2024/10/06
۱۴۰۳ يکشنبه ۱۵ مهر
پیشنهادات ما
ترک زن از سوی شوهر از منظر قانون

ترک زن از سوی شوهر از منظر قانون

ترک همسر می تواند دلیل جدایی باشد. اینجا رابخوانید

جامعه پویا -زمانی که حامله بودم همسرم  ما را ترک کرد. فرزندم شش ساله شده است ولی همسرم در دادگاه حضور نمی یابد. دو سال پیش هم ازدواج کرد و از همسر دیگرش یک دختر دارد. چطور می توانم حق و حقوقم را بگیرم؟

 


طبق قانون ایران حق طلاق به مرد داده شده است و چه زن در دادگاه حاضر شود چه نشود حکم راجع به طلاق صادر می شود اما اگر زن در دادگاه حضور نیابد و لایحه هم ندهد رأی صادر شده راجع به طلاق، غیابی می شود و زن در مهلت۲۰ روز حق واخواهی دارد به درخواست مرد امکان صدور رأی وجود دارد اما برای ثبت طلاق، مرد باید حق و حقوق مالی زن که عبارت است از مهریه، اجرت المثل ایام زوجیت، نفقه ایام عده، نفقه معوقه و اموال درج شده در عقد نامه را بپردازد که این موضوع در رأی دادگاه درج می شود. هرگاه مردی چهار سال تمام غایب و مفقودالاثر باشد، همسر او می تواند تقاضای طلاق کند که در این صورت با رعایت ماده ۱۰۲۳ حاکم شرع، طلاق او را جاری می کند. با فرض غیبت زوج یا مجهول المکان بودن او و دسترسی نداشتن زوجه به نشانی و آدرس او، زن می تواند به طرفیت خوانده مجهول المکان، دادخواست طلاق تقدیم کند که دو راه برای دریافت طلاق می توان انتخاب کرد: با استناد به ماده ۱۰۲۹ قانون مدنی که مقرر می دارد هرگاه شخصی چهار سال تمام غایب و مفقودالاثر باشد زن او می تواند تقاضای طلاق کند که در این صورت با رعایت ماده ۱۰۲۳ قانون مدنی حاکم او را طلاق می دهد. براساس ماده ۱۰۲۳ قانون مدنی دادگاه پس از تقدیم دادخواست طلاق از طرف زن در یکی از روزنامه های کثیرالانتشار، سه دفعه متوالی به فاصله یک ماه آگهی‌ چاپ و اشخاصی را که ممکن است اطلاعاتی راجع به غایب داشته باشند دعوت می کند تا دادگاه را از شرایط غایب مطلع کند.
زهرا سعیدی کیا - کارشناس ارشد جزا و جرم شناسی

 

پیشنهادات ما
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.