2021/05/19
۱۴۰۰ چهارشنبه ۲۹ ارديبهشت
طرز تهیه شورگل کلم بسیار خوشمزه و مجلسی+نکاتی که در کارخانه‌ها رعایت می کنند

طرز تهیه شورگل کلم بسیار خوشمزه و مجلسی+نکاتی که در کارخانه‌ها رعایت می کنند

تهیه شور گل کلم ، در خانه بسیار راحت و آسان است. می توانید با دستور تهیه فوق حرفه‌ای یک شور گل کلم با طعم کارخانه ای درست کنید. اینجا را بخوانید

جامعه پویا - تهیه شور کلم در خانه کار سختی نیست و هزینه کمتری هم برای تهیه آن باید صرف کنید. برای اینکه یک شورخانگی با طعم شور کلم کارخانه‌ای تهیه کنید این مطلب را بخوانید. 

نسبت به تهیه مواد اولیه در هر چاشنی باید بسیار دقت کنید و از مواد اولیه تازه استفاده کنید. 

بیشتر بخوانید:طرز تهیه ترشی بادمجان بسیار خوشمزه و سریع+ فوت و فن سرآشپزها

مواد لازم برای تهیه شور کلم خانگی

 گل کلم    ۲ کیلوگرم
سرکه سفید    ۴ قاشق غذاخوری
آب    ۴ لیوان
فلفل تند    ۲ عدد
سیر    ۶ حبه
ساقه کرفس    ۲ ساقه
خیار (اختیاری)    ۴ عدد
هویج    ۴ عدد
نمک    ۲ قاشق غذاخوری
نعناع، ترخون و جعفری    ۱۰۰ گرم

طرز تهیه شور خانگی به روش کارخانه ای

 

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی به بسیار خوشمزه و مجلسی +نکاتی که آشپزها بلدند

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی انار و لبو بسیار شیک و خوشمزه+ترفند های کارخانه ای
 



دستور تهیه


ابتدا نمک و آب را در یک قابلمه مخلوط می کنیم و روی حرارت می‌گذاریم وقتی نمک و آب خوب در هم حل شد 4 قاشق غذاخوری سرکه به آن اضافه می‌کنیم و زیر حرارت را هم خاموش می‌کنیم و منتظر می مانیم تا محلول خنک شود. 
در حالی که محلول آب و نمک را کنار گذاشته‌ایم.  تا خنک شود، گل کلم؛ هویج و خیار را خرد می‌کنیم و می‌شویم. وقتی آب آن رفت  مواد را با دستمالی تمیز به طور کامل خشک کرده و آبگیری می‌کنیم و با هم مخلوط کرده و گوشه‌ای قرار می‌دهیم. سبزیجات را هم به همین شکل شسته و خشک می‌کنیم. حبه سیر را تمیز کرده و داخل سبزیجات می‌ریزیم. 

 


حالا نوبت مخلوط کردن است. شیشه های مخصوص شور کلم را که از قبل آماده کرده و کاملا خشک کرده ایم را روی میز قرار می‌دهیم کمی سبزیجات کف ان می‌ریزیم و بعد پر از گل کلم، هویج و خیار می کنیم.  حالا محلول آب نمک و سرکه را روی آن می‌ریزیم. میزان پری شیشه‌ها باید  حدی باشد که یک بند انگشت روی ان  را آب بگیرد و نباید مواد از بیرون باشد. 
یک حبه سیر داخل هر شیشه انداخته و در شیشه را محکم می‌بندیم و بعد در جایی خنک و دور از نور آفتاب قرار می دهیم. 
بهتر است این مواد در یخچال باشد اگر یخچال شما جا ندارد جایی خنک و تاریک پیدا کنید و مواد را داخل آن قرار دهید.  بعد از دو هفته شور کلم شما آماده است. 

 

شور کلم خانگی


نکته


می‌توانید گوجه سبز هم داخل این مواد بریزید بسیار لذیذ خواهد شد. البته پاییز فصل گوجه سبز نیست و می‌توانید از تابستان این گوجه ها را فریز کرده و نگه‌دارید
آشپزهای حرفه‌ای مقداری سیر رنده شده داخل  مواد می‌ریزند تا شور خیلی خوشمزه‌تر شود. پس این ترفند را فراموش نکنید.
سبزی‌های معطر محلی راز دیگر شور‌های کارخانه‌ای است ، از سبزی‌های محلی مانند کاکوتی و آویش و نعناع کوهی غافل نشوید. 
فلفل سبز تند را بشکنید و بعد داخل سبزیجات قرار دهید. البته می‌توانید از فلفل قرمز تند هم استفاده کنید. 
میزان نمکی که اضافه می‌کنید به ذائقه شما بستگی دارد. اما نباید خیلی کم نمک کنید چون شور لزج شده و خوشمزگی‌اش را از دست می‌دهد. ضمن اینکه نمک کم باعث کپک شور می‌شود. 
راز خوشمزگی شورهای کارخانه‌ای سبزیجات ان است . نسبت به سبزیجات معطر اصلا خصاصت به خرج ندهید و کاملا دست و دلباز سبزی استفاده کنید. 

سعی کنید مواد را به صورت یک دست و یک اندازه خرد کنید. اگر یکی کلم درشت و خیار ریز باشد ترکیب شور کلم زیبا نمی‌شود.

کلم شور و ترشی در دوران بارداری توصیه نمی‌شود زیرا منجر به ورم شدید در بدن خانم های باردار شده و فشار خون را بالا می‌برد. بهتر است از شور کلم یا هر شور دیگری استفاده نکنید و اگر میلتان به این چاشنی شدید بود به مقدار بسیار کمی استفاده کنید. 

 

کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.