2021/01/22
۱۳۹۹ جمعه ۳ بهمن
طرز سرخ کردن ماهی بسیار خوشمزه رستورانی و مجلسی+ نکات بسیار مهم سرآشپزها

طرز سرخ کردن ماهی بسیار خوشمزه رستورانی و مجلسی+ نکات بسیار مهم سرآشپزها

ماهی پلو یا ماهی با نان یک غذای بسیار خوشمزه است. برای اینکه بدانید در رستوران ها چه می کنند که ماهی خیلی عالی سرخ می شود اینجا را بخوانید.

جامعه پویا -ماهی غذای بسیار خوشمزه و لذیذی است که سرخ کردن آن روش خاصی دارد و اگر خوب سرخ نشود همین غذای بسیار خوشمزه بوی بدی می گیرد و نمی توان آن را خورد. 


حتما توجه کرده اید که روشی که برای ماهی سرخ کردن در رستوران ها استفاده می شود با ماهی که در خانه سرخ می کنیم کمی فرق دارد. ماهی های رستوران خوشمزه تر است. 


دلیل آن البته فقط نحوه سرخ کردن است و ماهی همان ماهی است. 
ماهی را با دو روش می توان سرخ کرد. اینکه ماهی را به چه روشی سرخ کنید بستگی به این دارد که بخواهید چطور آن را سرو کنید. اگر ماهی را با پلو یا سبزی پلو سرو می کنید باید طوری سرخ کنید که کمی نرم تر باشد و اگر ماهی را با نان سرو می کنید باید بیشتر سخاری شود. 

سرخ کردن ماهی
طبخ ماهی برای سرو با سبزی پلو


بیشتر مردم ایران از ماهی غزل آلا برای مصرف استفاده می کنند البته همه نوع ماهی در ایران وجود دارد و فروخته می شود اما ماهی غزل آلا از فروش بالاتری برخورددار است. دلیل آن هم  خوردن آسان تر این ماهی و البته به صرفه بودن آن است. ماهی غزل آلا به دلیل گوشت نرمی که دارد برای سرو با سبزی پلو مناسبت تر است. اما هرماهی را انتخاب می کنید فرقی ندارد این به ذائقه شما بستگی دارد.

 
ابتدا ماهی غزل آلا را کاملا تمیز کنید. دم ان را جدا کنید و شکم آن را کاملا خالی کنید. سر ماهی را جدا نکنید چون انسجام ماهی را از بین می برد. بعد خیلی خوب و تمیز آن را بشویید و نیم ساعت در ظرفی قرار دهید که آبش کشیده شود. بعد در ظرفی فلفل، نمک، پودر رزماری، گرد لیمو (به میزان دلخواه) بریزید و ماهی را کاملا به آن آغشته کنید. 


در این فاصله تابه را روی اجاق قرار دهید و داخل ان روغن بریزید تا کاملا گرم شود. بعد آرد را اماده کنید. اگر آرد به داخل شکم ماهی غزل آلا وارد شود خوبرای پلو خوب سرخ  نمی شود. بنابراین داخل شکم را آرد نزنید روی بیرون آن را آراد بزنید. وقتی روغن کاملا داغ شد ماهی را داخل آن قرار دهید. ابتدا به شکم ماهی را در روغن بخوابانید تا خوب سرخ شود و داخل آن بپزد. توجه داشته باشید ماهی برای پلو نباید زیاد سوخاری شود کمی رنگ طلایی به خود بگیرد کافی است. 


اگر از انواع دیگر ماهی استفاده می کنید، به روشی که گفته شد ماهی را مزه دار کنید. هر نوع ماهی دیگر که استفاده کردید همه قسمت های ان را با آرد آغشته و سرخ کنید. 
اما توجه داشته باشیدحرارت باید طوری باشد که داخل ماهی هم خوب بپزد. سپس ان را با سبزی پلو سرو کنید. 

سرخ کردن ماهی با آرد


طبخ ماهی برای سرو با نان


طبخ ماهی برای سرو با نان کمی متفاوت است. برای خوردن ماهی با نان کاملا ان را سوخاری کنید. به روشی که گفته شد ماهی را تمیز کنید. ماهی نباید اصلا یخ زده باشد و حتما ماهی تازه استفاده کنید. ماهی را مزه دار کنید. سپس روی ان با قاشق چای خوری کمی زعفران بریزید و بعد در آرد قرار دهید و کاملا بغلتانید. می توانید ماهی را در آرد سوخاری هم قرار دهید و از آرد سفید استفاده نکنید.  وقتی ماهی را در تابه قرار دادید اجازه دهید یک طرف ان کاملا سرخ شود بعد برگردانید و طرف دیگر را سرخ کنید و بگذارید کاملا سوخاری شود. صدای سوخاری شدن را هنگام تکه کردن ماهی باید بشنوید. ماهی باید رنگ قهوه ای روشن به خود بگیرد. 

 


نکته


ماهی را روی حرارت کم سرخ کنید تا داخل ان بخوبی بپزد. 
موقع سرخ کردن در تابه را بگذارید اینکار به پخت گوشت داخل ماهی بسیار کمک می کند. 
ماهی را می توانید با نان، سبزی خوردن تازه، زیتون  و زیتون پرورده و سیرترشی سرو کنید
وقتی ماهی را به آرد آغشته می کنید بعد از اغشته کردن با چند ضربه آن را بتکانید تا آرد اضافه بریزد و بعد آن را داخل تابه قرار دهید. 
ماهی را نباید دوباره گرم کنید ،سمی می شود. ماهی را به مقداری درست کنید که می خواهید در همان وعده استفاده کنید. 

بهتراست ماهی را با پوست سرخ نکنید. پوست ماهی قابل استفاده نیست و نباید آن را میل کنید. مخصوصا وقتی تصمیم دارید ماهی را با نان سرو کنید حتما پوست آن را بکنید. اگر با سبزی پلو هم سرو کردید از پوست آن به هیچ وجه استفاده نکنید.
 

 

شب اول هجده سالگی
کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.