2024/04/24
۱۴۰۳ چهارشنبه ۵ ارديبهشت
طرز تهیه شامی ترش خیلی خوشمزه و مجلسی

طرز تهیه شامی ترش خیلی خوشمزه و مجلسی

طرز تهیه شامی ترش بسیار خوشمزه با نکاتی خاص که تا به حال نمی دانستید را اینجا بخوانید

جامعه پویا -شامی ترش یک غذای بسیار لذیذ شمالی است که میان سایر اقوام ایرانی هم طرفداران زیادی دارد. برای اینکه یک شامی ترش بسیار عالی و خوشمزه درست کنید. باید ترکیبات مواد را بدانید. 

طرز تهیه شامی ترش بسیار خوشمزه رودباری


مواد لازم برای شامی ترش خوشمزه


200 گرم گوشت چرخ کرده
۱ عدد سیب زمینی
۲ عدد گوجه فرنگی
۱ عدد پیاز
۱ قاشق غذاخوری پیاز داغ
۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
۱ قاشق غذاخوری سرخالی چوچاق خشک یا دو قاشق غذاخوری سرخالی چوچاق تازه
۱ قاشق غذاخوری سرخالی خالواش خشک یا دو قاشق غذاخوری سرخالی خالواش تازه
آبغوره به میزان لازم
نمک، فلفل و زرچوبه به میزان لازم

 

شامی ترش با رب انار
دستور پخت شامی ترش 


ابتدا سیب زمینی و پیاز را رنده می کنیم و آب آن را حسابی می گیریم. بعد گوشت را با سیب زمینی و پیاز مخلوط کرده و سبزی خشک نمک و زرد چوبه را به آن اضافه کرده و حسابی ورز می دهیم. بعد از اینکه خوب ورز خورد. مواد را در دست قالب می زنیم و در یک تابه که با روغن از قبل آن را داغ کردیم شامی ها را سرخ می کنیم. وقتی شامی ها سرخ شد چند گوجه را قاچ کرده و کنار شامی ها در تابه قرار می دهیم تا گوجه هم سرخ شد و هم زمان طعم آن به شامی ها هم سرایت کند. 

 


سپس سس شامی ترش را درست می کنیم. ابتدا یک پیاز را نگینی سرخ می کنیم و بعد گوجه را نگینی خرد می کنیم و با رب و زردچوبه و نمک روی پیاز ریخته و سرخ می کنیم. به اندازه یک لیوان آب به تابه اضافه می کنیم. وقتی سس جوش آمد شامی ها را به سس اضافه می کنیم و منتظر می مانیم تا شامی ها و سس قوام بیاید و خوب بپزید . وقتی آب سس به اندازه ای شد که دوست داشتیم ، زیر اجاق را خاموش می کنیم. مقداری آب غوره یا آب لیمو اضافه می کنیم. ترشی سس باید به اندازه ای باشد که دائقه شما می پسندد.

 


نکته 


غلظت سس باید به حدی باشد که سس شبیه آبگوشت نشود و فقط به عنوان سس روی شامی ها قرار گیرد. 
می توانید به جای آبغوره یا آب لیمو از آلوچه یا رب انار ترش  برای طعم دادن به سس استفاده کنید. 
اگر سبزی محلی در دسترس ندارید می توانید از سبزی های معطر مانند ریحان ، مرزه و شوید استفاده کنید. 

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.