2021/01/22
۱۳۹۹ جمعه ۳ بهمن
طرز تهیه

طرز تهیه" دلمه کلم "بسیار خوشمزه و مجلسی +نکات بسیار مهم سرآشپزها

دلمه کلم یک غذای پاییزی است که در شهرهای مختلف از جمله کردستان و بروجرود پخته می شود. دستور پخت دلمه کلم را اینجا بخوانید.

جامعه پویا - دلمه کلم برگ یک غذای بسیار خوشمزه و اصیل است که می توانید آن را در پاییز بپزید و میل کنید. 

دلمه کلم برگ را باید با آرامش و حوصله تهیه کنید. 

 

طرز تهیه دلمه کلم کردی

مواد لازم

کلم برگ :یک عدد
گوشت چرخ کرده :  511 گرم
پیاز:  4 عدد
شکر :1/2 پیمانه(معادل 75 گرم)
روغن مایع :191 میلی لیتر
رب گوجه فرنگی :4 قاشق سوپخوری (معادل 61 گرم)
زعفران دم کرده :  2 قاشق سوپخوری (معادل 28 میلی لیتر)
برنج شسته شده:2 پیمانه
آبلیمو:3 قاشق سوپخوری (معادل 42 میلی لیتر)
دارچین :  1/2 قاشق چایخوری (معادل 1/5 گرم)
آلو:15 عدد (معادل 151 گرم)
تره، جعفری، شبت، گشنیز، ترخان :نیم کیلو
نمک و فلفل :  به میزان لازم

دلمه کلم بروجردی

دستور پخت


برای تهیه دلمه کلم ابتدا باید مواد را آماده سازی کنید. برنج را همانطور که برای کته میپزید در آب بریزید تا بپزد و به وضعیت دم کردن برسد وقتی خوب پخت زیر آن را خاموش کنید. تا برنج اماده شود.  پیاز را نگینی و سرخ کنید و گشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید. 
بعد مقداری از زعفران و نیمی از رب گوجه فرنگی را به همراه دارچین ، آبلیمو ، نمک و فلفل به گوشت در حال تفت اضافه کنید و کموی تفت دهید.
سپس دو پیمانه آب روی آن بریزید و حرارت را کم کنید تا گوشت بپزد و آب آن تبخیر شود. سبزی دلمه را هم تمیز کنید و پس از شستن خرد کنید.و در کمی روغن تفت دهید.
برنج را با سبزی تفت داده شده به مایه گوشت اضافه کنید. کلم برگ را هم به صورت درسته به مدت 10 تا 12 دقیقه در آب جوش بجوشانید تا نرم شود.
بعد آن را از آب جوش بیرون بیاورید و برگ برگ کنید. بعد از اینکه کلم برگ ها را برگ برگ کردید آن را مجددا در آب جوش قرار دهید تا یکی دو جوش بخورد.
بعد آنها را آبکش کنید و وقتی سرد شدند. مقداری از مایه دلمه را در گوشه ای از برگ کلم قرار دهید و آن را بپیچانید.
1/4 پیمانه روغن را ته ظرف مورد نظرتان بریزید و برگ کلم را ته آن بپیچید و روی آن دلمه ها را قرار دهید و بین آنها آلو بریزید.
بقیه رب گوجه فرنگی را با کمی روغن تفت دهید و به همراه 2 پیمانه آب و روغن باقی مانده روی دلمه ها بریزید .

آب دلمه ها باید کم باشد و در آخر آبلیمو ، شکر ، زعفران و دارچین را به آن اضافه کنید. حتما آبلیمو یا هر چاشنی دیگر را که برای دلمه استفاده میکنید در آخر اضافه کنید.

همچنین میتوانید طبق ذائقه تان شکر را حذف و یا اضافه کنید.


نکته


دلمه کلم را می توانید هر نوع ادویه ای بزنید. از انجایی که کلم طبع سردی دارد می توانید زنجبیل به آن اضافه کنید. 
دارچین هم می تواند انتخاب خوبی باشد. 
برگ ته قابلمه بچینید تا سرخ شود برگ های سرخ شده حالت ته دیگ می گیرد و بسیار خوشمزه است. 
دلمه کلم غذایی لذیذ است که به عنوان یک غذای نانی می توانید استفاده کنید. این غذا را کنار غذای اصلی در مهمانی ها می توانید قرار دهید. 
 

 

شب اول هجده سالگی
کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.