جامعه پویا-فلافل یک غذای بسیار لذیذ عربی است که در شهر آبادان بیشتر از جاهای دیگر ایران می توان آن را پیدا کرد. همسایگی آبادان با عراق و البته هموطنان عرب زبان ما غذاهای عربی را هم وارد فرهنگ فارسی کرده است.
شهر آبادان غذاهای زیادی دارد ولی به جرات می توان گفت معروف ترین و بهترین غذای آبادان فلافل آن است که یک فست فود خوشمزه و سالم به حساب می آید و خود آبادانی ها این فلافل را تند درست میکنند ولی شما می توانید در صورت تمایل فلفل آن را مقداری کم کنید.
مواد لازم فلافل آبادانی:
نخود :3 پیمانه نخود
سیب زمینی :1 عدد سیب زمینی
سیر :3 حبه
1 عدد پیاز متوسط
نعناع خشک :به مقدار لازم
ادویه (نمک فلفل زردچوبه پودر زیره) :به مقدار لازم
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آبگوشت بزباش و نحوه سر آن
دستور تهیه فلافل آبادانی:
نمناک نوشت: برای تهیه فلافل باید نخود ها را از چند روز قبل خیس دهید و طی آن آبش را چند بار عوض کنید تا نفخ نخود از بین برود. بعد که نخود را از آب خارج کردید به همراه پیاز و سیب زمینی داخل چرخ گوشت بریزیدو دو بار چرخ کنید تا همه مواد کاملا با هم له و یکدست شوند. ادویه ها و نعناع خشک را هم به مخلوط فلافل اضافه کنید و خوب ورز دهید تا مواد کاملا باهم مخلوط شوند.
سپس مواد را به مدت 30 دقیقه در یخچال استراحت دهید تا کمی خودش را بگیرد و سفت شود.
داخل ماهیتابه ای مناسب به مقدار کافی روغن بریزید به طوری که روی فلافل ها را بگیرد. بعد مواد فلافل را با دست و یا قالب فرم دهید و داخل روغن بیندارید تا سرخ شوند.
وقتی دو طرف فلافل ها سرخ شدند آنها را روی دستمال کاغذی روغن گیر قرار دهید تا روغن اضافه آن گرفته شود و بعد به همراه خیارشور و گوجه میل کنید.
بیشتر بخوانید: راههایی برای کاهش دورریز مواد غذایی
نکات تهیه فلافل آبادانی :
از ظرف گود و کوچک استفاده شود تا میزان روغن کمتری استفاده شود و هم باعث شود فلافل مغر پخت شود.
در فلافل آبادانی نسبت به بقیه فلافل های دیگر از فلفل بیشتری استفاده می شود.