2021/05/19
۱۴۰۰ چهارشنبه ۲۹ ارديبهشت
طرز تهیه

طرز تهیه" شیره خرمالو" بسیار خوشمزه +نکات بسیار کاربردی که حرفه ای ها بلد هستند

شیره خرمالو ، ماده ای است که به اندازه خود خرمالو خاصیت دارد. طرز تهیه شیره خرمالو را اینجا بخوانید.

جامعه پویا -خرمالو میوه ای بسیار خوشمزه و مفید است که فقط چند ماه در سال وجود دارد. با اینکه علم باغداری و کشاورزی بسیار پیشرفت کرده اما به دلیل حساس بودن درخت خرمالو این میوه هنوز نتوانسته به میوه ای در همه فصول  تبدیل شود و فقط در آبان و آذر فراوان است.
برای اینکه بتوانید از خواص خرمالو در همه فصول سال استفاده کنید می توانید شیره این میوه پرخاصیت را تهیه کنید. 

 

خرمالو

 

بیشتر بخوانید: خواص حیرت انگیز خرمالو و نحوه تشخیص خرمالوی رسیده و خوشمزه

برای تهیه شیره خرمالو باید نکاتی را در نظر داشته باشید. مهمترین نکته ای که باید درباره تهیه شیره خرمالو در نظر بگیرید این است که حتما از خرمالوی رسیده و سالم استفاده کنید. توجه داشته باشید اگر خرمالوی شما سالم و رسیده  نباشد شیره ای که استخراج می کنید قابل استفاده نخواهد بود. 

بیشتر بخوانید: چطور عسل طبیعی را از عسل تقلبی تشخیص دهیم


بهتراست از خرمالوهای جنگلی یا ارگانیک استفاده کنید. بسیاری از خانم ها میوه های درشت را میوه مناسب می دانند اما بسیاری از این میوه های درشت با کود های شیمیایی و دستکاری نژادی درخت هاست که درشت می شوند و طعم و خاصیت میوه های ارگانیک را ندارند. بنابراین بهتر است چندان به درشتی میوه توجه نکنید و میوه های سالم را جایگیزین میوه هایی که کنید که ظاهر زیبایی دارند. خرمالو نیز از جمله میوه هایی است که با اینکه درشت ان بسیار زیباست. اما طعم خرمالوی جنگلی را ندارد. 

 


وقتی خرمالوهای ارگانیک و رسیده را خوب شستید و ضد عفونی کردید ، پوست انها را جدا کنید. بعد در قابلمه مقداری آب ولرم بریزید و خرمالوهای پوست کنده را در آن قرار دهید و و روی اجاق بجوشانید. حرارت شعله اجاق باید کم باشد. خرمالوها باید آنقدر بجوشد که حالت حریره یا فرنی به خود بگیرد و هسته ان جدا شود. یک پارچه تمیز را حال کیسه درست کنید. مواد به دست امده را داخل آن بریزید و آویزان کنید زیر آن قابلمه ای قرار دهید تا عصاره خرمالو داخل قابلمه بریزد. 

 

 

طرز تهیه شیره خرمالو

بیشتر بخوانید: دوشاب یا شیره انگور چیست و چطور در خانه دوشاب درست کنیم

اینکار را همانطور که ماست کیسه ای درست می کنید انجام دهید. در ماست کیسه ای هم ماست را داخل کیسه می ریزیم تا آب ان جدا شود. اما اینجا برعکس عمل می کنیم. یعنی شیره ای که از کیسه جدا شده قابل استفاده است.  زمانی که برای اینکار صرف می کنید به میزان خرمالوهایی که استفاده می کنید دارد. اما معمولا چند ساعت طول می کشد. با لمس کردن کیسه متوجه می شوید چقدر دیگر زمان نیاز است که شیره کاملا جدا شود. چون شما گوشت جدا شده را لمس خواهید کرد. 

 


بعد از اینکه شیره کاملا جدا شد. قابلمه را روی اجاق بگذارید و بدون اینکه آب اضافه کنید اجازه دهید که شیره بجوشد. اما حرارت ان باید بسیار کم باشد. وقتی شیره حالت کش دار پیدا کرد. شیره خرمالوی شما آماده است. 
بعد از خنک شدن شیره آن را در ظرف کاملا خشک و تمیز و در دار نگهداری کنید.

 

 

نکته 


هرگز برای تهیه شیره از خرمالو گس استفاده نکنید.
برای خوش طعم شدن شیره پوست خرمالو را بگیرید.
حرارت شعله اجاق گاز در مراحل پخت باید کم باشد. حرارت زیاد باعث می شود که شیره ته گرفته و بوی سوختگی بگیرد.
خرمالو رسیده
از شیره خرمالو به جای شکر در پختن حلوا استفاده کنید.
شیره را با سرکه بجوشانید و «سرکه شیره» را با کاهو میل کنید. 
می توانید شیره را به شیر، شیر برنج افزوده و میل کنید.
برای صبحانه شیره خرمالو و ارده را امتحان کنید تا روزی پر انرژی داشته باشید.

شیره خرمالو به رنگ قهوه ای تیره یا قهوه ای سوخته است. 
 

 

کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.