جامعه پویا -مواد لازم برای تهیه ارزن پلو یک غذای محلی و خوشمزه و متفاوت است که با توجه به مواد تشکیل دهنده آن یک غذای مغذی و مفید محسوب می شود.
مواد لازم برای تهیه ارزن پلو
ارزن كوبیده : یک فنجان
حبوبات ( ماش – لوبیا ): یک لیوان
روغن : دو قاشق غذا خوری
آب: نیم لیتر
ادویه : به میزان دلخواه
سبزیجات محلی سلمه – بلقس : 100 گرم
سیب زمینی: یک عدد بزرگ
گوشت قورمه : 300 گرم
پیاز : یک عدد
گوجه : دو عدد
دستور پخت ارزن پلو
ابتدا ارزن را در آسیاب بریزید و نرم کنید تا ارزن و پوست آن از همدیگر جدا شود سپس ارزن ها را پاك نموده با آب بشویید تا خالص شود . روغن و آب را داخل قابلمه ریخته حبوبات لازم را اضافه کنید تا خوب بپزد سپس پیاز و گوجه و سبزی و ادویه و سیب زمینی و نمك و گوشت قورمه ( گوشت سرخ شده ) را هم اضافه كرده بعدا ارزن ها را می ریزیم تا آب آن کشیده شود .
بدنبال آن مثل برنج دم بگذارید . بعد از یكساعت آماده خوردن است . روغن در دو مرحله اضافه می شود . یكی موقع پختن غذا و دیگری بعد از دم كشیدن و سرو غذا.
بیشتر بخوانید : فیلم آشپزی: دستور پخت پلو مکزیکی اصل
نکته
این غذا در فصل زمستان و معمولاً نهار خورده می شود . چون هم مقوی است و هم گرم است .
می توانید حبوبات را از قبل بپزید تا از پخت کامل آن و گرفته شدن نفخ حبوبات مطمن شوید.
این غذا بسیار مقوی و سنگین است از زیاد خوردن آن پرهیز کرد.
اگر سبزی محلی ندارید می توانید از سبزیجات معطر و سبزی پلویی به جای سبزی محلی استفاده کنید.