2021/04/16
۱۴۰۰ جمعه ۲۷ فروردين
طرز تهیه خورش کرفس  جاافتاده و مجلسی+نکاتی که سرآشپزها می‌دانند

طرز تهیه خورش کرفس جاافتاده و مجلسی+نکاتی که سرآشپزها می‌دانند

خورش کرفس یک خورش بسیار عالی و خاص است اما اگر جا نیفتند و آبکی شود خوشمزه نخواهد شد. طرز تهیه خورش کرفس عالی و خاص را اینجا بخوانید

جامعه پویا -خورش کرفس یک خورش بسیار لذیذ و خوشمزه‌است که اگر بتوانید  به صورت خورش جاافتاده آن را بپزید می‌تواند یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای مجلسی باشد. 
حتما خیلی‌ جاها دیده‌اید که خورش کرفس آب یک طرف و دان ان یک طرف است. این طرز خورش شما را از خورش زده می‌کند. بهترین کار برای اینکه یک خورش کرفس عالی . مجلسی داشته باشید این است که مواد خورش را با دقت و وسواس انتخاب کنید. خورش کرفس تنها خورشی است که برای جا افتاد آن اصلا نباید به رژیم غذایی و مفید و مضر بودن مواد فکر کنید.

بیشتر بخوانید:طرز تهیه خورش فسنجان مجلسی و نکاتی که فقط سرآشپزها می دانند

خورش کرفس
مواد لازم


کرفس پاک و خرد شده: نیم کیلو
نعناع  و جعفری خرد شده : 200 گرم
گوشت گوسفندی: نیم کیلو
پیاز نگینی شده: دو عدد بزرگ
فلفل و نمک و پودر لیمو: به میزان لازم

بیشتر بخوانید: نکات مهم برای اینکه خورش قورمه سبزی جا بیفتد

 

طرز تهیه خورش کرفس

انتخاب کرفس و نعنا

در مرحله اول باید دقت کنیم کرفسی که انتخاب می‌کنیم چه سایزی دارد. از انتخاب کرفس‌های بسیار بلند و کلفت دوری کنید و کرفس‌های نازک و ترد را انتخاب کنید. سپس بعد از شست‌وشو آن را در اندازه‌های یکسان برش دهید. سپس نعناع و جعفری و برگ کرفس را خرد کنید و با مقداری روغن همراه با ساقه‌ها تفت دهید.
سپس  پیازهای نگینی را در قابلمه بریزید و تفت دهید. وقتی پیازها در حال طلایی شدن بود گوشت را به آن اضافه کنید. گوشت را به حدی تفت دهید که گوشت حالت سفیدی به خود بگیرد. در مصرف روغن صرفه‌جویی نکنید. روغن یکی از موادی است که باعث می‌شود خورش کرفس کاملا جا بیفتد.

 

بیشتر بخوانید: دستور پخت قیمه مجلسی ونذری جا افتاده با چند ترفند ویژه

از آنجایی که کرفس آب‌دار است و در مرحله پخت آب پس می‌دهد، آب زیاد داخل قابلمه نریزید. هرچقد خورش کرفس، کم‌آّ‌ب‌تر باشد طعم و مزه بهتری خواهد داشت. توجه داشته باشید گوشت موقع پخت کمی آب می‌دهد به قدری آب در خورش بریزید که  طعم گوشت از بین نرود.
اجازه دهید خورش به آرامی و راحتی بپزد. اگر خورش آرام آرام بپزد بیشتر جا می‌افتد یک ربع قبل از اینکه زیر اجاق را خاموش کنید، نمک، فلفل و پودر لیمو را اضافه کنید. حالا خورش شما آماده‌است. می‌توانید نوش جان کنید

 

خورش کرفس
نکته


چاشنی خورش کرفس معمولا آبلیمو است اما از آبغوره نیز استفاده میشود. همچنین برخی از لیمو عمانی در خورشت کرفس استفاده می‌کنند.
قبل از اینکه خورش را سر میز بیاورید وقتی که کاملا داغ است یک تکه یخ در آن بی‌اندازید تا خورش هم‌بیاید. اینکار لعاب خورش را زیاد می‌کند
حتما به جای آب لیمو از پودر لیمو استفاده کنید پودر لیمو باعث می‌شود قوام بیشتری در خورش شما ایجاد شود. 
می‌توانید به مقدار بسیار کمی به خورش سیر اضافه کنید. عطر سیر خورش را تحت تاثیر قرار می‌دهد. 

 


توجه داشته باشید که خورش کرفس را خیلی داغ مصرف نکنید چون سبزی آن طوری است که آب و حرارت را در خود نگه می‌دارد و ممکن است دهان شما خیلی شدید بسوزد.
برخی افراد در خورش کرفس رب استفاده می‌کنند. اینکار توصیه نمی‌شود چرا که طعم خورش را به سمت  شوری می‌برد در حالیکه خورش کرفس جزء خورش‌های ترش و ملس است.
روغن زیاد استفاده نکنید اما در استفاده از روغن هم خصاصت به  خرج ندهید ،اینکار باعث می‌شود خورش شما قوام نداشته باشد. 
اگر لیمو را درسته داخل خورش بی اندازید ممکن است دانه‌های آن طعم تلخی بدهد پس بهتر است از گرد لیمو استفاده کنید که هم به خورش قوام می‌دهد و هم تلخی لیموی درسته را ندارد. 

 اگر از زودپز استفاده کنید قطعا خورشت جا افتاده‌تری خواهید داشت.

 برای جا افتادن و خوشمزه تر شدن خورشت باید حرارت را کم کنید تا خورشت به آرامی بپزد.
توجه داشته باشید که سبزی های این خورش باید بعد از شستن به طور کامل خشک شوند و بعد آن ها را خرد کنید در غیر این صورت سبزی ها در هنگام طبخ له می شوند.
 

 

کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.