2024/11/22
۱۴۰۳ جمعه ۲ آذر
پیشنهادات ما
چه کسانی دچار بحران 40 سالگی یا میانسالی می‌شوند

چه کسانی دچار بحران 40 سالگی یا میانسالی می‌شوند

بحران میانسالی معمولا علائم مشابهی با افسردگی دارد که تغییر وزن یکی از همان علائم است.

جامعه پویا- هرچند بحران میانسالی مختص خانم‌ها نیست اما به دلیل شرایط اجتماعی زنان بیشتر از مردان دچار بحران میانسالی یا 40 سالگی می‌شوند البته گاهی این بحران در سنین بالاتر هم سراغ افراد می‌آید اما بیشترین آمار برای کسانی است که در سنین بعد از 40 سالگی قرار دارند. 

 

نمناک نوشت: بعضی از خانم ها متوجه چالش هایی در درون خود می شوند که معمولا این اتفاق در سنین 40 سالگی تا اوایل 50 سالگی رخ می دهد و به آن بحران میانسالی می گویند. این مفهوم گاهی اوقات در سن 60 سالگی رخ می دهد که در آن سن باعث از بین رفتن اعتماد بنفس و مشکلات هویتی در فرد می شود اما هیچ شواهد تجربی برای این موضوع وجود ندارد و می توان آن را یک پدیده عمومی معرفی کرد که باعث تغییرات زیادی در زندگی فرد می شود و از لحاظ احساسی او را دچار بحران می کند.

البته که افراد در دوره های مختلف زندگی با بحران های زیادی روبرو می شوند که این هم یکی از آنهاست. در این قسمت از نمناک قصد داریم که به برخی علائم بحرانی میانسالی اشاره کنیم.

 

- افزایش یا کاهش وزن شدید

 

بحران میانسالی معمولا علائم مشابهی با افسردگی دارد که تغییر وزن یکی از همان علائم است . کاهش یا افزایش وزن یکی از همین عناصر است که نشان می دهد فرد دچار بحران میانسالی شده است و البته که بعضی از تغییرات کاملا طبیعی هستند اما گاهی اوقات همین تغییرات وزنی تا حدی شدید می شود که فرد نیاز به مراجعه به پزشک را پیدا می کند.

 

- بی تفاوتی :

 

اگر مشاهده کردید که خودتان یا فردی در اطرافیانتان به یکباره هیجانات و علایق خود را از دست می دهد و دیگر از چیز خاصی لذت نمی برد، احتمالا در بحران عاطفی قرار گرفته است که این بی احساسی و بی تفاوتی در این افراد به طور وسیعی مشاهده می شود و گاهی اوقات بسیار پیچیده می شود. در این مراحل باید سعی کنید که برای خود هدف تعیین کنید و برای رسیدن به هدفی تلاش کنید تا کم کم خودتان را از این بی تفاوتی شدید نجات دهید.

 

- حسادت

 

آیا متوجه شدید که مدام در حال مقایسه خود با دیگران هستید و نسبت به موفقیت دیگران حسادت می کنید ؟ البته این موضوع برای تمام افراد کاملا یکسان رخ نمی دهد و معمولا برای بهبود حال این افراد یادآوری کنیم که چه دستاوردهایی در زندگی داشته اند که همین موضوع روی توانایی و فرصت های موفقیت فرد تاثیرگزار است.

 

زمانی که خودتان را بیش از حد درگیر آنالیز و تجزیه تحلیل زندگی دیگران می کنید باید فکرتان را منحرف کنید و سعی کنید که خودتان را ارتقا دهید تا حس کمبود در شما بهبود پیدا کند.

 

- درد جسمی غیر معمول

 

مشکلات ذهنی و روحی روانی تا حد زیادی روی مشکلات جسمی تاثیرگزار است که بحران عاطفی هم از این قاعده مستثنی نیست که مشکلات گوارشی و سر درد یکی از علامت های جسمی است که می تواند به دلیل مشکلات روحی روانی در فرد ایجاد شود . بسیاری از افراد ممکن است که در بحران میانسالی دچار مشکلاتی مثل میگرن نیز بشوند.

 

 - از خودتان سوالات عمیق می پرسید و علائم خود را بررسی می کنید.

 

یکی از علائم مبتلا شدن به مشکل بحران میانسالی این است که افراد مدام به تجزیه تحلیل رفتار خود می پردازند و این افراد مدام فکر می کنند که کار یا رفتاری را اشتباه انجام داده اند و به همین دلیل به شدت در حال ارزیابی خودشان هستند و البته گاهی اوقات این علامت باعث می شود که افراد به اصلاح رفتارهای اشتباه خود بپردازند اما زیاده روی در آن باعث آسیب و حساسیت بیش از حد به فرد می شود.

 

 

چه کسانی دچار بحران 40 سالگی یا میانسالی می‌شوند

- تصمیم های خطرناک

 

به علت تجزیه تحلیل بالا در رفتار ممکن است که فرد به نتایج نادرستی دست پیدا کند و باعث شود که به مقاصد خوبی نرسد و معمولا این رفتار ها و اشتباهات در مورد روابط عاطفی افراد بیش از بقیه موارد اتفاق می افتد.

 

 - از دست دادن توانایی ذهنی

 

شاید این جمله را زیاد از افراد مخصوصا خانم ها شنیده باشید :احساس می کنم دارم دیوونه می شم . نمی توانم چیزی را به یاد بیاورم و اصلا چرا به این اتاق آمدم ؟ از هر چیزی عصبانی می شم.

