جامعه پویا - خورش مطنجن یک خورش بسیار قدیمی ایرانی است که بسیار خوشمزه و خاص و مجلسی است.
مواد لازم برای تهیه خورش مطنجن
گوشت گوساله=۵۰۰ گرم
پیاز=۳ عدد
ماست سفت=۲ لیوان
کره=۲۰ تا ۳۰ گرم
خلال بادام=۲ قاشق سوپخوری
زعفران آب کرده=۳ قاشق سوپخوری
نمک و فلفل=به مقدار لازم
سرکه انگور=۴ قاشق سوپخوری
سیر=۳ حبه
طرز تهیه خورش مطنجن
گوشت را به قطعات درشت خرد کنید.
دو عدد پیاز را حلقه حلقه کنید و کمی با گوشت تفت دهید و با مقدار کمی آب بگذارید تا بجوشد و پخته شود(به اندازه ای که آب گوشت در حدود ۵/۱ لیوان باقی بماند)
۱ عدد پیاز باقی مانده را حلقه حلقه برش بزنید. سیر و خلال بادام را هم به صورت خلال خرد کنید. پیاز و سیر را با کره سرخ کنید.
ماست و زعفران را مخلوط کنید و همراه پیاز و سیر سرخ شده داخل قابلمه بریزید. ۵٫ بگذارید خورش کمی جا بیفتد و در آخر خلال بادام و سرکه را اضافه کنید. ۶٫ بعد از ۵ دقیقه جوشیدن خورش آماده است. نکته: این غذا را می توانید با برنج سرو کنید ولی در اصل این غذا با نان خورده می شود. این خورش غذایی متعلق به زمان صفویه است که در مراسم و مهمانی های رسمی سرو می شده است.
خورش مطنجن با مرغابی گیلانی
مواد لازم برای تهیه خورش مطنجن گیلانی
مرغابی ۱عدد
مغز گردوی ساییده ۵ -۶ پیمانه
غیسی هسته گرفته ۲۵۰ گرم
کشمش بی هسته ۲۵۰ گرم
رب انار ۳-۴ قاشق غذاخووری
شکر ۱-۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، روغن و دارچین به میزان لازم
طرز تهیه خورش مطنجن گیلانی
رب انار و شکر را در یک پیمانه آب حل کنید . مرغابی و مغز گردو را با ۱ لیتر آب در دیگ روی آتش ملایم بار کنید و ۲ ساعت بپزید تا مرغابی بپزد و گردو به روغن بنشیند . در پایان ساعت اول محلول رب انار را با کمی نمک و فلفل اضافه کنید و هم بزنید . ۲-۳ قاشق روغن در تابه روی آتش ملایم داغ کنید ،غیسی و کشمش را ۳-۴ دقیقه در آن تفت بدهید و اندکی دارچین بپاشید. غیسی و کشمش را به خورش اضافه کنید و بگذارید دیگ با در نیمه باز ۲۰/۱۵ دقیقه ریز جوش بزند .
اگر رب انار شیرین باشد می توانید شکر را حذف کنید ؛ یا اگر ترشی آن کافی نباشد چند قاشق آب غوره یا آب لیمو اضافه کنید. این خورش را در گیلان معمولاٌ با مرغابی درست می کنند ؛ ولی البته مرغ هم می توان به کار برد ؛ در این صورت مرغ را ۳۵-۴۰ دقیقه پیش از پایان پخت مغز گردو در دیگ بگذارید ، وگرنه زیاد پخته می شود و از هم وا می رود .
نکته
اگر رب انار شیرین باشد می توانید شکر را حذف کنید ؛ یا اگر ترشی آن کافی نباشد چند قاشق آب غوره یا آب لیمو اضافه کنید…