جامعه پویا -آش دندونی نوعی دسر است که به مناسبت دندان دراوردن کودک می پزند. آش دندونی را می توانید خیلی خوشمزه و به سبک مادربزرگ ها بپزید.
مواد لازم
لوبیا قرمز یک لیوان
لوبیا چیتی یک لیوان
لوبیا چشم بلبلی 1/3 لیوان
نخود یک لیوان
عدس یک لیوان
گندم یک لیوان
جو و برنج از هر کدام نصف لیوان
عصاره گوشت یک لیوان
پیاز 2 عدد
نعنا داغ و کشک برای تزیین
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه آش دندونی
ابتدا حبوبات و جو و گندم وبرنج را از شب قبل بخیسانید. سپس آنها را جدا جدا بپزید. حالا همه آنها را روی هم بریزید پیاز را سرخ کرده و به مواد اضافه کنید. سپس عصاره گوشت را اضافه کنید ، نمک و فلفل و زردچوبه را هم اضافه کنید. شعله را کم کنید تا به مدت یک ساعت با هم بجوشد و قوام بیاید. وقتی که مواد انقدر پخت که به حالت لهی رسید آش دندونی آمده است. نعناع داغ درست کنید و با اضافی پیاز سرخ شده روی آن را تزئین و نوش جان کنید.
نکته
آش دندونی را می توانید با قلم گاو و گوشت گوسفندی هم بپزید و نوش جان کنید.