جامعه پویا -حلوا یک دسر ایرانی است که درمراسم های مذهبی و عزاداری مورد توجه است . اگر می خواهید برای 50 نفر حلوا درست کنید. این مطلب را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه حلوا
آرد سنگک: 6 لیوان
شکر: 6 لیوان
آب: 4لیوان
روغن جامد: 4 لیوان
روغن مایع: یک لیوان
کره: 100گرم
گلاب: یک لیوان
زعفران ساییدهشده: یک قاشق غذاخوری
هل سبز دمکرده: یک سوم لیوان
طرز تهیه حلوا
بهتر است قبل از همه شربت حلوا را آمادهکنید. آب و شکر را در قابلمه دیگری بریزید، آن را روی حرارت ملایم بگذارید و اجازه بدهید تا شکر خوب حلشود. وقتی شکر حلشد گلاب، زعفران و هل دمکرده را به آن اضافهکنید و آن را از روی حرارت بردارید. شربت آماده است.
برای پخت حلوا به قابلمهای 3برابر مواد نیاز دارید چون وقتی شربت را اضافهمیکنید حلوا کمی بالا میآید و به اطراف پاشیدهمیشود.
آرد الکشده را در قابلمه بزرگ بریزید و روی حرارت کم بگذارید. وقتی کمی تفتخورد و طلایی شد دوباره آن را الککنید و به قابلمه برگردانید.
حالا وقت اضافهکردن روغن جامد است. آرد را خوب با روغن تفتبدهید و مدام همبزنید تا دانههای آرد داخل روغن بازشوند و شروع به تغییر رنگ بکنند. این مرحله را باید آنقدر ادامه بدهید تا آرد کاملا سرخشود و رنگ حلوا تغییرکند.
وقتی بوی خوش آرد بلندشد قابلمه را از روی حرارت بردارید و آرامآرام شربت را به آن اضافهکنید تا گلولههای آرد از هم باز شود.
قابلمه را روی حرارت کم بگذارید و همزدن را ادامهبدهید تا آب اضافی تبخیر و مایه حلوا غلیظترشود.
روغن مایع و کره را اضافهکنید و همچنان حلوا را هم بزنید تا به روغن بیفتد. در این مرحله اگر قابلمه را کجکنید مایه حلوا شبیه گهواره از این طرف به آن طرف میرود. حلوا آماده است و میتوانید آن را در ظرف دلخواهتان سرو کنید.
نکته:
* پخت حلوا به صبر و زمان زیادی نیاز دارد. حرارت بالا و یک لحظه غافل شدن از آن میتواند حلوا را به یک دسر سوخته تبدیلکند.
*در طول پخت حلوا بهتر است از یک قاشق چوبی برای تفتدادن آرد استفادهکنید و مدام آرد را همبزنید تا گلوله نشود.