2023/04/02
۱۴۰۲ يکشنبه ۱۳ فروردين
طرز تهیه شله زرد نذری و عالی +نکاتی که تا به حال گفته نشده است

طرز تهیه شله زرد نذری و عالی +نکاتی که تا به حال گفته نشده است

شله زرد یک دسر ایرانی است که در مراسم های مذهبی هم پخته می شود. همه فوت و فن شله زرد نذری و خاص را در این مطلب بخوانید

جامعه پویا -شله زرد یک دسر بسیار خاص و خوشمزه ایرانی است که در مراسم های مذهبی پخته می شود. البته از این دسر برای مهمانی هاهم می توانید استفاده کنید. 

 


اگر به دنبال پخت شله زرد نذری و خاص هستید یا قصد دارید در خانه و برای خانواده شله زردی را درست کنید که طعم شله زردهای نذری را داشته باشید می توانید از این دستور استفاده کنید.

طرز تهیه شله زرد نذری

 

مواد لازم   

 


برنج نیم دانه     2لیوان
شکر                 4 لیوان
آب                   12 لیوان
کره گیاهی        50 گرم
زعفران             1 مثقال
گلاب               1 استکان

هل آسیاب شده  به مقدر دلخواه
پودر دارچین       مقداری
خلال بادام          1/4 لیوان
خلال پسته ، بادام و دارچین

 

طرز تهیه شله زرد نذری و عالی


دستور پخت

 


برنج را از 24 ساعت قبل خیس کنید. نمک به آن اضافه نکنید. اجازه دهید برنج خوب خیس بخورد. در برنج خیس شده زردچوبه به مقدار کم هم بریزید. نگران نباشید شله زرد شما طعم زردچوبه نمی گیرد اما رنگ آن بسیار زیبا می شود. وقتی که برنج و زردچوبه 24 ساعت خیس خوردند  حالا وقت درست کردن بشله زرد است. 5 برابر حجم برنج آب در قابلمه بریزید و برنج را به ان اضافه کنید. وقتی برنج جوش امد حرارت آن را کم کنید و اجازه دهید برنج به خوبی بپزید. هر چند دقیقه یکبار آن را هم بزنید. از اینکه برنج زیاد بجوشد اصلا نگران نباشد، آب باید کاملا به خورد برنج برود و برنج حالت وا رفتگی پیدا کند. حالا نوبت اضافه کردن شکر است. شکر را در چند مرحله اضافه کنید و مدام هم بزنید که برنج و شکر کاملا با هم مخلوط شود. خلال بادام را به آن اضافه کنید. چند بار هم بزنید و بعد کره را به آن اضافه کنید. دوباره هم بزنید تا کاملا قوام بیاید. وقتی مواد شما به خوبی مخلوش شد. نوبت اضافه کردن گلاب و زعفران است. گلاب و زعفران را باید در مراخل آخر اضافه کنید تا عطر و بوی خودر ا حفظ کند. در حین اضافه کردن گلاب و زعفران هل را هم اضافه کنید. 

 

 

دستور پخت شله زرد نذری


خیلی خوب هم بزنید. اگر طرفدار شله زرد سرخ هستید می توانید در ابتدای جوشیدن برنج به آن گل زعفران یا رنگ زعفران اضافه کنید. رنگ زعفران از بخشی از گل زعفران است که عطر زعفران را ندارد اما رنگ ان را دارد.  اینکار باعث می شود تا شله زرد شما به سرخی رود و بسیار زیبا و خاص شود. 
حالا شله زرد شما آماده است. قبل از اینکه سرد شود آن را در ظرف هایی که مد نظر دارید بریزید. بعد روی آن را تزئین کنید. 

 


نکته

 


برای تهیه شله زرد نذری با حجم زیاد این مواد را به تناسب زیاد کنید. مثلا اگر یک کیلو برنج در نظر دارید دو کیلو شکر بریزید و به همین نسبت سایر مواد را بالا ببرید.

نسبت به استفاده ازآب در برنج اصلا خسیس نباشید اب شله زرد هنگام پخت برنج باید زیاد باشد
بهتر است حتما از برنج شکسته و ایرانی استفاده کنید. برنج عطری برای اینکار چندان مناسب نیست اما بهتر است برنج شما ایرانی باشد.

رازهای شله زرد خوشمزه


زردچوبه و رنگ زعفران شله زرد شما را بسیار خوشرنگ می کند بدون اینکه طعم آن را عوض کند. 
می توانید از غنچه گل محمدی برای تزئین استفاده کنید پودر ان را هم کمی در شله زرد بریزید البته نباید آنقدر باشد که بوی آن عطر گلاب و زعفران را از بین ببرد. 
اگر شله زرد سرد دوست دارید می توانید آن را در یخچال قرار دهید و چند ساعتی رها کنید. 
در مصرف دارچین زیاده روی نکنید طعم تند دارچین ممکن است چندان خوشایند نباشد
 

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.