جامعه پویا -اگر دچار یبوست هستید خوراکی هایی هستند که می توانند این مشکل را برای شما برطرف کنند.
آلوی خشک
آلوی خشک سرشار از فیبر، سوربیتول و ملینهای طبیعی است که به نرم شدن مدفوع و تقویت حرکات روده کمک میکند. خوردن آلو یا آب آلو میتواند ظرف چند ساعت یبوست را تسکین دهد. البته مشروط بر این که پس از آن نیز چند لیوان آب خورده شود. متخصصان مصرف روزانه ۶ تا ۱۲ آلو یا نصف فنجان آب آلو را برای کمک به کاهش موثر یبوست توصیه میکنند.
دانه کتان
این ماده غذایی در واقع متشکل از دانههای ریز مملو از فیبر و اسیدهای چرب امگا ۳ است. این مواد مغذی و غنی دانههای کتان را به یک گزینه درمانی طبیعی و عالی برای یبوست تبدیل میکند. محتوای بالای فیبر موجود در دانه کتان به حجیم شدن مدفوع کمک کرده و حرکات منظم روده را تقویت میکند. علاوه بر این، اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در دانه کتان باعث روان شدن رودهها میشود و دفع مدفوع را آسانتر میکند. برای استفاده از دانههای کتان به عنوان درمان یبوست، آنها را به صورت پودر ریز خرد کنید و یک قاشق غذاخوری دانه کتان را با آب مخلوط کنید یا روی غلات، ماست یا سالاد بپاشید.
دانه چیا
دانههای چیا نیز مانند دانههای کتان سرشار از فیبر و اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که آنها را به یک ملین طبیعی عالی تبدیل میکند. مصرف منظم دانه چیا می تواند به تنظیم حرکات روده و ارتقای سلامت کلی دستگاه گوارش کمک کند. برای استفاده از دانههای چیا بهعنوان درمان یبوست، آنها را چند ساعت در آب خیس کنید تا حالت ژل مانندی پیدا کند، سپس مصرف کنید یا به اسموتی، بلغور جو دوسر یا ماست اضافه کنید.
آب آلو
به گزارش «همشهری آنلاین» این مایع خوراکی منبع غلیظی از ملینهای طبیعی موجود در آلو است که آن را به یک درمان موثر برای یبوست تبدیل میکند. نوشیدن آب آلو میتواند به نرم شدن مدفوع، تقویت حرکات روده و کاهش سریع یبوست کمک کند. هنگام مصرف آب آلو برای به حداکثر رساندن اثربخشی و جلوگیری از کم آبی بدن، هیدراته ماندن ضروری است.
غذاهای غنی از فیبر
مصرف این نوع غذاها برای حفظ روند هضم سالم و جلوگیری از یبوست ضروری هستند. گنجاندن انواع غذاهای غنی از فیبر مانند میوهها، سبزیها، غلات کامل و حبوبات، در رژیم غذایی، میتواند به نرم شدن مدفوع و بهبود حرکات منظم روده کمک کند. برخی از منابع عالی فیبر رژیمی عبارتاند از: سیب، موز، انواع توتها، کلم بروکلی، هویج، لوبیا، عدس، نان گندم کامل و جو. مصرف حداقل ۲۵ تا ۳۰ گرم فیبر در روز برای حمایت از سلامت بهینه گوارش و جلوگیری از یبوست توصیه میشود.