2024/05/08
۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۹ ارديبهشت
طرز تهیه آش شولی یزدی خیلی خوشمزه و مجلسی

طرز تهیه آش شولی یزدی خیلی خوشمزه و مجلسی

اگر می خواهید آش شولی خیلی خوشمزه و یزدی درست کنید این دستور پخت را بخوانید.

جامعه پویا -برای اینکه آش شولی خوشمزه یزدی درست کنید باید از دستوری استفاده کنید که خانم های یزدی استفاده می کنند. 

 

 مواد لازم آش شولی


عدس    ۱ لیوان
اسفناج    ۷۵۰ گرم
شوید و تره و جعفری و چند شاخه شنبلیله با هم    ۷۵۰ گرم
آرد    یک و نیم لیوان
چغندر بزرگ    ۲ عدد
پیاز    ۳ عدد
نعنا خشک    ۲ قاشق غذا خوری
روغن و نمک    به میزان لازم
زردچوبه    ۲ قاشق مربا خوری
سرکه    به میزان لازم

آش شولی


طرز تهیه آش شولی یزدی 


برای تهیه آش خوشمزه و مجلسی شولی در ابتدای کار چغندر را شسته و پوست کنده و به صورت خلالی خرد می کنیم. سپس با مقداری آب درون یک قابلمه می ریزیم و می گذاریم تا روی حرارت ملایم بپزد. وقتی نیم پز شد، زیر گاز را خاموش کرده و کنار می گذاریم.
در این مرحله عدس را هم از ۴ ساعت قبل خیس می کنیم. یک قابلمه بزرگ بر می داریم. چغندر ها همراه با آب را داخل آن می ریزیم. عدس و سبزی خرد شده را به آن اضافه کردهو روی حرارت قرار می دهیم تا بجوشد و سبزی ها و چغندر کامل بپزد.
در این فاصله پیاز ها را شسته و پوست می کنیم و خرد می کنیم. در یک تابه با روغن داغ، پیاز ها را سرخ می کنیم. وقتی پیاز ها خوب سرخ شد و طلایی شد، زردچوبه را اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. در آخر نعنا را هم اضافه می کنیم.
آش اوماج یکی از انواع آش های سنتی ایرانی است که برای درمان سرماخوردگی پخته می شود
سپس خیلی کم تفت می دهیم و زیر گاز را خاموش می کنیم. در ادامه یک کاسه بر می داریم آرد را درون آن می ریزیم. سپس حدود ۵ لیوان آب سرد را به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم تا یکدست شود و به خوبی با هم مخلوط شود.
سپس ۴ لیوان آب جوش را به آش اضافه می کنیم. در ادامه آرد حل شده در آب را کم کم به آش اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا آرد گلوله نشود. آرد باعث می شود که آش غلطت مناسبی به دست بیاورد و آبکی نباشد.
اگر آش خیلی غلیظ بود باز هم آب جوش به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم تا غلظت آن شبیه سوپ شود. نمک و فلفل به آن اضافه می کنیم. سپس نعنا داغ و کمی پیاز داغ و سرکه را به آن اضافه کذده و می گذاریم تا بجوشد و بوی تند سرکه کم شود.
آش رشته یکی از انواع غذاهای سنتی و بسیار پر طرفدار ایرانی است که با دستورهای بسیار متنوعی در شهرهای مختلف کشور تهیه می شود
آش را درون ظرف مناسب سرو می کنیم و با پیاز داغ و نعناع داغ آن را تزیین می کنیم. می توان به جای سرکه از رب انار نیز استفاده کرد. توصیه می شود از چغندر معمولی برای آش استفاده کنید نه از چغندر لبو تا رنگ آش سبز باقی بماند.
 

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.