جامعه پویا - پیاز خام ریشه گیاه پیاز است که خواص بسیار خوب و بی نظیری دارد. پیاز را می توان به شکل پخته ، خام و سرخ شده استفاده کرد. اما پیاز خام خواصی دارد در حالت پخته و سرخ شده این خواص وجود ندارد.
پیاز با کلسترول مقابله می کند
پیاز خواص ضدکلسترولی دارد. این خاصیت پیاز مدیون خواص آنتی اکسیدانی و امگا ۳های موجود در آن است. در واقع پیاز به کمک امگا ۳های خود به کاهش میزان تری کلیسیرید خون کمک می کند. تری گلیسیریدها چربی هایی هستند که بدن به عنوان انرژی از آنها استفاده می کند.
پیاز از ابتلا به برخی از سرطان ها پیشگیری می کند و حتی می تواند جلوی رشد سلول های سرطانی را بگیرد. نتایج پژوهش های متعدد نشان می دهد که پیاز می تواند باعث پیشگیری از سرطان معده و سرطان لوله گوارش شود.
هنوز به طور دقیق ارتباط بین تری گلیسیرید و کلسترول مشخص نشده است اما متخصصان بر این باورند زمانی که میزان تری گلیسیرید بالا می رود میزان کلسترول خوب کاهش می یابد و به این ترتیب کلسترول بد خطرناک تر شده منجر به بسته شدن رگ های خونی می شود.
تأمین سلامت قلب
فلانوئیدهای موجود در پیاز قرمز میتوانند به سلامت قلب کمک کنند. همچنین پیاز سرشار از گوگردهای ارگانیک است که میتوانند از شما در برابر بیماریهای قلبی محافظت کنند. یک مطالعه که در آٰرژانتین انجام شده نشان داده است مصرف ترکیبات گوگردی ارگانیک موجود در پیاز میتواند خطر بیماریهای قلبی عروقی را کاهش دهد. یکی دیگر از مواد موجود در پیاز تیوسولفینات است که خاصیت رقیق کنندهی طبیعی خون عمل میکند و خطر حملهی قلبی و سکته را کاهش میدهد.
کوئرستین موجود در پیاز با خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی که دارد با بیماریهای قلبی مبارزه کرده، سلامت قلب را تقویت میکند. پیاز یکی از مواد اصلی غذاهای فرانسوی است و باعث شده است که علیرغم رژیم غذایی پرکالری فرانسویها، میزان بیماریهای قلبی در بین مردم فرانسه بسیار پایین باشد.
پیاز سطح کلسترول را کنترل کرده، میزان آن را در بدن تنظیم میکند و با این کار از قلب محافظت میکند. طبق گزارش انتشارات دانشگاه کمبریج، فلانوئیدهای موجود در پیاز به کاهش سطح LDL یا همان کلسترول بد در افراد چاق کمک میکند.
فیبروینولیتیک فرآیندی است که منجر به از بین رفتن لختههای خون در رگهای باریک و کوچک میشود.
همچنین پیاز از چسبیدن پلاکتهای خون به یکدیگر و لخته شدن خون جلوگیری کرده، خطر حملات قلبی را کاهش میدهد. همچنین با جلوگیری از افزایش فشار خون میتواند خطر ابتلا به مشکلات قلبی را کاهش دهد. مطالعهای در این زمینه روی خرگوشها انجام شده و نتایج آن نشان داده است که پیاز میتواند با تقویت فیبروینولیتیک از تصلب شرایین جلوگیری کند.
کنترل سطح قند خون
در مطالعهای ثابت شده است که عصارهی پیاز میتواند در کاهش سطح قند خون مؤثر باشد. این مطالعه بر روی موشهای دیابتی انجام شده و نتایج دلگرم کنندهای داشته است. یک یاز ترکیبات گوگردی موجود در پیاز، یعنی متیل سیتئین – S، همراه با کوئرستین میتواند تأثیر مثبتی بر قند خون داشته باشد. البته مشخص شده است که اگر پیاز همراه با داروی ضد دیابت «متفورمین» مصرف شود اثرات مثبت خود را نمایان میکند. در مطالعهای دیگر مشخص شد که پلی فنولها، بهخصوص آنهایی که در ترکیبات پیاز وجود دارد، در کنترل قند خون نقش مؤثری دارند.
خواص پیاز خام برای مردان
پیاز خام میل جنسی در مردان را افزایش داده و باعث بالا بردن کیفیت اسپرم در مردان می شود. همچنین عفونت های موجود در ناحیه تناسلی را از بین می برد .
حفظ سلامت استخوان
تحقیقات اولیه نشان میدهد که مصرف پیاز از پوکی استخوان مرتبط با افزایش سن جلوگیری میکند به گفتهی محققان سوئیسی ترکیباتی از پیاز سفید، که GPCS نام دارد، میتواند سرعت از بین رفتن بافت استخوانی را تا حد زیادی کاهش دهد. این مطالعات هنوز بر روی موشهای صحرایی انجام شده است اما میتواند برای انسانها هم امیدوارکننده باشد.
