2024/04/30
۱۴۰۳ سه شنبه ۱۱ ارديبهشت
10 نکته طلایی برای خوشمزه شدن سمنو خانگی

10 نکته طلایی برای خوشمزه شدن سمنو خانگی

برای تهیه سمنو خانگی و خوشمزه این نکات را رعایت کنید

جامعه پویا -سمنو یک دسر عالی و خوشمزه و البته بسیار مقوی است که معمولا خانم های شهر نشین آن را از غذاپزی ها تهیه می کنند. اما سمنوی شب عید را می توانید در خانه هم درست کنید. 

بیشتر بخوانید : طرز تهیه سمنو عمه لیلا برای سفره هفت سین


مواد لازم برای تهیه سمنو خانگی

 

گندم برای جوانه زدن    ۱ کیلوگرم
آرد سبوس دار (آرد سنگک)    ۳ کیلوگرم
آب    به مقدار لازم
بادام    به تعداد لازم

طرز تهیه سمنو خانگی

 

طرز تهیه سمنو خانگی

 

ابتدا باید جوانه گندم را آماده کنید. برای این کار باید از گندم کامل که دارای خاصیت جوانه زدن است استفاده کنید. گندم‌ها را با آب سرد بشویید و بگذارید داخل آب سرد به مدت دو روز خیس بخورد. تقریباً هر ۸ ساعت یک بار آب گندم‌ها را عوض کنید.
زمانی که سر گندم‌ها سفید شد آنها را آبکشی کنید. جوانه‌های تازه را در یک ظرف مناسب بریزید و روی آنها را با یک پارچه تمییز و خیس بپوشانید. ظرف را در جای تاریک قرار دهید و روزی ۳ یا ۴ بار با اسپری روی پارچه را مرطوب کنید تا گندم‌ها جوانه بزنند. دقت کنید که رطوبت زیاد باعث گندیدگی جوانه‌ها می‌شود.
در این مرحله باید جوانه‌های ریشه زده گندم را که به خوبی رشد کرده‌اند بکوبید یا چرخ کنید تا به یک مخلوط نرم و یکدست برسید. توجه کنید رنگ جوانه‌ها باید سفید یا نقره‌ای باشد و اگر رنگ جوانه گندم سبز تیره شود باعث تلخ شدن سمنو می‌شوند. جوانه‌های چرخ شده را به خوبی با آب مخلوط کنید، سپس با یک پارچه تمیز آنها را صاف کرده و با دست فشار دهید تا شیره آن کاملاً خارج شود. توجه کنید در پخت سمنو، هیچ شیره یا شکر اضافه ای داخل مواد آن ریخته نمی‌شود و تمام شیرینی و مزه خوشمزه آن، به خاطر وجود همین شیره جوانه گندم است.
شیره به دست آمده را با آرد سبوس دار در یک قابلمه مناسب مخلوط کنید. پس از اینکه مواد به خوبی یکدست شد قابلمه را روی حرارت قرار دهید و مرتب هم بزنید تا زمانی که به جوش بیاید و کمی غلیظ شود.
حالا به همان اندازه مرحله قبل به مواد سمنو آب اضافه کنید و اجازه دهید سمنو با حرارت ملایم قوام بیاید. حدود ۵ تا ۶ ساعت باید سمنو را مرتب هم بزنید تا ته نگیرد. وقتی مواد سمنو شبیه حلوا شد می‌توانید بادام را اضافه کنید.

پس از اینکه سمنو غلیظ شد حرارت زیر قابلمه را کاملاً ملایم کنید و یک شعله پخش کن زیر قابلمه بگذارید. برای اینکه سمنو خوشرنگ شود یک دم کنی نیز روی درب قابلمه قرار دهید.
بعد از اینکه سمنو دم کشید، آماده مصرف است. آن را در ظرف‌های مورد نظر ریخته و تزئین کنید.

 


نکات طلایی درباره سمنو


1-گندم های سمنو باید از نوع خوب و مرغوب باشد.
2- خیس کردن گندم به مدت دو روز در محیطی گرم کافی است.
3- بهتر است در زیر گندم هایی که در پارچه می ریزید آبکش یا صافی بگذارید.4- جنس دستمال پارچه ای باید نخی باشد پارچه نخی همواره مرطوب می ماند.
5- بهتر است با کمک یک اسپری روی پارچه آب بپاشید.
6- برای آرد سمنو می توانید از یک دوم آرد جوانه گندم نرم شده استفاده کنید که آرد جوانه گندم را باید به خوبی الک کنید استفاده از این آرد در تهیه سمنو، شیرینی طبیعی سمنو را بیشتر می کند.
7- دم کردن سمنو در کیفیت سمنو بسیار موثر است سمنو را باید روی شعله با حرارت ملایم دم کنید.
8- می توانید در  دستور تهیه سمنو از بادام ،پسته و فندق استفاده کنید.
9- هرگز اجازه ندهید که گندم ها به مرحله سبز شدن برسد زیرا شیرینی سمنو کم می شود.
10- اگر بلافاصله بعد از در آمدن جوانه‌های گندم فرصت کافی برای ادامه مراحل طرز تهیه سمنو ندارید می توانید جوانه ها را در یخچال بگذارید با این کار جلوی رشد بیشتر جوانه های گندم را می گیرید و جوانه ها هم در یخچال تا چند روز سالم خواهند ماند.
 

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.