2021/05/06
۱۴۰۰ پنج شنبه ۱۶ ارديبهشت
طرز تهیه

طرز تهیه "چلوگوشت درباری" مجلسی و بسیار خوشمزه در خانه+نکاتی که سرآشپزها بلد هستند

چلوگوشت درباری غذایی سنتی و مجلسی و بسیار لذیذ و لاکچری است که در رستوران ها سرو می شود. طرز تهیه چلوگوشت درباری را با نکات سرآشپزها اینجا بخوانید.

جامعه پویا - چلو گوشت درباری یکی از خوشمزه ترین غذاهای ایرانی است که به سبک خاصی تهیه می شود و یک غذای مجلسی و بسیار خاص محسوب می شود. 

برای تهیه چلوگوشت درباری حتما باید از مواد تازه استفاده کنید و گوشت یخ زده نباشد. 

 

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش قورمه سبزی مجلسی و خوشمزه با مرغ

 

چلوگوشت درباری

مواد لازم 

رب: 2 قاشق
نمک، فلفل، کره: به اندازه لازم
گوشت ران گوسفندی: نیم کیلو
هویج: یک عدد
ففل دلمه: یک عدد کوچک
سیر: دو حبه
 زعفران: دم شده نصف استکان
چوب دارچین: چند تکه
کره رژیمی: دو قاشق

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کباب تابه مرغ نرم و مجلسی+نکاتی که سرآشپزهای حرفه ای می گویند

 

چلوگوشت درباری  مجلسی


دستور پخت


 پیاز را نگینی می کنیم. در یک قاشق غذاخوری روغن تفت می دهیم.  سپس هویج را به صورت اریب برش می زنیم  و داخل پیاز می ریزیم تا با پیاز تفت بخورد. حالا نوبت گوشت است گوست را به اندازه سه انگشت پهنا برش می زنیم. گوشت را داخل پیاز و هویج می ریزیم و تفت می دهیم. باید به قدری تفت بدهیم که گوشت سفید شود. بعد فلفل دلمه ای به صورت خلالی برش میزنیم و به مواد اضافه می کنیم و دوباره تفت می دهیم. در حالیکه مواد با هم تفت می خورد سیر را خرد میکنیم اسلایس پهن می کنیم که اگر دوست داشتید  بتوانید بعدا جدا کنید. بعد فلفل دلمه ای را به صورت رشته باریک خرد می کنیم. هویج را به شکل اریب می بریم.هویج را به پیاز اضافه میکنیم. 

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مرغ شکم پر مجلسی و رستورانی بدون فر

سپس سیر را اضافه می کنیم.  کمی تفت می دهیم. چوب دارچین را هم اضافه می کنیم . در مرحله بعدی فلفل سیاه را اضافه می کنیم. نیمی از زعفران را که اماده کردیم را به مواد اضافه می کنیم.  در قابلمه را می گذاریم حرارت را کم میکنیم تا مواد با آبی که از خودش تولید می کند روی شلعه کم بپزد و سرخ شود. 


تا مواد با هم سرخ شود به سراغ تهیه سس می رویم. 
برای تهیه سس دو قاشق کره می ریزیم. و رب را به آن اضافه می کنیم. با کره تفت می دهیم. رب کاملا شفاف می شود. زمانی رب کاملا سرخ شده که رنگ رب پررنگتر شده و کره هم کاملا رنگ گرفته باشد. رب باید کاملا سرخ شود. 
سس آماده شده را به گوشت اضافه می کنیم.  آب جوش روی مواد می ریزیم. به اندازه ای آب اضافه میکنیم که روی سطح گوشت را بگیرد. نزدیک به یک ساعت زمان می برد که چلو گوشت درباری شما آماده شود. شعله را کم کنید تا خوب بپزد. 
بعد از اینکه گوشت به خوبی پخت و خورش گوشت شما آماده شد. برنج را به سبک خودتان دم بگذارید و میل کنید.

 


نکته


 می توانید گوشت را لابه لای برنج سرو کنید و می توانید در یک ظرف جداگانه قرار دهید. اگر طعم سیر و پیاز را دوست ندارید  سس خورش را  صاف کنید و از مواد جدا کنید. چوب دارچین را هم از مواد جدا کرده و سپس خورش را سرو کنید. 
بهتر از نمک را در انتها به مواد اضافه کنید چون نمک باعث سفت شدن گوشت و سایر مواد شده و آنها را دیرپز می کند. نمک با مواد به اندازه 5 دقیقه قل بخورد کافی است. 
برای چلوگوشت درباری برای هر فرد 300 گرم گوشت گوسفندی لازم است. حتما باید اسلایس های گوشت به پهنای سه انگشت باشد و قطر ان نیز دست کم 7 تا 10 سانت باشد. 

 

کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.