جامعه پویا- محلبی نوعی دسر است که در کشور ترکیه طرفداران زیادی دارد. هرچند این دسر اصالت عربی دارد اما به نام کشور ترکیه شناخته می شود چرا که ایرانیان بیشتر این دسر را در آن کشور تجربه کرده اند.
محلبی دسری پرکالری است بنابراین زمانی که می خواهید آن را سرو کنید باید توجه داشته باشید که پیش از ان غذایی سنگین استفاده نکرده باشید. همچنین از این دسر می توانید در مهمانی هایی که با غذای اصلی پذیرایی نمی شود هم استفاده کنید. میهمانی های عصرگاهی فضای مناسبی برای سرو این دستر است.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک خیس شکلاتی بدون فر
مواد لازم برای تهیه محلبی
شیر یک لیتر
آرد برنج دو قاشق غذاخوری
نشاسته چهار قاشق غذاخوری
شکر نصف لیوان
خامه سه قاشق غذاخوری
تخم مرغ یک عدد
زعفران
دو قاشق آب شده
گلاب دو قاشق
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کاپ کیک یا کیک فنجانی بدون فر
طرز تهیه
شیر را در قابلمه بزرگ بریزید و قبل از اینکه ان را روی حرارت قرار دهید نشاسته و آرد را در آن الک کنید. حالا شکر را به آن اضافه کنید و آرام آرام هم بزنید تا یک دست شود. حالا نوبت تخم مرغ است آن را هم اضافه کنید و هم بزنید. مواد را روی اجاق قرار دهید و اجاز دهید روی حرارت کم بجوشد و در تمام مدت نیز آن را هم بزنید وقتی که مواد خوب قوام آمد خامه را به ان اضافه کنید و همچنان هم بزنید. سه دقیقه زمان لازم است که خامه در مواد جا بیفتد. وقتی احساس کردید مواد شما قوام یافته حالا گلاب و زعفران را به آن اضافه کنید و هم بزنید وقتی مواد یک دست شد محلمی شما آمده است آن را در ظروفی که از قبل آماده کرده اید قرار دهید و اجازه دهید تا خنک شود. محلمی در این مرحله حالت ژله ای پیدا می کند و کمی سفت می شود.
می توانید روی ان را با موادی مانند پسته، بادام و گل محمدی تزئین کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک وانیلی در قابلمه و بدون فر
نکته
به جای زعفران و گلاب می توانید از طعم دهنده های دیگر مانند شکلات استفاده کنید و شکلات آب شده داخل محلمی بریزید. بر اساس سلیقه ای که دارید می توانید به محلمی طعم بدهید.
می توانید کف یک قالب سیلیکونی را چرب کرده و محلبی را داخل آن قرار دهید و بعد از خنک شدن از قالب خارج کنید تا فرم زیبایی بگیرد.