جامعه پویا -آش رشته ،یک غذای سنتی ایرانی است که هر کدام از بخشهای ایران آن را با روش خاص خودشان می پزند.آش رشته به سبک تهرانیها معمولا در دستور پخت آش رشته نذری استفاده میشود.
آش رشته هم مانند غذاهای دیگر برای اینکه خوشمزه و خاص شود فوت و فنی دارد که وقتی آشپزهای بزرگ آن را به مقدار زیاد یا در رستورانها طبخ میکنند از این روش استفاده میکنند.
برای تهیه یک آش رشته نذری به روش تهرانیها باید کارهای زیر را انجام دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلیم کشدار و نذری + نکات و ترفندهای خاصی که سرآشپزها به کار می برند

مواد لازم
عدس 250 گرم
نخود 150 گرم
لوبیا چیتی 200 گرم
پیاز سفید 4عدد متوسط
سیر تازه 50 گرم
فلفل قرمز نصف قاشق چایخوری
آش رشته 400 گرم
روغن مایع به میزان لازم
زرد چوبه 2 قاشق چایخوری
سبزی آش تمیز شده 800 گرم
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شله زرد نذری و عالی +نکاتی که تا به حال گفته نشده است
آماده سازی مواد اولیه آش رشته:
نخود و لوبیا چیتی از شب قبل باید خیس شوند تا هم بهتر بپزد و هم از نفخ شکم جلوگیری کند.
پیاز ها به صورت نگینی بسیار ریز خرد شود.
سیر تازه به صورت کامل ریز شود.
تمام حبوبات این آش باید به صورت جداگانه پخته شود و به هیچ عنوان در هنگام پخت آنها نمک اضافه

دستور پخت:
ابتدا حبوبات را به صورت جداگانه بپزید و کناری قرار دهید. البته توجه داشته باشید که موقع ریختن آن در داخل آش حتما باید آب ان را جدا کنید.
سپس پیازهای نگینی شده را سرخ کنید. پیازها باید طلایی باشد. برای اینکه پیازها ترد شود می توانید آن را خرد کرده و کمی نمک بپاشید و سه ساعت در فضای باز رها کنید. آب پیاز گرفته شده و خیلی سریع سرخ و طلایی می شود. روغن کمتری هم استفاده می شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه عدس پلوی نذری و خاص با ترفند هایی که آشپزهای حرفه ای بلدند
وقتی پیازها هم آماده شد ، یک قابلمه بزرگ را پر از آب کنید، آب که جوش آمد ابتدا عدس را داخل آن بریزید و صبر کنید تا خوب بجوشد و کاملا بپزد بعد حبوبات دیگر را اضافه کنید و تا کمی بجوشد و با عدس مخلوط شود. وقتی حبوبات شما کاملا پخت حالا نوبت سبزی است. سبزی آش را اضافه کنید. برخی سبزی آش را ریز می کنند و برخی درشت. هرچند درشت بودن سبزی آش می تواند در زیبایی ان تاثیر داشته باشد اما اگر سبزی آش را ریز کنید مخصوصا اگر اسفناج ان خوب خرد شده باشد آش شما را حسابی لعاب دار می کند.
وقتی سبزی را به آش اضافه کردید. کمی از سیر را هم داخل آن بریزید تا خوب بپزد. حالا نوبت اضافه کردن آرد و پیاز است. مقداری از پیاز نگینی و سرخ شده را در آرد تفت دهید زردچوبه هم به آن اضافه کنید و آرام آرام به آش اضافه کنید. حسابی هم بزنید تا آرد گلوله گلوله نشود.
در مرحله بعد رشته را به آش اضافه کنید. رشته را یکباره اضافه نکنید هربار بخشی از آن را اضافه کنید و بعد هم بزنید و چند لظحه بعد بخش دیگر را اضافه کنید.
شعله را کم کنید. اجازه دهید مواد خیلی خوب با هم بجشوند و بپزند. هر چند دقیقه یکبار هم بزنید تا آش به ته قابلمه نچسبد. بسته به میزان مواد و آشی که روی اجاق دارید زمان پخت و قوام آمدن ان طولانی می شود.
وقتی رشته های آش به خوبی پخت مقداری زعفران به آن اضافه کنید و دوباره هم بزنید. چند دقیقه بعد اجاق را خاموش کنید و آش را رها کنید تا از حرارت بیفتد. آش شما آماده است. می توانید بعد از اینکه کمی از حرارت افتاد در ظرف بکشید.

نکته
طبع آش سرد است به همین دلیل می توانید به جای نعناع داغ از کاکوتی یا آویشن داغ استفاده کنید و حتی می توانید داخل آش هم بریزید
اگر سبزی آش را ریز کنید آش شما بهتر قوام می آید و خوش رنگ تر می شود. البته این ریزی نباید به اندازه سبزی قورمه سبزی باشد کمی درشت تر از انچه در قورمه سبزی خرد کنید مناسب است.
به هیچ وجه از آب حبوبات پخته شده در آش استفاده نکنید چون باعث نفخ شده و طعم حبوبات را غالب می کند
می توانید رشته آش را خرد کرده و داخل آش بریزید اینکار به قوام آش بسیار کمک می کند.
سیر داغ و پیاز داغ به آش تهرانی طعم خاصی می دهد آن را فراموش نکنید
زعفران ته دیگ ایجاد شده در آش را بسیار خوشمزه می کند. پس زعفران را هم فراموش نکنید
بهتر است از کشک پاستوریزه استفاده کنید و قبل از استفاده آن را با آب جوش کمی شل کنید.