2021/06/19
۱۴۰۰ شنبه ۲۹ خرداد
طرز تهیه دیزی به روش قهوه خانه های مشهور +نکات کلیدی پخت دیزی

طرز تهیه دیزی به روش قهوه خانه های مشهور +نکات کلیدی پخت دیزی

دیزی یک غذای بسیار لذیذ ایرانی است که طرفداران زیادی دارد. برای اینکه دیزی سنگی خاص در خانه درست کنید باید از دستور پخت خاصی استفاده کنید.همه چیز درباره پخت دیزی سنگی را اینجا بخوانید

جامعه پویادیزی غذایی بسیار لذیذ و پرکالری و جزء میراث معنوی ایرانیان است. این غذای بسیار اذیذ و خوشمزه که میان نسل جوان نیز طرفداران بسیاری دارد را می توان به راحتی درست کرد. اما برای خوشمزه شدن آن حتما باید مواردی را با دقت انجام داد و رعایت کرد.

 

 

دیزی سنگی در خانه

مواد لازم

گوشت گوسفند با استخوان:نیم کیلو

لوبیا سفید :نصف پیمانه

نخود :نصف  پیمانه

گوجه فرنگی :2 عدد بزرگ

پیاز پوست کنده :2 عدد متوسط

سیب زمینی :4 الی 5 عدد متوسط

فلفل سبز تازه :2 الی 3 عدد

لیمو عمانی :6 الی 8 عدد

رب گوجه فرنگی :1 قاشق غذاخوری

دنبهٔ تمیز و تازه گوسفندی :50 گرم در صورت تمایل

سیر:3 حبه

نمک و فلفل و زردچوبه  و دارچین :به میزان لازم

 

طرز تهیه دیزی سنگی در خانه

دستور پخت

حبوبات را که از 24 سالعت قبل خیس کرده اید آبش را جدا کنید

 

گوشت را به همراه دنبه ، چربی و استخوانهایش در داخل قابلمه ای تفت دهید تا به روغن بیفتند.زردچوبه را هم به همراه گوشت کمی تفت دهید تا بوی خامی زرد چوبه گرفته شود.

 

سپس پیاز به همراه یک حبه سیر و حبوبات خیس داده شده به گوشت اضافه کنید.

بعد گوجه ها را  هم پوست بگیرید و آنها را از وسط به دو نیم تقسیم کنید و به بقیه مواد داخل قابلمه اضافه کنید. حالا آن را به یک دیزی گلی یا سنگی بریزید. زیر آن شعله پخش کن بگذارید و  شعله را کم کنید. دیزی را رها کنید تا به مدت 5 تا 6 ساعت روی حرارت کم بپذرد. می توانید به سراغ کارهای خود بروید و نگران هیچ چیز نباشید. سه ساعت که از پخت گذشت سایر مواد از جمله لیموامانی، فلفل و سیب زمینی را به آن اضافه کنید و آب را هم چک کنید که کم نباشد. رب را هم به مواد اضافه کنید و دوباره به مدت سه ساعت رها کنید تا خوب بپزد. پخت آرام مواد درهم آمیختگی خاصی به آن می دهد و همین طعم دیزی را از آبگوشت متفاوت می کند.

بعد از 6 ساعت گوشت باید آنقدر پخته باشد تا رشته های آن از هم باز شود. طعم گوشت کاملا به خورد آب دیزی رفته و با طعم سایر مواد مخلوط شده و بسیار لذیذ و خاص می شود. در نهایت مقداری هم دارچین اضافه کنید.

روش پخت دیزی  درخانه

 

نکته های مهم 

برای سه ساعت دوم می توانید یک دم کنی هم روی دیزی بگذارید. مواد باید کاملا پخته و در استانه له شدگی باشند. اگر دوست داشته باشید می توانید حتما به آن آب لیمو هم اضافه کنید.

پیاز و سبزی خوردن حتما کنار غذا داشته باشید. این غذای لذیذ و فراموش نشدنی را نباید بدون پیاز یا سبزی خورد.

نان تازه همراه غذا استفاده کنید. سنگک نان سنتی دیزی است اما از بربری یا تافتون هم می توانید استفاده کنید. نان لواش باید آخرین انتخاب شما باشد.

از دیزی سنگی خاص و لذیذ کمال استفاده را کرده و لحظات خاصی را برای خود رقم بزنید.

بهتر است از دیزی برای وعده ناهار استفاده کنید و شام سبک بخورید. این غذا بسیار پرکالری است.

 

 

 

 

کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.