2021/01/22
۱۳۹۹ جمعه ۳ بهمن
طرز تهیه

طرز تهیه " آش شله قلمکار" مجلسی وفوق العاده خوشمزه +دستور پخت سرآشپزها

آش شله قلمکار یک آش سنتی و خوشمزه است. اگر تصمیم دارید آش شله قلمکار را به سبک سرآشپزها بپزید اینجا را بخوانید

جامعه پویا -آش شله قلم کار یک  آش سنتی ایرانی است که به دلیل قوای بسیار زیادی که دارد نمی توان را را جزء پیش غذا قلمداد کرد و یک غذای کامل است. 
این آش سنتی ایرانی به دلیل اینکه از انواع حبوبات و غلات و گوشت  و سبزیجات تشکیل شده یک غذای کامل  برای بدن است. معمولا این آش را در پاییز و زمستان که بدن نیاز دارد خود را گرم نگهدارد تهیه می کنند. 

بیشتر بخوانید: ترخینه چطور درست می شود+دستور تهیه ترخینه در خانه


مواد لازم 


پیاز ۴ عدد
سیر ۲ حبه
برنج ½ لیوان
نخود ½ لیوان
عدس ۱ لیوان
گندم ½ لیوان
لوبیا چیتی ½ لیوان
سبزی آش ۵۰۰ گرم (انواع سبزی های معطر بعلاوه مقدار زیادی گشنیز فراوان را می توانید به آش سبزی اضافه کنید)
کشک به اندازه کافی
گوشت بدون استخوان ۲۵۰ گرم
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی

 

طرز تهیه آش شله قلمکار مجلسی

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش رشته پاییزی  مجلسی و عالی +نکات مهمی که سرآشپزها می گویند


دستور پخت آش شله قلم کار


حبوبات را از شب قبل خیس کنید و  کمی هم نمک به ان بزنید تا خاصیت نفاخی آن گرفته شود. بعد به صورت جداگانه هر کدام را بپزید. بهتر است به طور کامل پخته شود. گندم را خیس کنید و اجازه دهید 24 ساعت بماند. بعد از  می توانید گندم را بپزید. اینکار به شما کمک می کند آش سریع تر اماده شود. 
وقتی حبوبات و گندم  را آماده کردید حالا نوبت بار گذاشتن آش است. پیاز ها را به صورت نگینی خرد کرده و سرخ کنید تا طلایی شود بعد گوشت را به آن اضافه کنید و تفت بدهید و بعد سیرها را ریز کنید و به گوشت اضافه کنید.  وقتی گوشت حالت سفیدی پیدا کرد 5 لیوان آب سرد روی آن بریزید و اجازه دهید گوشت خیلی خوب بپزد. نمک و زردچوبه را هم اضافه کنید. وقتی گوش ها به حدی که تار و پودش جدا شود بپزید. حالا حبوبات و گندم  را به آن اضافه کنید و هم بزنید. برنج را هم داخل آن بریزید تا بپزد. وقتی برنج و حبوبات و گوشت به خوبی با هم مخلوط شد و قوام امد نوبت اضافه کردن سبزی  است. 

آش شله قلمکار برای 40 نفر


بعضی ها دوست دارند سبزی نیم پز شده و عطر خودش را در آش نگه دارد اما بعضی کاملا پخته دوست دارند این به سلیقه شما بستگی دارد. اگر دوست دارید سبزی شادابی خودش را در آش حفظ کند به مدت یک ربع تا 20 دقیقه اجازه دهید بپزد و بعد زیر آش را خاموش کنید و بگذارید به آرامی حرارتش گرفته شود. 

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش رشته نذری به سبک تهرانی‌ها +نکاتی که فقط آشپزها می‌دانند


نکته


بهتر است سبزی ها را ریز خرد کنید تا عطر و طعم بیشتری در آش داشته باشد. سبزی ها را از چند ساعت قبل خوب بشویید و ضد عفونی کنید. به شستشو با آب بسنده نکنید. 
می توانید حبوبات را از شب قبل بپزید تا کار شما آسان  تر شود. 
آش شله قلم کار نیاز به صبر زیادی دارد. با صبوری زیاد آن را بار بگذارید و هم بزنید. 
فلفل را می توانید در اخر به آن اضافه کنید. در کنار فلفل می توانید کمی هم زعفران به آش اضافه کنید هم خوش عطر می شود و هم خوش رنگ
هرچند آش شله قلم کار یک میان وعده محسوب می شود اما مواد مغذی آن آنقدر زیاد است که می توانید یک غذای کامل باشد. می توانید از آن به عنوان یک وعده غذایی اصلی هم استفاده کنید. 

موادی که برای آش شله قلمکار گفته شد برای 4 نفر است به تعداد نفراتی که آش می خواهید این مواد را چندبرابر کنید. مثلا اگر برای 40 نفر آش می خواهید باید این مواد را 10 برابر کنید. 

آش شله قلمکار را می توانید با قلم گوسفند یا گوساله بپزید و عصاره آن را به آش اضافه کنید. یا اینکه آب گوشت را که قبلا پخته و گوشت را استفاده کرده اید فریز کنید و در آش استفاده کنید. 

 

شب اول هجده سالگی
کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.