار لازم

بیشتر بخوانید: طرز تهیه عدس پلوی نذری و خاص با ترفند هایی که آشپزهای حرفه ای بلدند


طرز تهیه عدس پلو به صورت آبکش


ابتدا برنج را به مدت 4 ساعت با نمک و آب سرد خیس کنید. در این مدت عدس را هم خیس کنید تا عوارضی مانند نفخ از ان گرفته شود. 
بعد  عدس را در قابلمه بپزید. عدس نباید به حدی بپزد که وا برود یا کاملا له شود به قدری بپزید که نرم شود. 
بعد عدس را کناری قرار دهید و برنج را بپزد. آب را در قابلمه بجوشانید برنج را داخل آن بریزید و براساس نوع برنجی که دارید و حتما می‌دانید چه زمانی وقت آبکش شدن آن است برنج را آبکش کنید. 


حالا نوبت اضافه کردن عدس است. عدس را به دو روش می‌توانید اضافه کنید یا لابه‌لای برنج آبکش شده در قابلمه بریزید یا اینکه عدس را وقتی برنج در آبکش است به آن اضافه کنید و برنج را بالا و پایین کنید تا عدس و برنج خوب هم بخورد. توجه داشته باشید نباید خیلی کفگیر را داخل برنج بزنید چون برنج خرد می‌شود. فقط چند بار آبکش را بالا و پایین کنید تا عدس و برنج با هم مخلوط شود. 


حالا ته‌دیگ بگذارید و بعد برنج را داخل قابلمه بریزید و دم بگذارید. 
تا دم کشیدن برنج خورش عدس پلو را آماده کنید. ابتدا مقدار کمی روغن داخل تابه بریزید پیاز نگینی شده را تفت دهید و بعد گوشت را اضافه کنید و تفت بدهید.در تابه را بگذارید تا گوشت با آب خودش خوب بپزد وسرخ شود. بعد که گوشت آماده شد می‌توانید کشمش را هم به آن اضافه کنید و خوب تفت بدهید. وقتی خورش عدس پلو آماده شد در اخر کمی زعفران به آن اضافه کنید و تفت دهید. سپس خلال پسته و بادام را جداگانه تفت دهید تا کمی نرم شود و به مواد اضافه کنید. زیر تابه را خاموش کنید نمک و سایر ادویه‌ها را به آن اضافه کنید. 

 

 

عدس پلوی نذری
وقتی ادویه‌ها را اضافه کردید در تابه را بگذارید تا با حرارت خودش جا بیفتد. به پلو سربزنید معمولا عدس پلو تا نیم ساعت یا 45 دقیقه اماده می‌شود.  از دم کشیدن پلو که اطمینان حاصل کردید کره زیر آن را خاموش کنید و کره را به آن اضافه کنید تا با حرارت پلو آب شود. 
عدس پلوی شما اماده است و می توانید سرو کنید

 

عدس پلو به صورت کته

اگر تصمیم دارید عدس پلو را کته درست کنید باز هم باید عدس را جدا بپزید. برنج را همانطور که کته درست می‌کنید بپزید. یک بند انگشت آب، نمک و روغن داخل آن بریزید وقتی آب آن کشیده شد و به حدی رسید که خواستید دم بگذارید عدس را اضافه کنید. عدس حتما باید از قبل پخته شده باشد. آب عدس را داخل برنج نریزید چون هم غذای شما زشت می‌شود و هم نفاخ می‌شود. خورش عدس پلو را هم به سبکی که گفته شد می‌توانید درست کنید. 


نکته


می‌توانید کشمش و خلال بادم و پسته را جداگانه تفت داده و به پلو اضافه کنید.
اگر دوست داشته باشید می‌توانید پیاز را رنده و با گوشت ورز دهید و به صورت گوشت قلقلی  در اورده و سرخ کنید. 
دارچین یکی از ادویه‌هایی است که بسیار عدس پلو را خوش‌عطر می کند و سردی عدس را هم می گیرد می‌توانید از پودر دارچین استفاده کنید
برای ته دیگ می‌توانید از نان، سیب زمینی یا کاهو استفاده کنید ، اینکه از چه ته‌دیگی استفاده کنید کاملا به سلیقه شما بستگی دارد. 

 

کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.