جامعه پویا -مرغ دودی یک غذای بسیار خوشمزه و پرطرفدار است که به راحتی می توان ان را در خانه و به صورت رستورانی تهیه کرد.
مرغ دودی غذایی است که هم با پول قابل سرو است و هم با نان. برای تهیه مرغ دودی خوشمزه کمی حوصله کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مرغ شکم پر مجلسی و رستورانی بدون فر

مواد لازم
ران و سینه مرغ :4 تکه
پیاز :2 عدد بزرگ
سس مایونز : 2 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده : 4 قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش : 2 قاشق غذاخوری
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه : به مقدار کافی
دستور پخت
ابتدا مرغها را خوب بشویید و پوست آنها را بگیرید. بعد نمک، فلفل و زردچوبه را با هم مخلوط کنید و مرغ را به آن آغشته کنید. نیم ساعت استراحت دهید تا خوب مزه بگیرد.
بعد مرغ را در تابه کمی تفت بدهید. وقتی کمی حالت سرخشده به خود گرفت مرغ را بردارید و پیاز را سرخ کنید. وقتی پیاز طلایی شد. مرغ را در سس مایونز بغلتانید و تا خوب آغشته شود. بعد مرغ را روی پیازها قرار دهید و در تابه را ببندید وقتی که غذا به بخار افتاد زعفران دمشده را به آن اضافه کنید و در را ببندید میتوانید روی آن دم کنی بگذارید یک ساعت و 45 دقیقه زمان نیاز است تا مرغ با زعفران دمشده و آبی که پیاز می اندازد به خوبی بپزد و سرخ شود. حالا نوبت دودی کردن آن است. چند تکه زغال را آتشی کنید وقتی که خوب سرخ شد و آتش به آن افتاد. زغال را داخل یک فویل بپیچید و روی مرغ قرار دهید. به مدت 20 دقیقه زغال را روی مرغها قرار دهید و در تابه را ببندید. مرغ شما به خوبی دودی میشود. حالا وقت سرو کردن آن است. با تزئیناتی که دوست دارید سرو کنید و لذت ببرید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه "مرغ شکم پر در قابلمه" با انار و گردو مخصوص شب یلدا

نکته
مرغ دودی را می توان با پلو هم سرو کرد، اگر طرفدار غذاهای دودی هستید آن را با پلو میل کنید. اما به طور کلی سرو مرغ دودی با نان است و به طور سنتی ان را با نان سرو میکنند.
برای درست کردن مرغ دودی نباید از مرغ یخ زده استفاده کنید. حتما باید از مرغ تازه استفاده کنید.
میتوانید از سیرترشی، ماست و نعناع و ترشی انار و لبو در کنار این غذای لذیذ استفاده کنید.
این غذا را می توانید به عنوان غذای همراه با نان کنار یک غذای رسمی دیگر سرو کنید. اگر غذای اصلی شما مرغ و پلو است میتوانید مرغ دودی را با پلو سرو کنید. از آنجایی که در مجالس سعی میشود سلیقه همه مهمانها در نظر گرفته شود بهتر است کنار مرغ دودی غذایی کلاسیک هم سرو شود.