جامعه پویا -علایمی در بدن وجود دارد که اگر به آن توجه کنید متوجه می شود کمبود چه ویتامین هایی دارید و چطور باید آن را جبران کنید.
ریزش مو :کمبود ویتامینهای B2 ،B5، بیوتین، روی و ویتامین D
خشکی موها: کمبود A و E، امگا3، پروتئین، سلنیوم و بیوتین
شوره زدن موها :کمبود سلنیوم، امگا3 و ویتامین A
کاهش قدرت دید: کمبود ویتامین A
قرمزی مداوم مویرگهای چشم: کمبود ویتامین C
پوستهریزی در اطراف پلک: کمبود آهن
افسردگی: کمبود ویتامینهای B1 ،B5 و بیوتین
دمانس یا زوال عقل: کمبود B1 ،B3 ،B12، اسیدفولیک و امگا3
تحریکپذیری و زودرنجی: کمبود ویتامینهای B1 ،B5 و B6
بیخوابی: کمبود ویتامینهای B3 ،B5 ،B6 و D
سرگیجه: کمبود ویتامینهای B2 و B6
خون ریزی لثه: کمبود ویتامین C و اسیدفولیک
بههم چسبیدن دندانها: کمبود ویتامین D و ویتامین K
گلودرد: کمبود ویتامینهای B3 ،B12، اسیدفولیک و کلسیم
آفت دهانی: کمبود ویتامین B2
ضعیف شدن مینای دندان: کمبود ویتامینهای A ،K ،D و کلسیم
التهاب زبان: کمبود ویتامینهای B2 ،B3 و اسیدفولیک
جوشهای پشت بازو: کمبود ویتامین A
پوستهریزی و خشکی پوست: کمبود ویتامینهای A و E
خون ریزی بیعلت از بینی: کمبود ویتامین C
کبودی مداوم پوست: کمبود ویتامین C
جوش زدن در دوران عادت ماهانه: کمبود ویتامین B6
التهاب پوست: کمبود ویتامینهای B2 ،B3 و بیوتین
قاشقی شدن ناخنها: کمبود ویتامین B12 و آهن
ظهور خطوط سفید روی ناخن: کمبود کلسیم و روی
پوستهریزی اطراف ناخن: کمبود آهن و بیوتین
شکنندگی ناخنها: کمبود کلسیم و منیزیم
چند شاخهشدن پوست اطراف ناخن: کمبود پروتئین
گرفتگی عضلانی: کمبود منیزیم و ویتامینهای B1 ،B2 و B6
تورم مفاصل: کمبود ویتامینهای B1 ،B6 و پروتئین
قفل شدن ناگهانی مفاصل: کمبود منگنز
پوکی استخوان: کمبود کلسیم و ویتامین D
سیاهی و پفآلودگی زیر چشم: کمبود آب در بدن، تحمل نکردن برخی مواد غذایی مانند لاکتوز لبنیات و حساسیت
کدام ویتامینها را از کدام منابع غذایی دریافت کنیم؟
منابع ویتامینهای گروه B: سبزیجات برگ سبز تیره، غلات و حبوبات
منابع ویتامین B12: گوشتها، لبنیات و تخممرغ
منابع ویتامین C: پیاز، فلفل، مرکبات و گوجهفرنگی
منابع ویتامین D: آفتاب، قارچ، تخممرغ، ماهیهای چرب و لبنیات
منابع کلسیم و ویتامین K: انواع لبنیات، کلم بروکلی و اسفناج
منابع روی: انواع گوشتها، حبوبات و غلات
منابع منیزیم: مغزها و دانههای خام، ماهی، حبوبات، ماست، موز
منابع منگنز: بادام، کدوتنبل، اسفناج، ماست، انجیر، موز
منابع پیشساز ویتامین A: کره، خوراکیهای نارنجی و زردرنگ مانند هویج و زردآلو
منابع اسیدفولیک: سبزیهای برگ سبز تیره، مرکبات، غلات سبوسدار و حبوبات
منابع بیوتین: تخممرغ، بادام، غلات سبوسدار، اسفناج، قارچ، شیر و گوشت
فراموش نکنید تأمین ویتامین بدن به معنای پیشگیری است و در صورت بروز مشکلات جدی، راه درمان محسوب نمیشود.