2021/04/15
۱۴۰۰ پنج شنبه ۲۶ فروردين
چند مدل دستور پخت سبزی پلو ماهی شب عید بسیار خوشمزه و مجلسی

چند مدل دستور پخت سبزی پلو ماهی شب عید بسیار خوشمزه و مجلسی

سبزی پلو ماهی شب عید یک غذای سنتی است که مردم ایران حتما در شب نوروز از آن استفاده می کنند چند روش پخت بسیار خوشمزه این غذا را اینجا بخوانید

جامعه پویا - سبزی پلوی ماهی شب عید رسم ایرانی هاست و این غذای خوشمزه را بسیار خاص می پزند. 
برای اینکه سبزی پلو ماهی شما خوش طعم و خوش عطر شود باید بدانید چطور ماهی را طعم دار کنید و بوی خامی ماهی را بگیرید. 
در این مطلب چند روش برای  طعم دار کردن سبزی پلو ماهی را به شما آموزش می دهیم . 

 

سبزی پلو ماهی


طعم دار کردن ماهی با رب انار و نارنج


ابتدا ماهی را با کمی روغن زیتون خوب ورز دهید تا روغن به خرد ماهی برود.
 سپس روی ماهی لیمو ترش تازه یا آب نارنج چکانده و روی آن زردچوبه، فلفل، نمک، ادویه ماهی و میگو و مقدار کمی دارچین بپاشید.
 سپس رب نارنج یا رب انار را رقیق نموده و روی ماهی بریزید وچند حلقه پیاز روی ماهی بگذارید.
 پس از مزه دار نمودن ماهی آن را یک ساعت در یخچال بگذارید و آن را سرخ کرده و یا در فر بگذارید.

 

مزه دار کردن ماهی
طعم دار کردن ماهی با آبلیمو


ابتدا اب لیموی تازه را بگیرید و روی ماهی بریزید وکمی هم نمک اضافه کنید و  آن را به مدت یک ساعت در  یخچال استراحت دهید. سپس آب پیاز و سیر له شدن را مخلوط کنید و روی ماهی بریزید و بعد با زعفران دم شده هر دو طرف ماهی را آغشته کنید. یک ربع بعد می توانید آن را سرخ کنید و لذت ببرید . 

 


طعم دار کردن ماهی حین سرخ کردن


پیاز و سیر را رنده کنید ، وقتی روغن برای سرخ کردن ماهی داغ شد ، ماهی را با نمک و آبلیمو طعم دار کنید و کمی فلفل بزنید و بعد  پیاز و سیر را داخل تابه بریزید و ماهی را هم داخل تابه قرار دهید ف به این صورت ماهی طعم پیاز و سیر را به خود می گیرد و بسیار خوشمزه می شود .

 


مزه دار کردن ماهی غزل آلا


ابتدا تیغه های ماهی قزل آلا را جدا کنید.
 سپس ماهی را در روغن داغ به همراه پیاز و سیر رنده شده سرخ کنید.
 مقداری فلفل سیاه، نمک، زردچوبه، زیره، ، پودر زنجبیل و سس سویا را با کمی سرکه ترکیب کنید و این سس را در مرحله بعدی یعنی هنگام سرخ کردن به ماهی اضافه کنید تا ماهی طعم دار شود.

 

سبزی پلو ماهی شب عید
طعم دار کردن ماهی شیر

 

 شیر و نمک را با کمی فلفل سیاه مخلوط نموده و این مواد را به ماهی بزنید.
 سپس ماهی را با آرد سوخاری سرخ کنید.
طعم دار کردن انواع ماهی با رزماری
برگ های رزماری تازه را از ساقه جدا کنید.
 برگ های رزماری را روی ماهی چیده و مقداری فلفل سیاه هم به ماهی بیافزایید.

 

طرز تهیه سبزی پلو

برنج را از قبل خیس کنید و به مدت 3 ساعت صبر کنید تا خوب خیس بخورد. سپس سبزی تازه (  تره، جعفری (گیاه)، شوید و گشنیز به مقدار برابر و یک شاخه شنبلیله و یک بته سیر سبز ) را بعد از اینکه پاک کردید و خوب شستید و خرد کردید  گوشه ای قرار دهید. بعد از اب کش کردن برنج سبزی را داخل سبد آبکش بریزید و با پلو خوب هم بزنید سیر را رنده کنید و روی سبزی و برنج بریزید. بعد در قابلمه ته دیگ نان بگذارید و برنج را داخل قابلمه بریزید و دم بگذارید. هر یک پیمانه برنج صد گرم سبزی لازم دارد. اما فراموش نکنید حتما باید سیر استفاده کنید تا سبزی پلوی شما خوشمزه شود. ماهی را هم به همان روشی که گفتیم مزه دار و سرخ و نوش جان کنید . 

 


نکته


برای اینکه سبزی پلو ماهی شما بسیار خوشمزه شود حتما باید از سیر استفاده کنید. 
سیر سردی ماهی را می گیرد و بسیار آن را خوشمزه می کند. 
هر نوع ماهی را اگر با روش درست سرخ کنید بسیار خوشمزه می شود.
حتما از ماهی تازه استفاده کنید. اگر می خواهید از ماهی یخ زده استفاده کنید حتما باید صبر کنید تا یخ آن باز شود و ماهی به دمای محیط برسد. سپس خیسی آن را با یک دستمال به طور کامل بگیرید و ماهی را طعم دار کنید . 
توجه داشته باشید ماهی نباید بماند. گرم کردن دوباره ماهی بسیار مضر است پس سعی کنید ماهی را به اندازه درست کنید. 

سبزی پلو ماهی را با سیرترشی یا زیتون سرو کنید تا سردی غذا گرفته شود. 
 

 

کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.