جامعه پویا -سرکه سیب یک خوراکی بسیار مفید است که فواید بسیار زیادی دارد. هرچند مانند هر خوراکی دیگری نباید در مصرف آن زیاده روی کرد اما مصرف روزانه آن به اندازه یک قاشق بسیار خوب و مفید است.
طرز تهیه سرکه سیب
سیب های خرد شده را در دبه ای مناسب بریزید. حدود 1/4 دبه خالی باشد، دبه را نباید پر کرد. زیرا باید فضای خالی داشته باشد.
سپس شکر، نمک، نخود و سرکه را با هم مخلوط کرده و با آب داخل دبه بریزید. مراقب باشید آب، دبه را پر نکند. مواد داخل دبه را با قاشق چوبی خوب هم بزنید. پارچه ای روی دبه بگذارید و با کش دور آن را ببندید. این کار را به جای بستن در دبه انجام بدهید. چون در دبه ممکن است خوب بسته نشود و هوا و رطوبت وارد دبه شده و سرکه کپک بزند.
بعد از بستن پارچه روی در دبه، آن را در جای گرم و تاریک بگذارید. تا ده روز اول هر روز در ظرف را باز کنید و مخلوط را با قاشق چوبی زیر و رو کنید. سیب ها را به سمت پایین دبه فشار دهید. بعد از ده روز در ظرف را محکم ببندید و ده روز زمان بدهید. در ده روز دوم به هیچ عنوان در ظرف را باز نکنید. بعد از 20 روز سیب ها نرم شده و ته ظرف ته نشین می شوند. سرکه را حداقل 50 روز دست نزنید تا جا بیفتد. پس از این مدت سرکه آماده است. آن را درون پارچه ی تنظیفی صاف کنید و در بطری بریزید و در کابینت نگهداری کنید.
در طرز تهیه سرکه سیب دقت کنید که در روش بالا حتماً حدود دو ماه زمان بدهید تا سرکه خوب جا بیفتد.
نکات مهم در تهیه سرکه سیب
سیبهای باکیفیت انتخاب کنید، چون در طعم سرکه موثر است.
از ترکیب سیبهای مختلف استفاده کنید.
هرچه سیبها رسیدهتر و شیرینتر باشند، سرکه بهتری خواهید داشت.
حتما قبل از خرد کردن سیبها، آنها را در آب سرد بشویید.
هرچه سیب بیشتری بردارید سرکه بیشتری خواهید داشت، اما برای اولین بار بهتر است با ۳ سیب امتحان کنید.
اگر از سیب ارگانیک استفاده میکنید، لازم نیست هسته و چوبش را جدا کنید.
سیبها را به صورت مکعبهای کوچک خرد کنید تا سریعتر تخمیر شوند.
برای تهیه سرکه هرگز از ظرف فلزی استفاده نکنید. شیشه تمیز و استریل بهترین ظرف است.
مقدار آبی که روی سیب میریزید به اندازهای باشد که سطح سیب را بپوشاند.
اگر آب سطح سیب را نگیرد ممکن است سرکه پوسیده و خراب شود. آب زیاد هم نریزید که سرکه رقیق شود.
برای هر سیب یک قاشق چایخوری (۴ گرم) شکر کافی است.
در شیشه را با پارچه تمیز پنبهای بپوشانید.
مخلوط را یک یا دو بار در روز با قاشق چوبی هم بزنید. هم زدن مخلوط به فرایند تخمیر و همچنین جابهجایی سیب در شیشه کمک میکند.
بعد از یکیدو هفته وقتی همه سیبها به ته شیشه بروند، فرایند تخمیر انجام شده است.
مخلوط را از صافی پارچهای تمیز رد کرده، داخل شیشهای بریزید و رویش را با پارچه بپوشانید.
به مدت ۳ تا ۶ هفته بگذارید تخمیر شود و هر چند روز یکبار هم بزنید.