جامعه پویا -شله زرد یک دسر بسیار عالی است که در مراسم های مذهبی و ماه رمضان بیشتر از آن استفاده می شود. طرز تهیه شله زرد و جا افتادن آن بسیار مهم است. شله زرد را چطور باید درست کنیم؟ ما در این مطلب به شما می گویم چه کار کنید.
مواد لازم برای تهیه شله زرد
برنج ۲ پیمانه
روغن ۱ قاشق غذاخوری
شکر ۴ پیمانه
زعفران ۱ مثقال
کره گیاهی ۵۰ گرم
گلاب ۱ پیمانه
خلال بادام به مقدار لازم
دستور پخت شله زرد
ابتدا در یک دیگ آب بریزید و آن را روی اجاق قرار دهید وقتی که آب جوش امد برنج را داخل ان بریزید و تا بجوشد برنج باید زیاد بجوشد تا از هم بازشود و حالت شفته به خود برگیرد. وقتی برنج وا رفت و شفته شد حالا موقع اضافه کردن کره است. مقداری کره و سپس شکر داخل ان بریزید و هم بزنید آنقدر هم بزنید که دانه های برنج از هم باز شود. توجه داشته باشید که آب ان کم نشود تا ته نگیرد. سه ستا چهار ساعت طول می کشد تا برنج به خوبی وا برود. در این مرحله گلاب را اضافه کنید تا مواد با گلاب بپزد.
نیم ساعت باید در این حالت مواد بپزد. سپس زعفران را اضافه کنید. می توانید در این مرحله هل را هم اضافه کنید. مواد را هم بزنید و یک ربع بعد زیر اجاق را خاموش کنید. یک دم کنی روی دیگ بگذارید و نیم ساعت بعد دمکنی را بردارید.
توجه داشته باشید آب شله زد کم یا زیاد نباشد. شله زرد باید کاملا قوام داشته باشد.
بعد در ظرفی که از قبل تهیه کرده اید سرو کنید و روی آن را با خلال پسته ، دارچین و هر ماده دیگری که دوست دارید تزئین کنید.
نکته
بهتر است برنج را از شب قبل خیس کنید نمک هم نزنید تا برنج خرد شود.
می توانید برنج را با زردچوبه خیس کنید تا رنگ شله زرد شما بسیار عالی و قشنگترشود.
می توانید مقداری خلال پسته داخل شله زرد هم بریزید اینکار شله زرد شما را فاخرتر می کند.
از خرده برنج شده برای شله زرد استفاده کنید ، پخت آن بسیار راحت تر است.
اگر برنج را از شب قبل خیس نکردید برنج را بکوبید و بعد در آب بریزید تا پخت آن راحتتر شود.
دستور پخت برای 6 نفر است اگر می خواهید برای تعداد بیشتری شله زرد درست کنید مواد را به نسبت زیاد کنید. برای 10 نفر نیاز است سه پیمانه برنج داشته باشید.