2021/07/26
۱۴۰۰ دوشنبه ۴ مرداد
طرز تهیه آش رشته پاییزی  مجلسی و عالی +نکات مهمی که سرآشپزها می گویند

طرز تهیه آش رشته پاییزی  مجلسی و عالی +نکات مهمی که سرآشپزها می گویند

آش رشته یک غذای پاییزی عالی است که طرفداران زیادی دارد. دستور پخت آش رشته عالی و مجلسی را اینجا بخوانید

جامعه پویا -آش رشته یکی از بهترین غذاهای پاییزی است چرا که اولا کمک می کند تا بدن شما گرم شود و کمتر احساس سرما کنید و دوم اینکه این غذای مقوی شما را در برابر انواع سرماخوردگی محافظت می کند. برای تهیه یک آش رشته مجلسی و خوشمزه باید نکاتی که سرآشپزها می گویند رعایت کنید.

 

دستور پخت آش رشته مجلسی
مواد لازم


حبوبات پخته شده (لوبیا چیتی، عدس و نخود)70 گرم
پیاز متوسط 3 عدد
 روغن به مقدار لازم
زرد چوبه  1 قاشق غذا خوری 
اسفناج 20 گرم  معادل 10 عدد برگ متوسط 
جعفری 20 گرم  معادل 10 عدد 
تره 30  گرم  معادل 15 شاخه تره
شوید  10 گرم  معادل 10 شاخه
گشنیز 20  گرم  معادل 30 شاخه
نعناع خشک  2 قاشق غذا خوری
رشته آش  70 گرم
سیر 2 حبه
کشک به مقدار لازم 
آرد  2 قاشق غذاخوری
 نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

آش رشته خوشمزه
دستور پخت


ابتدا سبزی ها را تمیز کرده و خوب بشویید. سبزی ها را خرد کنید. میزان ریز شدن سبزی ها به سلیقه خودتان بستگی دارد اما اگر سبزی ها را ریز خرد کنید لعاب بیشتری در آش ایجاد می کند. وقتی سبزی ها را ریز کردید. کناری قرار بدهید. ابی که از قبل جوش امده و در قابلمه هست را روی شعله کم اجاق قرار دهید و حبوباتی که از قبل پخته اید داخل آن بریزید. حبوبات آش معمولا لوبیا چیتیف عدس و نخود است. حتما باید 25 ساعت نخود و لوبیا را خیس کنید اینکار باعث می شود تا نفخی در بدن شما ایجاد نکند. آبی که با آن حبوبات را خیس کردید دور بریزید. آن را بجوشانید و بپزید. حبوبات پخته شده را داخل آب قابلمه بریزید . عدس را از قبل نپزید بعد آن را هم داخل قابلمه بریزید تا با حبوبات دیگر بجوشد. عدس زود می پزد بنابراین لازم نیست از قبل پخته شود. 

 


در حالیکه حبوبات شما در آب می جوشد پیاز را سرخ کنید. بهتر است پیازها خوب ریز شده باشند پیاز ریز شده به لعاب آش بسیار کمک می کند ضمن اینکه دیگر لیزی پیاز حس نمی شود و فقط طعم آن غذای شما را خوشمزه می کند. وقتی پیاز را سرخ کردید و به مرحله طلایی رسید آرد و زردچوبه را به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید آرد نباید بسوزد و فقط باید کمی تفت دهید. 

آش رشته لعاب دار


اگر عدس شما به مرحله پخت رسیده حالا رشته را به آش اضافه کنید. معمولا رشته نیم ساعت زمان نیاز دارد تا به مرحله پخت برسد بعد از آن سبزی را به آش اضافه کنید و پیاز و آرد تفت داده شده را هم اضافه کنید. سبزی را در مرحله آخر اضافه می کنیم تا زیاد نجوشد و خواص خودش را حفظ کند ضمن اینکه جوشیدن زیاد سبزی رایحه خوش آن را از بین می برد. آش را هم بزنید تا آردها گلوله گلوله نشود. 
آش نباید آب زیادی داشته باشد و باید کاملا قوام داشته باشد. حباب های ریز روی آش نشان دهنده جا افتادن آش است. وقتی آش آماده شد زیر اجاق را خاموش کنید تا حرارت آن گرفته شود  در این لحظه فلفل را اضافه کنید و اگر کم نمک بود کمی هم نمک اضافه کنید. و بعد نعناع داغ و کشک را اضافه کنید. سیرها را هم سرخ کنید و برای تزئین استفاده کنید. 

 

آش رشته
نکته


به جای نعناع می توانید از آویش یا کاکوتی استفاده کنید. رایحه این دو گیاه عالی است ضمن اینکه تب گرمی دارد می توانید سردی غذا را با آن بگیرید
در آش های محلی از پونه هم استفاده می کنند پونه از انجایی که برای جلوگیری از سرماخوردگی و از بین بردن عفونت در بدن کارایی بالایی دارد بنابراین یکی از بهترین سبزیجات برای آش است. از پونه در استان های آذربایجان  بسیار استفاده می شود.

 


پیازی که برای داخل آش استفاده می کنید را کاملا ریز کنید. اینکار کمک می کند اگر کسی پیاز دوست ندارد آن را در موقع خوردن حس نکنید ضمن اینکه لعاب غذای شما زیاد می شود. 
آش را روی حرارت کم بپزید یکی از نکات کلیدی که آشپزها همواره تاکید می کنند این است که آش نیاز به صبوری دارد اگر آش را روی حرارت زیاد بپزید فقط می پزد و دیگر قوام نمی یابد. 

 


کشک را داخل آش در حال جوش نریزید و وقتی که می خواهید میل کنید کشک را به آش اضافه کنید
در مواد لازم از سیر صحبت شد می توانید سیر را سرخ شده به آش اضافه کنید و می توانید آن را از ابتدا داخل آش بریزید تا بپزد سیر پخته بوی کمتری دارد و طعم بسیار خوبی هم به آش می دهد. 

 

حراج اول ماه اسنپ مارکت
شانی کالا
پوشاک باسلام
کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.