جامعه پویا -تجکی خرما یکی از شیرینی های سنتی سیستان و بلوچستان است که سوغات آنجا هم محسوب می شود. تجکی خرما را در خانه هم می توانید بپزید. تجکی، شیرینی سنتی شهر خاش در سیستان و بلوچستان است که با آرد جوانه گندم تهیه می شود. از آن جا که تجکی با آرد جوانه تهیه می شود،می توان گفت یک شیرینی بسیار مقوی است.
مواد لازم برای تهیه تجکی خرما
آرد جوانه گندم: ۲ پیمانه
آرد گندم: یک پیمانه
روغن: یک دوم پیمانه
خرما: به مقدار لازم
آب: به مقدار لازم
طرز تهیه شیرینی تجکی خرما
1-آردها را با هم مخلوط و تا جایی آب به آن اضافه کنید که خمیری چسبناک داشته باشید که نه خیلی شل و نه خیلی سفت باشد.
2-روغن را اضافه کنید و ورز دهید تا کاملا جذب خمیر شود.
3-خرمای بدون هسته را در روغن کمی تفت دهید تا نرم شود.
4-نیمی از خمیر را کف ظرف چرب شده پهن کنید و خرما را با فاصله از لبه های خمیر، رویش پهن کنید و نیمه دیگر خمیر را رویش بگذاریدطوری که کاملا روی مواد قبلی را بپوشاند. قطر خمیر می تواند بین 1 تا 3 سانتی متر باشد.
5-ظرف را در فر 180 درجه به مدت 50 – 60 دقیقه قرار دهید تا بپزد و رویش طلایی شود. تجکی را در کیک پز معمولی هم میتوانید بپزید.