جامعه پویا -ماکارونی یک غذای ایتالیایی است که در فرهنگ غذایی مردم ایران جا افتاده و به یک غذای روتین تبدیل شدهاست. این غذای لذیذ مخصوصا از سوی بچهها بسیار پسندیده میشود. هرچند همه ما بلد هستیم ماکارونی درست کنیم اما پخت یک ماکارونی لذیذ و عالی و مجلسی روش خاصی دارد که حتما باید رعایت شود.
مواد لازم برای تهیه ماکارونی مجلسی
ماکارونی: یک بسته 500 گرمی
گوشت چرخ شده : 250 گرم
قارچ خرد شده نگینی:200 گرم
نخود فرنگی :صد گرم
هویج رنده شده: دوعدد متوسط
پیازه نگینی شده: دوعدد متوسط
رب گوجه فرنگی: دو قاشق غذا خوری
فلفل دلمهای نگینی شده: یک عدد
سیر : دوحبه رنده شده
نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه ماکارونی: به میزان لازم
پودر آویش: به میزان دلخواه

دستور پخت
ابتدا پیازها را داخل یک تابه بریزید و با روغن سرخ کنید. وقتی که در حال طلایی شدن بود گوشت و سیر را به آن اضافه کرده و تفت دهید. سپس قارچهای خرد شده را به آن اضافه کنید و منتظر شوید تا خوب سرخ شود. وقتی آب قارچها کشیده شد، فلفل دلمه ای را به مواد اضافه کنید. نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید و حسابی تفت دهید. حالا نوبت اضافه کردن رب گوجه فرنگی است رب را در مواد به طور کامل مخلوط کنید و اجازه دهید تفت بخورد. در اخر نیز هویج و نخود فرنگی را اضافه کنید. در تابه را بگذارید تا مواد حدود 5 دقیقه با هم حرارت ببینند و خوب هم بخورند. در نهایت ادویه ماکارونی را اضافه کنید. مایه ماکارونی شما امادهاست.
حالا باید ماکارونی را آبکش کنید. مقداری آب در یک قابلمه بریزید تا خوب بجوشد. بعد ماکارونیها را به صورت درسته در قابلمه و آب جوش قرار دهید و یک قاشق غذاخوری به آن روغن اضافه کنید. وقتی ماکارونیها کاملا نرم شد وقت آبکش کردن آن است. ماکارونی که برای آبکش آماده باشد کاملا سفید میشود آب قلهای درشت میخورد و رشتههای ماکارونی کاملا در آب میرقصند.

یک آبکش برای اینکار در نظر بگیرید و ماکارونی آماده آبکشی را داخل آبکش بریزید و بعد با آب کاملا سرد به خوبی آن را بشویید. توجه داشته باشید ماکارونیها به هم چسبیده را جدا کنید و به خوبی آن را بشویید.
ته قابلمه را با روغن چرب کنید و کمی زردچوبه بریزید و تفت دهید، سیب زمینی حلقه شده را ته آن بچینید میتوانید
یازه حلقه شده هم اضافه کنید. اجازه دهید تا پیاز و سیبزمینی به راحتی در کف قابلمه بنشیند. بعد یک لایه ماکارونی و یک لایه مایه به آن اضافه کنید. برای هر یک کفگیر ماکارونی سه قاشق سرپر مایه کافی است. در نهایت کمی آب به قابلمه اضافه کنید و در قابلمه را بذارید وقتی بخار انداخت دمکنی بگذارید.
هنگامی که شعله را برای دم افتادن زیاد میکنید سیبزمینی و پیاز کف قابلمه شروع به سرخ شدن میکند و بعد که کم میکنید تا زمانی که در دم است کاملا طلایی میشود.
بعد از نیمساعت چک کنید، ماکارونی شما دمکشیده و آماده است.

نکته
اگر نشاسته ماکارونی به خوبی از آن خارج شود ماکارونی شما خوشمزه تر می شود چون به راحتی سس ماکارونی به خرد آن می رود و مزه فوق العاده ای می گیرد.برای همین وقتی ماکارونی پخت باید به وسیله آب سرد آن را آبکش کنید تا نشاسته ای آن خارج شود و هم با دست ماکارونی ها را باز کنید تا به یکدیگر نچسبد و ماکارونی را بد فرم نکند.
برای اینکه ته دیگ سیب زمینی ویژه ای داشته باشید که به راحتی از قابلمه جدا شود شما باید ابتدا سیب زمینی ها را مقداری با روغن زیتون سرخ کنید و سپس مقداری کنجد به ته قابلمه بریزید و سیب زمینی ها را روی آنها قرار دهید. این کار باعث می شود سیب زمینی ها خوش رنگ تر شود و به راحتی از قابلمه جدا شود.
به هنگام پخت ماکارونی در قابلمه آب جوش،از روغن استفاده کنید تا از وا رفتن و چسبندگی ماکارونی جلوگیری کند.
سعی کنید از ماکارونی های با قطر کم استفاده کنید چون هم تایم پخت کمتری دارد و هم میزان نشاسته آنها کمتر است.

5 وقتی آب قالبمه جوش آمد و شما می خواهید ماکارونی را با آن اضافه کنید ابتدا مقداری آبلیمو اضافه کنید و سپس ماکارونی ها را اضافه کنید این کار باعث می شود ماکارونی مزه بهتری بگیرد و حتما به ماکارونی در حال جوش نمک اضافه کنید تا ماکارونی مزه خوبی بگیرد.
قابلمه ای که برای جوشاندن ماکارونی در آن استفاده میکنید باید بزرگ باشد تا نشاسته های ماکارونی بعد از جدا شدن از ماکارونی دوباره به خرد ماکارونی نرود و باعث چسبندگی ماکارونی نشود.

طعم خوشمزه ماکارونی به مایه آن است پس سعی کنید حتما از سیر و فلفل دلمه ای در مایه ماکارونی استفاده کنید تا مزه بهتری بگیرد.
وقتی ماکارونی به مرحله دم کردن رسید نصف فنجان آب ماکارونی می توانید اضافه کنید تا ماکارونی خوب بخار کند و رنگ ماکارونی را قرمز تر کند و بافتی نرم به ماکارونی ها بدهد.
برای اینکه ماکارونی عطر و رنگ بی نظیری بگیرد یک قاشق چایخوری زعفران دم کرده به مایه آن اضافه کنید.
وقتی ماکارونی را درون قابلمه آب جوش می ریزید توجه داشته باشید که نباید ماکارونی ها را زیاد هم بزنید چون باعث می شود ماکارونی شما خمیر شود.