2024/04/28
۱۴۰۳ يکشنبه ۹ ارديبهشت
طرز تهیه ماست خانگی عالی و نکاتی که تا به حال نمی دانستید

طرز تهیه ماست خانگی عالی و نکاتی که تا به حال نمی دانستید

تهیه ماست خانگی فواید زیادی دارد، علاوه براینکه کم هزینه است بهداشتی هم هست. برای تهیه یک ماست خانگی حرفه ای و عالی و آنچه فقط حرفه ای ها بلد هستند این مطلب را بخوانید.

جامعه پویاتهیه ماست در خانه هم به صرفه است و هم به لحاظ بهداشتی بسیار بهتر است. ماست زدن کار سختی نیست اما باید قوانین ان را به دقت رعایت کرد تا یک ماست خوشمزه و خاص به دست آید و همان طعم و کیفیتی را داشته باشد که ماست های کارخانه ای دارد.

اولین مساله ای که حتما باید در تهیه ماست مورد توجه قرار دهید این است که برای به دست آوردن یک ماست خوشمزه حتما باید از شیر پرچرب استفاده کنید.

شیر پرچرب و بدون افزودنی را می توانید از ماست بندی ها تهیه کنید. شیرهای کارخانه ای به دلیل اینکه چند روزی در مغازه می ماند افزودنی دارند.

طرز تهیه ماست خانگی

مواد لازم برای تهیه ماست خانگی

شیر  یک لیتر(5پیمانه)

ماست   دوقاشق سوپخوری

 

طرز تهیه ماست خانگی:

ابتدا شیر را به طور کامل بجوشانید. اینکار باعث می شود از سلامت شیر مطمئن شوید. شیر ماده غذایی بسیار حساسی است و خیلی زود فاسد می شود بنابراین جوشاندن ان بسیار ضروری است. بعد که شیر کامل جوشید و از سلامت آن مطمئن شدید، زیر اجاق را خاموش کنید و شیر را در ظرفی که برای ماست زدن در نظر گرفته اید بریزید، حالا  صبر کنید تا دمای شیر کمی تعدیل شود. شیر نباید سرد یا خیلی گرم باشد چون دمای مناسب شیر در خوب شدن ماست موثر است. بهتر است از دماسنج استفاده کنید اما اگر  در خانه دماسنج ندارید از دماسنج بدنتان استفاده کنید نوک انگشت خود را به شیر بزنید نباید دست شما بسوزد باید احساس گرما کنید.

 

 

چرا ماست خانگی آب می اندازد

در این صورت شیر مناسب ماست زدن است. حالا مایع ماست را در شیر بریزید. بهتر است ماست را در اطراف و از دور بریزید. اما اگر از وسط هم ریختید اشکالی ندارد. با یک کف گیر یک دور هم بزنید و مابقی مایع را هم اضافه کنید دوباره یک دور هم بزنید. حالا اجازه دهید ماست و شیر کمی استراحت کنند. در ظرف را بگذارید و یک پارچه خیلی کلفت یا یک پتو روی ان بی اندازید. 5 ساعت ان را به حال خود رها کنید. در این مدت به هیچ وجه به ماست دست نزنید. بعد از 5 ساعت که در ظرف را برداشتید و مطمئن شدید ماست آماده است حالا آن را داخل یخچال قرار دهید تا سرد شود. در این مدت هم باز دست به ماست نزنید. وقتی ماست کاملا سرد شد ، ماست شما آماده است.

 

ماست سفت خانگی

 

نکات مهم در ماست زدن

توجه داشته باشید اگر دمای شیر مناسب نباشد یا مایع ان کم باشد ماست شل  و آبکی می شود.

اگر مایع ماست کم باشد ماست شما نمی بندد. اگر می خواهید ماست سفتی داشته باشید شیر را بیشتر بجوشانید تا آب ان تبخیر شود. حتما هم از شیر پرچرب استفاده کنید.  به هیچ وجه ماست را هنگامی که در حال بستن است تکان ندهید.

در ماست های کارخانه ای برای سفت شدن ماست به آن شیرخشک اضافه می شود ما اینکار را توصیه نمی کنیم چون هرگونه ماده افزودنی خاصیت ماست را کم می کند و طعم طبیعی ان را می گیرد. می توانید هنگام افزودن مایع ماست کمی هم به آن نمک اضافه کنید. البته نمک باید بسیار کم باشد تا یک طعم ملایم به ماست بدهد.

نکته مهم دیگر که درباره ماست باید بگوییم این است که اگر شیر ماست از دمای مناسب بیشتر یا کمتر باشد ماست شما علاوه براینکه شل می شود و اب می اندازد، خیلی ترش یا خیلی شیرین می شود بنابراین دما در شیر برای ماست زدن خیلی مهم است.

 

آب ماست را دور نریزید چون آب ماست همان سرم شیر است و ارزش غذایی فراوانی دارد و سرشار از پروتئین های محلول و ویتامین های گروه B است.

 

چطور ماست سفت خانگی درست کنیم

اگر ماست نسبت چه کنیم

اگر به هر دلیلی ماست شما نسبت یک راه دیگر وجود دارد که بتوانید از شیر استفاده کنید. ان هم اضافه کردن پنیر است، شیر را کمی بیشتر بجوشانید تا غلیظ تر شود بعد به آن مایع پنیر اضافه کنید و اجازه دهید چند ساعت بماند در این صورت به جای ماست پنیر به دست خواهید اورد.

 

 

با ماست شل چه کنیم

ماست شل را می توانید به ماست چکیده تبدیل کنید. اگر ماست شما خیلی شل شد ان را داخل کیسه پارچه ای دولایه با بافت ریز بریزید و از جایی آویزان کنید تا آب ان جدا شود. وقتی اب جدا شد شما یک ماست چکیده عالی دارید که با انواع طعم دهنده مانند موسیر ، فلفل، نمک، نعناع و .... می توانید آن را طعم دار کرده و نوش جان کنید.

 

 

 

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.