جامعه پویا -کوفته قلقلی غذایی بسیار خوشمزه و خاص است که تبریزیها آن را می پزند. برای تهیه کوفته قلقلی خوشمزه با روش تبریزی ها این مطلب را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه کوفته قلقلی
گوشت چرخ شده 300 گرم
گوجه فرنگی خرد شده 2 عدد
پیاز نگینی شده 1 عدد
تخم مرغ 1 عدد
سیر له شده 1 حبه
آرد نخود چی 1 قاشق چای خوری
رب گوجه 1 قاشق غذا خوری
نمک، فلفل، زردچوبه و پودر کاری به میزان لازم
روغن سرخ کردنی به میزان لازم
طرز تهیه کوفته قلقلی
ابتدا پیاز را رنده کنید و خیلی خوب آبش را بگیرید. سپس با گوشت مخلوط کنید. در این مرحله نمک ، فلفل ، زردچوبه و پودر کاری و سیر له شده را هم اضافه کنید. خیلی خوب ورز بدهید. سپس آرد نخودچی و تخم مرغ را اضافه کنید و دوباره ورز بدهید. آنقدر ورز بدهید که دیگر مواد به دستتان نچسبد.
حالا در اندازههایی که دوست دارید مواد را قلقلی کنید. به اندازه یک سیب ریز یا گردوی درشت مناسب است وقتی همه گوشتها را قلقلی کردید و در یک تابه با کمی روغن خوب سرخ کنید.
حالا نوبت درست کردن سس کوفته است. در همان تابه گوجه خرد شده را بریزید و تفت بدهید. کمی رب گوجه اضافه کنید و خیلی خوب تفت بدهید. کمی هم پیاز نگینی شده را سرخ کنید و در سس بریزید و صبر کنید تا خوب قوام بیاید. می توانید مقدار کمی آب اضافه کنید.
حالا کوفته های سرخ شده را داخل سس قرار دهید و مقدار کمی آب اضافه کنید شعله را کم کنید و زمانی که قوام آمد زیر اجاق را خاموش کنید.
کوفته قلقلی شما آماده است می توانید میل کنید.
نکته
برای کوفته قلقلی می توانید از چرخ کرده مرغ هم استفاده کنید.
می توانید مقداری سبزی خشک معطر به کوفته اضافه کنید تا خوش عطر شود.
برای سس می توانید از آلو خورشی یا رب آلوچه استفاده کنید. تا طعم ملس به خود بگیرد و لذیذ شود.
می توانید به جای آرد نخودچی کمی برنج خشک و نپخته به مواد اضافه کنید کوفته ها طعم خوبی می گیرد.