 

این جمللات معمولا در افراد مبتلا به بحران میانسالی بیش از بقیه به گوش می خورد و این افراد تا جایی نا تعادلی در اعصاب و روان پیدا می کنند که کم کم به این فکر می کنند که در حال از دست دادن توانایی ذهنی خود هستند و دیگر امیدی به عملکرد ذهن آن ها نیست.

 

 - نخوابیدن در شب

 

اگر جزء افرادی هستید که شب ها خوابتان نمی برد و مدام در جای خود غلط می زنید ، احتمالا هورمون های شما دچار ناتعادلی و بهم ریختگی شده است ، خانم ها در این شرایط معمولا با نامنظمی در قاعدگی نیز مواجه می شوند و سطح هورمون تستوترون و استروژن در آن ها جابجا می شود که بهم ریختگی هورمون ها در خانم ها نیز یکی از علائم بحران میانسالی است.

 

- آینده نگری ناامیدانه

 

یکی از جالب ترین چیزها در مورد بحران میانسالی این است که افراد خوش بینی خود را تا حد زیادی نسبت به آینده از دست می دهند و آن ها دید خوبی به آینده ندارند و نمی توانند ذهن خود را به سمت اتفاقات مثبت متمرکز کنند و البته که این موضوع کاملا طبیعی است که افراد در سنین جوانی خوش بین تر هستند و این را می توان نشانه شادابی و سلامت کامل آن ها دانست.

 

 - کلافگی مداوم

 

کلافگی و احساس خستگی یکی از نشانه های بحران میانسالی است . معمولا افراد در سنین نوجوانی نیز این احساس را تجربه می کنند که ممکن است در بحران میانسالی نیز دوباره برای آن ها تکرار شود. این کلافگی باعث می شود که افراد کارهای عجیب و غریب و خلاف عرف معمول انجام دهند ، مثلا ممکن است که بر خلاف عادت همیشگی به یکباره به برنامه های آموزش آشپزی علاقمند شوند و ناگهان از آن دست بکشند که در واقع نوعی سردرگمی به آن ها دست می دهد.

 

- حس از دست دادن

 

آیا فکر می کنید که به دنیا امده اید که همه چیز را از دست بدهید ؟ آیا فکر می کنید که امکان رسیدن به هیچ کدام از آرزوهایتان وجود ندارد ؟ از دست دادن امید و آرزو ، ایده و خواسته یکی دیگر از نشانه های بحران میانسالی است که باعث نا امیدی شدید در افراد می شود که در این حالت ترس شدید به افراد غلبه می کند و در نتیجه انگیزه و تلاش خود را از دست می دهند.

 

 - نگرانی در مورد ظاهر

 

اینکه افراد می خواهند خوب به نظر بیایند، یک طرف قضیه است اما این که مدام جلوی آینه باشند و نگران ظاهر خود باشند، طرف دیگر قضیه می باشد که متاسفانه این افراد در این بحران به شدت اعتماد بنفس خود را از لحاظ ظاهری از دست می دهند و به خاطر صورت خود خجالت زده هستند.

 

 

- بی توجهی کامل نسبت به ظاهر

 

گاهی اوقات نیز افراد در بحران میانسالی از آن ور بوم می افتند و به طور کامل توجه خود را نسبت به ظاهر از دست می دهند. آن ها هیچ گونه اقدامی را برای زیبایی و یا مرتب کردن خود انجام نمی دهند و انگار که هیچ امیدی به خوب شدن ظاهر خود ندارند که این مورد نیز یکی دیگر از نشانه های شبیه به افسردگی می باشد.

 

- خودتان را پیر می دانید.

 

چنانچه پیش از این هم در نمناک توضیح دادیم این بحران معمولا برای افراد بین 40 تا 50 سال رایج تر است که این سن اصلا سن پیری محسوب نمی شود اما بسیاری از افراد مبتلا به این بحران به شدت خود را پیر می دانند و در شدید ترین حالت نیز منتظر مرگ و تمام شدن عمر خود هستند . این احساس پیری باعث می شود که در همین سنین خودشان را از کار افتاده بدانند و در نتیجه دیگران نیز کمتر روی آن ها و قابلیت هایشان حساب باز می کنند که همین احساس را در آن ها تشدید می کند.

 

 - میل نداشتن به رابطه جنسی

 

شاید اصلا یادتان نباشد که آخرین بار چه زمانی با همسرتان رابطه جنسی داشته اید و از طرفی با اینکه از این کار مدت زمان زیادی گذشته ، شاید هنوز هم هیچ میلی برای انجام این کار نداشته باشید . هورمون ها و به هم خوردن تعادل آن ها باعث به وجود آمدن این میلی در افراد می شود و البته که برای این مسئله می توان از راه هورمونی و از راه مشاوره و روانشناسی درمان را آغاز کرد.

 

 - فکر می کنید که همه روزهای خوب سپری شده اند

 

افراد در بحران میانسالی مدام به گذشته فکر می کنند. آن ها این تفکر را دارند که تمام روزهای خوب و شاد آن ها از بین رفته است و دیگر راهی یا علتی برای شادی کردن وجود ندارد.

 

 - به روزهای بد زندگی فکر می کنید.

 

افراد مبتلا به این بحران معمولا عادت دارند که مدام اتفاقات بد زندگی را برای خود یادآوری کنند که این کار باعث احساس منفی و خود سرزنشی در آن ها می شود که به مرور تاثیرهای بسیار منفی روی جسم آن ها نیز خواهد گذاشت.

 

 

پیشنهادات ما
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.