2021/06/16
۱۴۰۰ چهارشنبه ۲۶ خرداد
طرز تهیه حلیم کشدار و نذری + نکات و ترفندهای خاصی که سرآشپزها به کار می برند

طرز تهیه حلیم کشدار و نذری + نکات و ترفندهای خاصی که سرآشپزها به کار می برند

حلیم نذری طعم خاص و خوشمزه ای دارد که دلیل آن هم نکات خاصی است که سرآشپز ها رعایت می کنند. همه چیز درباره پختن حلیم خوشمزه و خاص را اینجا بخوانید.

جامعه پویا - حلیم یک دسر بسیار عالی و جذاب است که در روزهای مذهبی مردم آن را می پزند و به عنوان نذری  توزیع می کنند. بسیاری از ما در خانه اقدام به پخت حلیم می کنیم اما به اندازه حلیم های نذری و حلیم  فروشی ها کشدار نمی شود. کشدار و خوشمزه شدن حلیم فوت و فنی دارد که فقط آشپزهای حرفه ای آن را بلد هستند. 

 


مواد لازم

 


بلغور گندم: نیم کیلو
گوشت گوسفندی: 300 گرم
پیاز:یک عدد متوسط
آب : به مقدار لازم
نمک : به مقدار لازم(خیلی کم)
روغن حیوانی یا کره آب شده : به مقدار لازم
 شکر و دارچین :  به مقدار لازم برای تزیین

 

 

طرز تهیه حلیم کشدار

بیشتر بخوانید: دستور پخت قیمه مجلسی ونذری جا افتاده با چند ترفند ویژه

دستور پخت

 

بلغور گندم را از یک روز قبل خیس کنید. آب بلغور باید سرد باشد. آب کاملا روی بغلور را بگیرد و کاملا خیس بخورد. قبل از اینکه پخت بلغور را آغاز کنید ابتدا گوشت را با پیاز درسته در آب قرار دهید تا بپزد. بهتر است گوشت با استخوان و قلم گوسفندی باشد. اجازه دهید روی حرارت کم به مدت 6 ساعت به طور کاملا بپزد و کاملا  تار های گوشت از هم باز شود. عصاره قلم در  گوشت برود.

 

چه کنیم حلیم کشدار شود
حالا نوبت بار گذاشتن بلغور است.آبی که برای خیس کردن بلغور در بلغور قرار داده بود را صاف کنید و بلغور را در یک قابلمه روی اجاق بگذارید و با آب سرد قابلمه را پر کنید. این مرحله یکی از سخت ترین مراحل حلیم است. چون باید مدام آن را هم بزنید. در غیر این صورت بلغور گلوله گلوله می شود و حلیم شما خراب می شود. نزدیک به دو ساعت باید بلغور را هم بزنید. تا کاملا از هم باز شود و بپزد. 
 گوشت را ریش ریش کنید. به هیچ وجه گوشت را در غذا ساز نریزید و چرخ نکنید.  یا بکوبید یا ریش ریش کنید و بعد داخل بلغور ها بریزید. اجازه دهید تا نیم ساعت دیگر با هم بپزند در این مدت دوباره هم بزنید و خسته نشوید. این دیگر آخرین مرحله است. بعد از اینکه  حلیم خوب قوام امد اجاق را خاموش کنید و اجازه دهید کمی از حرارت بیفتد. روی ان  را با پارچه ای کلفا بپوشانید و اجازه دهید یک ساعت حالت دمی بماند. 
حلیم شما امده است. روی ان را با روغن حیوانی،  کنجد، دارچین و شکر تزئین کنید. 

 

دستور پخت حلیم نذری

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شله زرد نذری و عالی +نکاتی که تا به حال گفته نشده است


نکته 


حلیم به دلیل داشتن گندم و گوشت از خواص بالایی برخوردار است؛ گندم موجود در حلیم منبع روی، آهن، منیزیم و نیاسین است و اگر از گندم سبوسدار استفاده شود برای درمان بسیاری از بیماری های گوارشی نیز موثر خواهد بود.

 

دستور پخت حلیم نذری
می توانید از گندم به جای بلغور آن استفاده کنید اما بلغور گندم زودتر از خود گندم در حلیم آماده می شود. 
استفاده از شکر کاملا اختیاری بوده و افراد بسته به ذائقه خود می توانند از شکر یا نمک برای سرو حلیم استفاده کنند.
هر چه بیشتر گوشت حلیم را بکوبید و حلیم را هم بزنید بیشتر کش می اید.
برای تهیه حلیم خوشمزه گوشت دنده گوسفندی تازه با استخوان و در کنار آن گوشت سردست و سرسینه بسیار عالی میشود و موقع کوبیده شدن باعث کش آمدن حلیم میشود. 


گوشت حلیم را خرد نکنید، زیرا خرد کردن گوشت باعث کوتاه شدن رشته های آن شده و مانع کش آمدن حلیم می شود.

 

 

فوت کوزه گری آشپزها


اضافه کردن شیر به حلیم یک فوت آشپزی در دستور پخت آن است. بعد از پختن و جا افتادن مخلوط گندم یا بلغور و گوشت و در حالی که هنوز قابلمه روی حرارت ملایم است می توانید به آن مقداری شیر اضافه کنید و به هم زدن ادامه بدهید. اینکار باعث می شود حلیم شما بسیار خوشمزه شود. 

حلیم را از ابتدا روی شعله کم درست کنید تا کش دار شود.  هروقت خواستید حلیم را گرم کنید به جای اب به آن شیر اضافه کنید. توجه داشته باشید اگر حلیم با گوشت پخته شود موقع گرم کردن گلوله گلوله نمی شود. 
می توانید به جای گوشت گوسفندی از گوشت بوقلمو هم استفاده کنید. گوشت بوقلمو هم برای حلیم خوب و خوشمزه است. 

 

کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.