2021/06/19
۱۴۰۰ شنبه ۲۹ خرداد
طرز تهیه قنبرپلو به سبک رستوران‌های شیرازی

طرز تهیه قنبرپلو به سبک رستوران‌های شیرازی

قنبر پلوی شیرازی یک غذای سنتی شیرازی است که بسیار لذیذ و پرکالری است.دستور پخت و مواد لازم برای یک قنبرپلوی رستورانی را بخوانید

جامعه پویا - قنبر پلو یا غم‌برپلو یک غذای سنتی شیرازی است که در استان فارس طرفداران زیادی دارد. البته در شهرهای دیگر نیز طرفدارانی دارد .
نام این غذا به خاطر اولین‌نفری که این غذا را ابداع کرد قنبرپلو نامیده می‌شود. شیرازی‌ها این غذا را جزء غذاهای خاص و مجلسی شیراز محسوب می‌شود.

 

طرز تهیه قنبرپلوی شیرازی

 

مواد لازم:


برنج سه پیمانه
گوشت چرخ کرده ۳۵۰ گرم
مغز گردو (خرد شده) ۱۰۰ گرم
کشمش ۵۰ گرم
رب انار سه قاشق غذاخوری
پیاز درشت (نگینی خرد شده) یک عدد
نمک به مقدار لازم
فلفل به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
شیره انگور (اختیاری) یک‌ونیم قاشق غذاخوری

 

 

قنبرپلوی شیرازی

طرز تهیه قنبرپلو شیرازی :

 

ابتدا برنج را بشویید و با آب و نمک به مدت 2 تا 3 ساعت خیس دهید.
گوشت را با کمی آرد نخود چی ، نمک و زردچوبه مخلوط کنید و با دست ورز دهید تا منسجم شود و بعد آنها را  به اندازه یک فندق بردارید و به  شکل کوفته های ریزی در بیاید و در روغن سرخ کنید.
تابه دیگری را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید و پیاز خرد شده را به همراه گردو داخل آن تفت دهید.
در آخر کشمش را هم به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید.


برنج را آبکش کنید و داخل قابلمه مورد نظرتان بریزد و لابه لای آن کوفته ها را به همراه ، پیاز وگردوی تفت داده شده قرار دهید .
کمی رب انار را با شیره انگور تفت دهید و روی برنج بریزید و برنج را روی حرارت ملایم قرار دهید تا دم بکشد.

 

 

قنبرپلوی شیرازی

نکته


کشمش‌ها حتما باید از قبل خیس خورده باشند.
برای خوش طعم شدن قلقلی‌ها می‌توانید هر ادویه‌ای که دوست دارید (مثلا پودر سیر) به گوشت چرخ‌کرده اضافه کنید.
اگر طعم شیرینی داخل غذا را دوست ندارید از شیره انگور استفاده نکنید و قنبرپلو را به همان صورت ملس سرو کنید.
برای آشنایی بیشتر با غذا‌های شیرازی باید بگوییم که شیراز علاوه بر قنبرپلوی معروفش به کلم پلو و شکرپلویش هم می‌نازد.
 

 

کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.