جامعه پویا -دمی گوجه یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و سنتی ایرانی است که با طعمی خاص و خوشمزه می توان در خانه تهیه کرد.
مواد لازم برای تهیه دمی گوجه
پیاز؛ یک عدد
برنج؛ ۲ لیوان
سیبزمینی؛ یک عدد
زعفران؛ یک چهارم قاشق چایخوری (ساییده شده)
نمک به میزان لازم
فلفل سیاه به میزان لازم
گوجه فرنگی؛ ۵ عدد
روغن؛ نصف استکان
آب گوشت : یک لیوان
زردچوبه به میزان لازم
بیشتر بخوانید : طرز تهیه استانبولی پلو بسیار خوشمزه و عالی +دستور پخت ترکیه ای
طرز تهیه دمی گوجه
ابتدا گوجهها را بشویید و رنده کنید یا در مخلوط کن پوره کنید. برنج را پس از شست وشو به همراه دو لیوان آب و گوجه فرنگی پوره شده روی حرارت بگذارید.
در ظرف مناسب پیاز داغ درست کنید و زعفران آب کرده و کمی زردچوبه و فلفل و نمک را در آن بریزید و به برنج اضافه کنید.
سیب زمینیهای نگینی شده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید بجوشد اب گوشت را اضافه کنید صبر کنید تا آب تبخیر شود و فقط در حدود چند قاشق آب برای دم کشیدن باقی بماند. برنج را دم کنید و اجازه دهید آماده شود.
نکتهها
اضافه کردن یک عدد لیمو عمانی به غذای در حال جوش به خوشمزهتر شدن برنج کمک زیادی میکند.
اگر غذا به اندازه کافی رنگ ندارد، یک قاشق رب گوجه فرنگی به آن اضافه کنید. در صورت تمایل ۲ تا۶ قاشق شیر به برنج اضافه کنید تا ته دیگ خوشرنگتری داشته باشید.اگر به غذا آب گوشت اضافه می کنید این مقدار را از آب اولیه کم کنید
بهتر است بعد از دم کشیدن غذا به جای روغن از کره استفاده کنید.
اگر از طعم سیر خوشتان میآید، میتوانید دو حبه سیر هم رنده و به غذا اضافه کنید. این دمی را با سبزی میل کنید.
می توانید مواد آماده شده را در پلوپز قرار دهید و یک ته دیگ عالی هم به دست آورید.
برای دمی گوجه می توانید از مرغ هم استفاده کنید. اگر مرغ را تکه کرده و کمی تفت بدهید و به مواد اضافه کنید با زمان دم کشیدن برنج مرغ هم می پزد