2021/06/16
۱۴۰۰ چهارشنبه ۲۶ خرداد
طرز تهیه خیارشور کارخانه ای و حرفه ای +نکاتی که تا به حال نشنیده اید

طرز تهیه خیارشور کارخانه ای و حرفه ای +نکاتی که تا به حال نشنیده اید

طعم خیارشورهای کارخانه ای با خیارشورهایی که در خانه تهیه می شود متفاوت است. اگر دوست دارید خیارشور کارخانه ای و خاص درست کنید ،مطلب زیر را بخوانید.

جامعه پویاخیار شور یک چاشنی بسیار خاص ایرانی است که طرفداران بسیار زیادی دارد. خیارشور را می توان با انواع ساندویچ و سالادهایی که به عنوان پیش غذا استفاده می شوند مانند سالاد اولیه، ماکارونی، اندونزی و ... استفاده کرد.

برخی افراد خیارشور را در کنار غذاهایی که با نان استفاده می کنند مانند انواع کوکو نیز استفاده می کنند.

طرز تهیه خیارشور چندان سخت نیست اما اگر میزان ترکیب مواد و طعم دهنده هایی که در کارخانه ها استفاده می شود را ندانید خیار شما فقط طعم شوری می گیرد و ممکن است خیلی سریع هم خراب شود. در این مطلب همه آنچه خیارشورهای کارخانه ای حرفه ای دارند به شما آموزش می دهیم.

 

 

خیارشور شرکتی

مواد لازم

 

خیار                      2کیلوگرم

سنگ نمک             نصف لیوان

سرکه سفید               1 فنجان

آب                       16 لیوان

فلفل سبز تند            مقدار دلخواه

ترخون                500گرم

سیر                   چند حبه

لیمو ترش سنگی   یک عدد

سبزی محلی بروجرد که به سبزی کوهی معروف است به مقدار دلخواه

 

 

 

طرز تهیه خیارشور

 

دستور تهیه

یک روز قبل از اینکه خیارشور را درست کنید سبزی، خیار، سیر و همه ظروفی که می خواهید خیارشور را در آن قرار دهید بشویید و ضد عفونی کنید و اجازه دهید کاملا خشک شود. توصیه این است که خیارهای قلمی و جوان و ریز را برای خیارشور انتخاب کنید. اگر لوازم خیارشور خوب تمیز و ضد عفونی و خشک نشود احتمال کپک زدن آن بسیار زیاد است.

خیارشور فله

 

بعد از اینکه وسایل را آماده کردید. نمک را داخل آب بریزید و ان را کاملا حل کنید. آبی که استفاده می کنید بهتر است آب گرم باشد. نمک را در آب جوشیده بریزید و کاملا حل کنید. بعد  که آب نمک درست شد ، سرکه سفید را به آن اضافه کنید و سپس خیارها را داخل آن بچینید. و سیر و لیمو قاچ شده و سبزی را اضافه کنید و خوب هم بزنید. هیچ خیاری نباید از آب نمک بیرون باشد. توجه داشته باشید آب باید دمایی داشته باشد که وقتی انگشت را در آن می کنید احساس گرما کنید. نباید دست شما بسوزد یا اینکه کاملا آب سرد شده باشد.

ظروف خیارشور را در ظرفهای در محکم بگذارید تا هوا نکشد. بعد به مدت دو هفته در جایی خنک و سایه قرار دهید تا خوب جا بیفتد.

 

 

نکات کلیدی

 میزان استفاده از نمک بستگی به ذائقه خودتان دارد ولی مناسب ترین میزان استفاده از نمک برای هر 15 لیوان آب 1 لیوان نمک است و یا در مقدار کمتر باید به اضای هر لیتر آب جوشیده دو قاشق نمک اضافه کرد.

 

 اگر میزان نمک داخل خیار شور کم باشد سبب نرمی و لیز شدن خیار شور میشود.

 

 

طرز تهیه خیارشور خاص

 در شیشه های خیارشور، از یک تکه کوچک زاج سفید استفاده کنید تا خیارشور تردتر شود.

اگر قصد دارید از سرکه استفاده کنید حتما از سرکه سفید استفاده کنید. سرکه خیارشور را خوش طعم می کند اما زیاد ماندن آن در سرکه باعث می شود تا خیارشور له شود.

 

 برای جلوگیری از نفوذ میکروب و هوا ،به اندازه دهانه ظرف خیارشورتان یک تکه نان بگذارید و بعد در ظرف را محکم ببندید. می توانید از خمیر ترش هم برای اینکار استفاده کنید.

 

حتما توجه دارید که بیشتر تولید کنندگان خیارشور ان را در بطری نوشابه قرار می دهند علت آن نفوذ ناپذیری است ، بطری های نوشابه اصلا هوا نمی کشد.

 

 

 سبزی مناسب برای درست کردن خیارشور ،ترخون- مرزه- نعنا و شوید است ،اما نوعی سبزی کوهی بروجرد وجود دارد که معمولا کارخانه های تولید خیارشور از آن استفاده می کنند. به همین دلیل طعم خیارشور بسیار خاص می شود. این سبزی را عطاری های ان منطقه به وفور دارند سعی کنید حتما از این سبزی استفاده کنید. به آن سبزی مخصوص خیارشور هم گفته می شود.

می توانید خیارها را قبل از اینکه تبدیل به خیارشور کنید سوراخ کنید تا داخل آن کاملا ترد شود.

دوباره تاکید می شود حتما از خیارهای ریز استفاده کنید تا هم خوب ترد شود و هم ماندگاری ان طولانی شود. البته توجه کنید خیارها تلخ نباشد. از شیرین بودن و خیارها اطمینان حاصل کنید.خیارها به هیچ وجه نباید زائده داشته باشد یا لکی روی ان باشد. هرچند استفاده از خیار خاردار معمول است اما توصیه می کنیم از خیار ساده و صاف استفاده کنید.

 

کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.