جامعه پویا -شیرینی گوشفیل ،یک شیرینی آسان و بسیار خوشمزه است که به راحتی می توانید در خانه آن را تهیه کنید و از سلامتش اطمینان داشته باشید.
هرچند طبق سنت ایرانی ها شیرینی گوشفیل معمولا در ماه رمضان استفاده می شود چراکه مقدار زیادی قند دارد و می تواند افت قند روزه داران را جبران کند ،اما این شیرینی مدتی است که وارد رژیم غذایی روزمره مردم شده است. طرز تهیه شیرینی گوشفیل به روش قنادی ها را اینجا بخوانید .
مواد لازم برای گوشفیل
تخم مرغ 1 عدد
شیر نصف لیوان
شربت 2 قاشق غذاخوری
بکینگ پودر 1 قاشق مرباخوری
ماست 1 قاشق مرباخوری
روغن جامد 2 قاشق غذاخوری
آرد به میزان لازم
هل وانیل گلاب به میزان لازم
دستور پخت گوشفیل
دو لیوان شکر را در یک لیوان آب حل کنید به همراه کمی وانیل، هل، زعفران (در صورت تمایل) و گلاب بگذارید روی شعله تا جوش آید و آنقدر بجوشد تا قوام یابد. سپس شربت به دست آمده را کنار بگذارید تا خوب سرد شود.
تخم مرغ، شیر و روغن را با هم مخلوط کنید، سپس ماست و دو قاشق شربت و بیکینگ پودر را اضافه و در آخر به آرامی آرد را بیفزایید، خوب به هم بزنید و با دست ورز دهید تا خمیر گوش فیل آماده شود.
زمانی که خمیر دیگر به دست نچسبید، آرد کافیست. یک تا دو ساعت خمیر را کنار گذارید. سپس با وردنه آن را صاف کنید و لوزی لوزی ببرید. می توانید وسط لوزی ها را نیز جمع کنید یا همین طور ساده در ظرف گودی که روغن مایع در آن ریخته و خوب داغ شده است، بیندازید.
وقتی طلایی شد با کفگیر آن را خارج کنید و در صافی بیندازید تا خوب روغن آن گرفته شود. سپس در شربت سرد بیندازید و باز در صافی دیگری انداخته تا شیره های اضافی آن نیز گرفته شود.
می توانید خمیر را نیز با قالب های ستاره ای یا گل شکل دهید.
نکته
می توانید به جای شکر سفید از شکر قهوه ای استفاده کنید .
اگر مشکل قند خون دارید می توانید به جای شکر از عسل هم استفاده کنید .
گوشفیل باعث تشنگی زیاد می شود از مصرف بی رویه آن خودداری کنید.
اگر شیرینی را قهوه ای روشن دوست دارید بیشتر آن را سرخ کنید.
در اصفهان گوشفیل را با دوغ سرو می کنند و از خوراکی های مورد علاقه مردم این شهر است.