جامعه پویا -سیرابی یک غذای خاص و خوشمزه و البته پرکالری است که برای روزهای تعطیل خیلی مناسب است.
مواد لازم برای تهیه سیرابی بدون بوی بد
سیرابی گوسفندی ۱ عدد
جگر سفید گوسفند ۱ عدد
پیاز ۱ عدد متوسط
زنجبیل ۱ قاشق چایخوری
نمک ۲ قاشق چایخوری
زردچوبه ۱ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه ۲ قاشق چایخوری
روغن حیوانی ۱ قاشق غذاخوری
مواد گرفتن بوی بدسیرابی
پیاز ۱ عدد
سیر ۵ حبه
کرفس ۲ ساقه
فلفل دلمه ½ فلفل
هویج ۱ عدد
برگ بو 3 برگ
طرز تهیه سیرابی
برای تهیه سیرابی خوشمزه و مخصوص ابتدا سیرابی را با دقت تمیز می کنیم، سپس از وسط نصف می کنیم و روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم و به صورت مستطیل با ارتفاع ۵ سانتیمتر و عرض ۳ سانتیمتر آن ها را برش می دهیم.
در این مرحله جگر سفید را نیز می شوییم و روی تخته آشپزخانه کمی کوچک تر از سایز سیرابی آن را خرد می کنیم. در ادامه داخل قابلمه ای آب می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا به جوش بیاید.
پیاز و سیرها را نیز پوست می گیریم و می شوییم. هویج را پوست می گیریم و می شوییم و از وسط نصف می کنیم.ساقه های کرفس را همراه با فلفل دلمه ای می شوییم و هسته های آن را بیرون می آوریم و کنار می گذاریم.
سپس درب قابلمه را بر می داریم و سیرابی و جگرهای خرد شده را داخل آب جوش می ریزیم و تا به مدت ۱ دقیقه جوش بخورند و کف روی آن ها ظاهر شود،آنوقت کل آب موجود در قابلمه را داخل آبکش می ریزیم.
سپس آب جوش تازه داخل قابلمه می ریزم و جگر و سیرابی را مجددا داخل آب جوش می ریزیم.ابن کار باعث زهم گیری بوی سیرابی می شود.بعد سبزیجات خرد شده که عبارتند از پیاز، سیر، هویج، ساقه کرفس و فلفل دلمه ای و برگ بو را اضافه می کنیم.
حالا صبر می کنیم تا به مدت ۵ ساعت سیرابی و جگر سفید خوب بپزد. پس از گذشت زمان اشاره شده در پاراگراف بالا پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم.
تابه ای را روی حرارت قرار می دهیم و روغن حیوانی داخل آن می ریزیم و پیازها را اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا نرم شوند و زردچوبه و فلفل سیاه روی آن می پاشیم و صبر می کنیم تا سرخ و طلایی شود.
حالا زنجبیل را نیز به همراه نمک به آن اضافه می کنیم تا سیرابی که طبع سرد دارد به تعادل برسد و تابه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم.سبزیجات را از داخل سیرابی خارج می کنیم و مخلوط پیاز و ادویه ها را به ان اضافه می کنیم
سپس اجازه می دهیم تا ۳۰ دقیقه دیگر نیز بپزند.این مرحله برای این است که بوی سیرابی تا حد امکان گرفته شود و همین طور سیراب شیردان را مزه دار و خوش رنگ تر کنیم.حالا سیرابی آماده است می توانید میل کنید.