جامعه پویا -قدیمیترین پنیر ایتالیایی پنیر پارمیزان است. این پنیر قدیمی 1200 سال قبل در ایتالیا درست شد و شیرگاو ماده اصلی آن است.
پنیر پارمزان به دلیل کلسیم بالایی که دارد برای کودکان بسیار مفید است. پنیرپارمزان را میتوان با انواع میوه و غذا سرو کرد.
برای تولید پنیر پارمزان شیر و سرشیر را با هم ترکیب میکنند، به آنها آب پنیر میافزایند و ترکیب حاصل را در ظروف مسی حرارت میدهند و بعد به آن مایهپنیر اضافه میکنند. برای تولید هر قطعه پنیر پارمزان که معمولا به شکل گرد و دایرهای است، حدود ۴۹۰ لیتر شیر مصرف میشود. هر تکه دایرهایشکل از این پنیر هم حدود ۳۲ تا ۳۶ کیلوگرم وزن دارد.
نکات مهم برای خرید پنیر پارمزان
برای خرید پنیرپارمزان باید نکات بسیار مهمی را در نظر بگیرید. اگر ندانید پنیر پارمزان خوب چه ویژگیهایی دارد. نمیتوانید از طعم خوب آن لذت ببرید.
مهمترین ویژگی پنیر پارمزان این است که به سمت رنگ قهوهای برد با کیفیتتر است. پنیر نباید ترکخورده باشد، بوی ترشی و طعم ماندگی بدهد. وجود کپک در آن را هم بررسی کنید. بوی پنیر باید شبیه شیر باشد و زننده و ناخوشایند به مشامتان نرسد.
عمر این محصولات معمولا بین ۱۸ تا ۲۰ ماه است. پنیرهای پارمزانی که ۱۲ ماه از تولیدشان میگذرد معمولا طعم شیر در آنها غالب است و رگههایی از ترشی و طعم اسیدی هم زیر دندان ایجاد میکنند.
پارمزانهایی با عمر ۲۴ماه هم بافتی سفتتر و طعمی شیرینتر نسبت به پنیرهای جوانتر دارند. بهطوری که اگز چشمهایتان را ببندید و پنیر را بو کنید، رایحهای شبیه آناناس به مشامتان خواهد خورد.
نحوه استفاده از پنیر پارمزان
یک کیلو پنیر پارمیجانو یا پارمزان معادل ۲۰ لیتر شیر تازه گاو ارزش غذایی دارد و از نظر پروتئین، کلسیم، فسفر و ویتامین بسیار غنی بوده و در عین حال درصد چربی آن نسبتاً پایین میباشد، به دلیل طولانی بودن دورة رسیدن آن بسیار آسانگوار است و از طرف بسیاری از پزشکان کودک توصیه میشود، مقداری پارمزان رنده شده با غذای کودکان مخلوط شود. پنیر پارمیجانو غنیترین پنیر از نظر پروتئین و با کمترین درصد کلسترول است، نرسیده و جوان آن را میتوان به عنوان دسر با انواع میوهها یا همراه آجیل سرو کرد، رسیده رنده شده آن را نیز به عنوان چاشنی در بسیاری از غذاهای خارجی و ایرانی استفاده نمود.
غذاهایی با پنیر پارمزان
با پنیر پارمزان میتوانید انواع غذاها را درست کنید. سالاد سهزارکه یک سالاد رژیمی و خاص و خوشمزهاست را میتوانید با پنیر پارمزان درست کنید. این پنیر برای پیتزا و لازانیا و سایر فستفودهایی که پنیر در ان استفاده میشود هم بسیار مفید است. این پنیر را میتوانید با نان تست در ساندویچ ساز آماده کنید و با گردو اماده و برای صبحانه سرو کنید.
پنیر پارمزان را حتی در غذاهای سنتی میتوانید استفاده کنید استفاده این پنیر در لوبیاپلو و حتی پلو با ماست و پنیر استفاده کنید.
پنیر پارمزان را با گوجه نیز میتوانید استفاده کنید و لذت ببرید. سالمندان و کودکان به راحتی و بدون دغدغه میتوانند از این پنیر استفاده کنند و برای تامین کلسیم آنها بسیار مفید است.
اگر به شیر حساسیت دارید پنیر پارمزان گزینه بسیار مناسبی برای تامین کلسیم بدن شماست. پنیر پارمزان را به صورت رنده شده استفاده میکنند.