2021/04/16
۱۴۰۰ جمعه ۲۷ فروردين
طرز تهیه استانبولی پلو بسیار خوشمزه و عالی +دستور پخت ترکیه ای

طرز تهیه استانبولی پلو بسیار خوشمزه و عالی +دستور پخت ترکیه ای

استانبولی پلو یک غذا بسیار خوشمزه است که غذای مردم استانبول ترکیه بوده و وارد ایران شده است ایرانی ها به آن دمی گوجه هم میگویند. طرز تهیه و پخت استانبلوی پلوی ترکیه ای را اینجا بخوانید

جامعه پویا - استانبولی پلو یک غذای بسیار لذیذ و آسان است که می توانید وقتی از پلو و خورش خسته شده اید این غذای مفید را درست کنید.
برخی از استانبولی پلو به عنوان دمی گوجه هم یاد می کنند اما این غذا به دلیل اینکه از کشور ترکیه وارد ایران شده است به استانبولی پلو مشهور است.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه قنبرپلو به سبک رستوران‌های شیرازی

مواد لازم برای درست کردن استانبولی پلو

مرغ : یک ران و یک سینه
برنج :یک کیلو
رب گوجه فرنگی :یک قاشق سوپخوری
گوجه فرنگی:10 عدد متوسط
پیاز سرخ کرده  :3 تا 4 قاشق سوپخوری
روغن :100 تا 150گرم
نمک و فلفل :به مقدار کافی

طرز تهیه استانبلوی پلو


دستور پخت


ابتدا برنج را تمیز کنید و با آب ولرم بشویید . بعد گوجه فرنگی ها را بشویید و آب آن را بگیرد و به همراه آب معمولی پیمانه کنید و روی برنج بریزید ، به حدی که 4 انگشت از سطح برنج بالاتر به ایستد.  اگر گوجه را رنده کرده یا در غذا ساز بریزید و بسیار له کنید بهتر است.

به اندازه کافی نمک به آن اضافه کنید و آب آن را بچشید تا خیلی شور نشود. چون برنج به صورت کته درست میشود باید در میزان ریختن نمک دقت کنید و کم کم نمک را بریزید تا به مزه دلخواه برسید.

 

بیشتر بخوانید: طرز تهیه لوبیاپلوی مجلسی و خاص

بعد 3 تا 4 قاشق روغن هم داخل آب برنج بریزد و بگذارید تا برنج یکی دو ساعت خیس بخورد. مرغ را که قبلا پخته اید به صورت خیلی ریز خرد کنید ( به صورت قیمه ای ) و به همراه پیاز سرخ کرده تفت دهید 

بعد 2 تا 3 لیوان آب داخل گوشت مرغ تفت داده شده بریزید تا گوشت با حرارت کم بپزد.در حین پخت ، به آن رب و کمی نمک هم اضافه کنید .

استانبلوی پلوی ترکیه ای


اگر حس کردید آب برنج کم است و مغز برنج کمی خام است به آن یکی دو پیمانه آب یا آب گوجه فرنگی اضافه کنید.

وقتی آب برنج کشید و به مرحله دم رسید مواد و گوشت را به آن اضافه کنید

در قابلمه را محکم ببندید و روی حرارت کم قرار دهید تا برنج دم بکشد.

 


نکته 


استامبولی را میتوانید با گوشت چرخ کرده و یا رب گوجه فرنگی هم تهیه کنید. که در اینصورت باید حدود یک لیوان از رب مرغوب استفاده کنید.

برای پیمانه کردن برنج هم بهتر است به ازای هر پیمانه برنج یک و نیم تا 2 پیمانه آب در نظر بگیرید.

اگر هم از گوشت چرخ کرده استفاده کردید ، بهتر است گوشت را با پیاز سرخ کنید و یک قاشق رب را در یک لیوان آب مخلوط کنید و داخل گوشت بریزید تا به آرامی گوشت بپزد و آبش کشیده شود.

چطور استابنلوی پلو درست کنیم

استانبولی پلو با آب گوجه فرنگی تازه و گوشت گوسفندقیمه ای خیلی بهتر میشود.
برای تهیه استانبولی استفاده از برنج ایرانی طعم بهتری خواهد داشت هر چند طبخ آن دشوارتر از برنج های وارداتی است و ممکن است شفته شود، ولی با رعایت 2 نکته میتوانید این مشکل را حل کنید.

می توانید آب جوش کمتری در برنج بریزید و در صورت نیاز بعدا کمی آب اضافه کنید یا کمی زودتر در قابلمه را ببندید.

 

بیشتر بخوانید: طرز تهیه عدس پلوی نذری و خاص با ترفند هایی که آشپزهای حرفه ای بلدند

سعی کنید از برنجی استفاده کنید که قبلا  آن را طبخ کرده اید.

می توانید از سیب زمینی نگینی هم در استانبلوی پلو استفاده کنید غذای شما بسیار خوشمزه می شود

معجزه ای به نام آب گوشت

استفاده از آب مرغ استانبولی پلو را خوشمزه تر میکند.می توانید آب بیشتری در مرغ نگه دارید و به جای آبی که برای دم کردن برنج در آن می ریزید از آب مرغ استفاده کنید و تان را با آب مرغ دم بگذارید. این یک طعم عالی به برنج شما می دهد
در صورت رنگ نداشتن گوجه ها از یکی دو قاشق رب هنگام تفت دادن گوجه ها استفاده کنید.

دستور پخت استابلوی پلو
عصاره گوشت و یا مرغ برای لذیذ تر شدن استانبولی پلو استفاده میشود.
برای اینکه ته دیگ برنج به دلیل وجود رب گوجه فرنگی نسوزد از قابلمه تفلون یا شعله پخش کن استفاده کنید تا ته دیگ خوبی به دست بیاورید.
دارچین یا ادویه پلویی عطر خوبی به غذا می دهد.
میتوانید سیب زمینی ها را جداگانه سرخ کنید و هنگام سرو پلو لابه لای آن بریزید.


 استفاده از زعفران عطر و رنگ غذا را چند برابر می کند.
برای اینکه شکل و شمایل غذا بهتر شود در هنگام تفت پیاز از فلفل دلمه ای سبز یا قرمز نگینی شده هم میتوانید استفاده کنید.
برای عطر و طعم بهتر پلو میتوانید نصف پیمانه برنج دودی به غذایتان اضافه کنید تا هم عطر غذا را بی نظیر کند و هم این کار باعث میشود کسانی که با بوی گوشت در پلو مشکل دارند، از طعم غذا لذت ببرند و بوی گوشت را کمتر احساس کنند.

 

کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.