جامعه پویا- حساسیت برخی افراد به شیر باعث می شود تا نتوانند حتی از کیک های خانگی که بسیار سالم و تمیز است استفاده کنند. برای اینکه بتوانید برای افراد حساس به شیر کیک درست کنید ،ما به شما روش پخت کیک بدون شیر را آموزش می دهیم.
کیک بدون شیر به اندازه سایر کیک های دیگر لذیذ است و مزیت آن این است که افرادی که شیر حساسیت دارند هم می توانند از آن استفاده کنند. البته به نسبت کالری کمتری هم دارد.
مواد لازم کیک بدون شیر:
آرد 2 پیمانه سر پر
تخم مرغ 6 عدد
پودر قند 2 پیمانه
وانیل نصف قاشق چایخوری
آب جوش نصف پیمانه
نمک مقدار کمی
بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
دستور تهیه کیک ساده بدون شیر اسفنجی :
برای تهیه این کیک خوشمزه ابتدا تمام مواد را نیم ساعت در دمای محیط قرار دهید و سپس مراحل زیر را به ترتیب و با دقت انجام دهید.
ابتدا زرده و سفیده تخم مرغ ها را جدا میکنیم و در 2 ظرف جدا گانه می گذاریم و سپس سفیده تخم مرغ را با هم زن برقی می زنیم تا رنگ آن سفید شود و بعد از آن نصف پودر قند را اضافه کنید و دوباره بزنید تا سفیده تخم مرغ سفت شود و با برگرداندن ظرف، سفیده از ظرف خارج نشود.بعد از اینکه سفیده آماده شد آن را در یخچال بگذارید تا آب نیندازد.
آرد و بکینگ پودر را ترکیب کنید و در چند نوبت از صافی عبور دهید و سپس مقداری نمک به آن اضافه کنید و به خوبی ترکیب کنید.
در این مرحله سراغ زرده تخم مرغ می رویم و آن را می زنیم و سپس وانیل و بقیه پودر قند را اضافه میکنیم و با دور متوسط هم زن می زنیم تا رنگ آن کرمی شود.سپس آب جوش را در چند نوبت به زرده ها اضافه کنید و به سرعت هم بزنید تا زرده ها پخته و سفت نشود.
در این مرحله آردی که الک کره ایم را در چند نوبت به زرده اضافه می کنیم و با لیسک مداوم و در یک جهت هم می زنیم وقتی به خوبی مخلوط شد سفیده تخم مرغ را از یخچال خارج میکنیم و به کم کم به مواد اضافه میکنیم و خیلی آرام ترکیب میکنیم .توجه داشته باشید نیازی نیست که هم بزنید فقط با لیسک مواد را به آرامی ترکیب کنید.در این مرحله مواد کیک آماده است.
نمناک نوشت:در مرحله آخر کف قالب و دیواره های قالب را با روغن چرب کنید و سپس مقداری آرد(خیلی کم) روی آن بریزید تا کیک به قالب نچسبد(می توانید از کاغذ روغنی نیز استفاده کنید).سپس مواد کیک را درون قالب بریزید و سطح آن را صاف کنید و در پایان، قالب کیک را چند بار بر روی سطح سفت بکوبید تا هوای موجود در کیک خارج شودتا باعث ترک خوردن کیک بعد از پخت نشود.سپس قالب را در دمای 175 درجه سانتیگراد به مدت 35 الی 45 دقیقه درون فر قرار می دهیم و پس از آماده شدن نوش جان کنید.