مطالعهی دیگری نشان داده است زنانی که به طور منظم پیاز مصرف میکنند نسبت به زنانی که مصرف نمیکنند، ۵% بیشتر تودهی استخوانی دارند. همچنین مشخص شده است که مصرف پیاز تأثیر مفیدی بر تراکم استخوان زنان بالای ۵۰ سال دارد.
طبق اعلام بنیاد آرتروز، کوئرستین موجود در پیاز میتواند فعالیت لکوترینها، پروستاگلاندینها و هیستامینها را مختل کرده و از ابتلای فرد به آرتروز و آرتریت روماتوئید جلوگیری کنند. همچنین مشخص شده است که پیاز به درمان دردهای مفصلی هم کمک میکند.
جلوگیری از التهاب و آلرژی
قبلا دیدیم که کوئرستین و سایر فلانوئیدهای موجود در پیاز در جلوگیری از التهاب مؤثر هستند پیاز با جلوگیری از ترشح هیستامین میتواند آلرژی را درمان کند. پختوپز با پیاز میتواند به باز شدن و تخلیهی سینوسها کمک کند. همچنین خواص آنتی هیستامینی کوئرستین میتواند گرفتگی بینی را برطرف کند.
اگر دچار گرفتگی بینی هستید شب یک پیاز خام بخورید. ترکیبات گوگرد موجود در پیاز مخاط را تجزیه میکند.
پیاز دارای خواص ضد باکتریایی است. طبق مطالعات انجام شده، عصارههای پیاز علیه باکتریهای مسؤول پوسیدنگی دندان و آلرژیها عمل میکنند. پیاز دارای اثرات آنتی بیوتیکی است و میتواند در بهبود زخم و تسکین درد آن بسیار مؤثر باشد.
بهبود سیستم ایمنی بدن
سلنیوم موجود در پیاز باعث تحریک عملکرد سیستم ایمنی بدن میشود. همچنین این مادهی معدنی از پاسخ بیش از حد سیستم ایمنی بدن جلوگیری کرده و میتواند اثرات نامطلوبی هم داشته باشد. سلولهای ایمنی در نبود سلنیوم سلولهای ناکارآمدی تولید میکند، چنین سلولهایی در تولید پروتئینهای مهم و انتقال کلسیم هم مشکل دارند. اینجاست که نقش مؤثر پیاز اهمیت پیدا میکند.
پیاز در روسیه یک داروی گیاهی محسوب میشود و مردم برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا از آن استفاده میکنند.
حالا میخواهیم یک درمان محبوب با پیاز را به شما آموزش دهیم. در این روش چند تکه پیاز را در جورابتان قرار میدهید و میخوابید. شاید بپرسید مزیت این کار چیست؟ منابع خاصی میگویند که این کار عفونت را ریشهکن میکند و در همان حال، به بدن شما آبرسانی میکند. همچنین گفته شده که انجام این کار میتواند سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کند. انتهای همهی مسیرهای عصبی بدن در پاها قرار دارد و شاید این اتفاق به همین دلیل میافتد. یعنی با قرار دادن پیاز در کف پا، خواص مثبت آن از طریق مسیرهای عصبی به تمام بدن شما منتقل میشود. البته هنوز تحقیقاتی در این زمینه انجام نشده و از تأثیرگذاری این روش اطلاعات علمی نداریم.
خواص ضدالتهابی پیاز میتواند به بهبود آسم کمک کند.
برای درمان سرماخوردگی میتوانید چای پیاز درست کنید. این چای سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده، از ابتلا به بیماریها جلوگیری میکند. برای تهیهی چای پیاز باید یک تکه از پیاز را در آب جوش ریخته و بگذارید کمی بجوشد، سپس مایع به دست آمده را بنوشید. برای خوش طعم شدن این چای میتوانید مواد دیگری، مثل زنجبیل، به آن اضافه کنید.
شربت پیاز و عسل هم در رفع علائم سرماخوردگی مفید است. یک پیاز را ورقه ورقه کنید و در قابلمه بریزید. روی پیازها نصف فنجان عسل بریزید و به آرامی آنها را حرارت دهید تا پیازها شفاف و نرم شوند. هر ۳ تا ۴ ساعت یک قاشق از این شربت بخورید. برای پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا میتوانید روزی ۱ تا ۲ قاشق از این شربت را بخورید.
از بین بردن درد و آلودگی گوش
تحقیقات محدودی در ارتباط با تأثیر پیاز بر از بین بردن آلودگی و درد گوش انجام شده است. والدین زیادی برای درمان بیماریهای گوش فرزندانشان از پیاز استفاده میکنند. آنها اصرار دارند که آب پیاز میتواند درد گوش را برطرف کند. یکی از راههای انجام این درمان، گرفتن عصارهی پیاز با گرم کردن آن است. آنها چند قطره از عصارهی بهدست آمده را در گوش میریزند. ریشهی این روش درمانی به قرن ۱۹ برمیگردد!