جامعه پویا-آبگوشت بزباش یکی غذای سنتی آذربایجانی است که به دلیل پایه گیاهی یکی از سالم ترین غذاهایی است که میتوانید تهیه و استفاده کنید.
ضمن اینکه استفاده از آن در همه فصول سال ممکن است.
برای تهیه آبگوشت بزباش
گوشت 500 گرم(میتوانید از گوشت مرغ هم استفاده کنید)
پیاز 1 عدد
سیب زمینی 5 عدد
لوبیا قرمزچشم بلبلی یک استکان
سبزی(تره،جعفری,شنبلیله) 750 گرم
لیمو عمانی 4 عدد
طرز تهیه آبگوشت بزباش
ابتدا باید لوبیای چشم بلبلی را از شب قبل خیس کنید.
سپس گوشت را به 4 تا 6 تکه تقسیم کنید . پیاز را خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید تا رنگش طلایی شود سپس گوشت را داخل آن بریزید و تفت دهید. همراه با گوشت زرد چوبه را هم اضافه کنید و تفت دهید . مقداری آب داخل گوشت بریزد تا بپزد.
سبزی ها را هم تمیز کنید و بشویید و بعد از اینکه خشک شدند خرد کنید و با کمی روغن سرخ کنید.
بعد از اینکه گوشت نیم پز شد لوبیا ی خیس داده شده را به آن اضافه کنید تا به همراه گوشت و پیاز بپزد .همچنین بعد از نیم پز شدن لوبیا سبزی تفت داده شده را به همراه سیب زمینی و لیمو عمانی اضافه کنید. در آخرپخت هم فلفل و نمک اضافه کنید .تا همه مواد کنار هم ترکیب شوند و به اصطلاح جا بیفتند. وقتی غذا کاملا جا افتاد میتوانید آن را سرو کنید. آبگوشت بزباش را میتوانید مانند دیزی سرو کنید و آب و مخلفات را جدا کرده و بگوبید و میتوانید در هم استفاده کنید. این غذا با نان سرو می شود و یک غذای کاملا سالم است. کنار آبگوشت بز باش از ترشی ها استفاده کنید تا لدت بیشتری ببرید.
منبع: نمناک