جامعه پویا -آبدوغ خیار یک غذای خنک و خیلی خوشمزه است که در تابستان استفاده می شود و البته گرمازدگی و تامین آب بدن بسیار عالی است.
مواد لازم برای تهیه آبدوغ خیار مجلسی
ماست همزده پرچرب: 200گرم
دوغ نعناع و پونه: نیم لیتر
خیار: 2عدد
سبزی معطر (نعناع، تره، شوید، جعفری تازه): به میزان دلخواه
گل محمدی خشک: به میزان لازم
آب و یخ: به میزان لازم
کشمش، سیر و گردوی خردشده: به میزان دلخواه
نمک و فلفل: به میزان دلخواه
طرز تهیه آبدوغ خیار مجلسی
برای تهیه یک آبدوغ خیار خوشمزه خیارهای شستهشده را با پوست یا بدون پوست به دلخواه به صورت نگینی خرد کنید. سپس سبزی را خرد کنید و یک کاسه بزرگ برای سرو آبدوغ خیار انتخاب کنید برای شروع ماست پرچرب را کاملا هم بزنید تا یکدست شود. سپس آب را به ماست اضافه کنید و آرام هم بزنید. خیار را نگینی خرد کنید و همراه سبزی به بقیه مواد اضافه کنید. در آخر یک لیوان دوغ نعناع و پونه به مخلوط داخل ظرف اضافه کنید و هم بزنید تا مواد کاملا با هم مخلوط شوند. میتوانید به آب دوغ خیار به انتخاب خودتان پیاز یا پیازچه و یخ هم اضافه کنید. بهتر است گردو، کشمش و گلمحمدی خشک و سیر را در ظرف جداگانهای بگذارید تا هرکسی با توجه به ذائقه خود در سرو آبدوغ خیار از آن استفادهکند.
نکته
میتوانید در آخر دو قاشق غذاخوری عرق کاکوتی به آبدوغ خیارتان اضافه کنید که باعث جذب بهتر غذا و جلوگیری از دلپیچه بعد از غذا میشود.
اگر طبعتان سرد و بلغمی است میتوانید از سیر، موسیر، گردو و زنجیل هم استفاده کنید. همچنین به جای ماست میتوانید از دوغهای طعمدار آماده یا دوغ کفیر استفادهکنید.
برای درست کردن آبدوغ خیار بهتر است از ماست پرچرب و کمی ترش مزه استفاده کنید تا طعم بهتری پیدا کند.