2021/07/26
۱۴۰۰ دوشنبه ۴ مرداد
ترخینه چطور درست می شود+دستور تهیه ترخینه در خانه

ترخینه چطور درست می شود+دستور تهیه ترخینه در خانه

ترخینه یک ماده غذایی بسیار مفید است که در پاییز و زمستان استفاده می شود و به راحتی می توانید آن را در خانه آماده کنید

جامعه پویا -ترخیه ماده غذایی است که به عنوان میان وعده از آن استفاده می شود. این میان وعده عالی و مفید را با بلغور گندم و دوغ یا شیر تهیه می کنند. 
ترخینه  از دوغ یا شیر تخمیر شده به دست می‌آید و در استان‌ های کرمانشاه، لرستان، کردستان،ایلام، ، همدان و آذربایجان غربی مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته ترخیه یک غذای بین المللی محسوب می شود و در کشورهای دیگر مانند عراق و سوریه نیز استفاده می شود.  

 

ترخینه
مواد لازم


بلغور گندم: یک کیلو
دوغ یا شیر  محلی : یک لیتر
ابتدا بلغور گندم را تمیز کنید و داخل ظرف بریزید. بعد شیر یا دوغ را آرام آرام به آن اضافه کنید. و هم بزنید ماده ای که به دست می آید خمیری شکل است. آن را در یک سینی پهن کنید و جلوی آفتاب بگذارید. روی آن یک توری بکشید که کثیف نشود. باید توجه داشته باشید اگر ترخینه را به حال خود رها کنید کپک می زند باید مدام آن را زیر رو رو کنید تا خشک شود. می توانید آن را در فر یا مایکروفر قرار دهید اگر این دو وسیله را ندارید روی اجاق قرار دهید تا خشک شود. 


روش دیگر این است که بعد از به دست آمدن خمیر آن را قالب بزنید یا به اندازه پرتقال گلوله کنید به آن گیاهان معطر مانند پونه و اویش اضافه کنید، ترخینه را داخل کیسه قرار داده و فریز کنید. 


خواص ترخینه


ترخینه را می‌توان یکی از اولین غذاهای نیمه‌آماده شناخت. این غذا به علت داشتن آنتی‌بیوتیک طبیعی به عنوان داروی سرماخوردگی شناخته می‌شود. برای این خوراک در ادبیات شفاهی مردم لر و کرد شعرهای فولکلوریک نیز سروده شده‌است.


روش مصرف ترخینه


ترخینه را می توانید به صورت آش درست کرده و در زمستان و پاییز مصرف کنید. البته ترخینه را می توانید به صورت خمیر هم استفاده کنید. با اضافه کردن کمی گیاهان معطر، کمی شلغم و نمک می توانید آن را گرم کرده و به عنوان عصرانه استفاده کنید. 

 

طرز تهیه آش ترخینه

طرز تهیه آش ترخینه


بیتوته نوشت: ابتدا ترخینه های خشک را بشویید تا اگر گرد و غباری در زمان خشک کردن روی آن نشسته است از بین برود سپس ترخینه ها را در مقداری آب خیس كنید. سپس حبوبات خیس خورده به غیر از عدس را بپزید در قابلمه ای مناسب پیازداغ می كنیم و نخود و لوبیا را از آبكش رد كرده و در آن كمی تفت می دهیم و سپس با پنج پیمانه آب روی حرارت زیاد قرار می‌دهیم، زمانی كه جوش آمد حرارت را ملایم می‌كنیم.
سپس عدس و ترخینه كه آن را آبكش كرده و با مقداری نمك، فلفل و زردچوبه را با آب بگذارید بپزند و بعد از پخت حبوبات آن ها را به ترخینه و عدس اضافه کنید.


سپس مقداری از پیازهای سرخ کرده را به آن اضافه کنید تا با هم بجوشند و بعد از گذشت زمانی اندک سبزی را هم به آش ترخینه اضافه كرده و بگذارید تا آش جا بیفتد. در آخر کشک را به آن اضافه کنید و اجازه بدهید کمی بجوشد تا آش شما سرد نشود. زمانی كه آش آماده شد آن را در ظرف كشیده و با پیاز، نعنا و سیر داغ و کشک تزیین می كنیم
 

 

حراج اول ماه اسنپ مارکت
شانی کالا
پوشاک باسلام
کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.