2021/06/19
۱۴۰۰ شنبه ۲۹ خرداد
طرز تهیه مرغ شکم پر مجلسی و رستورانی بدون فر

طرز تهیه مرغ شکم پر مجلسی و رستورانی بدون فر

مرغ شکم پر یک غذای خاص شمالی است که در همه کشور تهیه می شود. برای تهیه مرغ شکم پر مجلسی و رستورانی بدون فر این مطلب را بخوانید

جامعه پویامرغ شکم پر یک غذای کاملا ایرانی و خاص است که به راحتی می توانید آن را بدون فر تهیه کنید و یک مهمانی خاص برپا کنید.

 

مرغ شکم پر یک غذای شمالی و پرطرفدار است که برخی تصور می کنند برای درست کردن ان حتما باید فر داشته باشند در حالیکه اصل این غذا بدون فر و روی اجاق است.

 

بیشتر بخوانید: طرز تهیه لوبیاپلوی مجلسی و خاص

 

طرز تهیه مرغ شکم پر بدون فر

مواد لازم مرغ شکم پر

 

مرغ درسته با پوست : حدود 2 کیلو

 

گردو : 5 عدد درشت خرد شده

 

آلو  بخارا : 12 عدد

 

گوجه  فرنگی : 2 عدد

 

لیمو : 1 عدد

 

پیاز: 1 عدد بزرگ

 

هویج : 1 عدد

 

سیر : 2 حبه

 

نعنا خشک :یک قاشق غذا خوری

 

زرشک شسته شده : یک قاشق غذاخوری سرپر

 

نمک ، فلفل و زرد  چوبه :به میزان لازم

 

زعفران پودر شده : یک چهارم قاشق چایخوری

 

رب  گوجه  فرنگی : یک قاشق غذا خوری

 

آب  نارنج: یک قاشق غذا خوری

 

طرز تهیه مرغ شکم پر مجلسی:

 

ابتدا باید مرغ را تمیز کنید و بدون اینکه به پوست رویی آن صدمه ای بزنید چربی و مواد داخل شکم مرغ را خارج کنید.

 

بیشتر بخوانید: نکات مهمی که در پخت جوجه کباب باید رعایت کرد

 

بعد آن را خوب بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافه آن گرفته شود.

 

مرغ شکم پر مجلسی

 

در این فاصله به سراغ مواد داخل شکم مرغ میرویم . گوجه فرنگی را حلقه حلقه برش بزنید. پیاز را از وسط نصف کنید و داخل قابلمه ای کوچک مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ شود.

 

 

 

بعد نصف پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و داخل روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود. سپس یک حبه سیر را رنده کنید و بعد با پخی چاقو آن را کاملا له کنید  و به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید.

 

 

 

بعد زرشکهای شسته شده را اضافه کنید و به مدت یک دقیقه تفت دهید . مراقب حرارت زیر قابلمه باشید تا زرشک ها نسوزند.بعد نعنا خشک را اضافه کنید و کمی تفت دهید . بعد از کمی تفت دادن گردوها و 7 عدد آلو را به بقیه مواد تفت داده شده اضافه کنید و یک دقیقه دیگر تفت دهید  توجه داشته باشید برای اینکه زرشکها نسوزد مدام باید در حال هم زدن مواد با هم باشید.

 

مزه دار کردن مرغ

 

حالا نوبت مزه دار کردن مرغ است  توجه داشته باشید آب مرغ کاملا باید گرفته شده باشد. با یک چاقوی تیز از داخل شکم مرغ در قسمت سینه چند برش ایجادکنید. برشها نباید انقدر عمیق باشد که به پوشت مرغ رسیده و آن را سوراخ کند ،باید حالتی کانالی داشته باشد.

 

 

بعد داخل شکم مرغ و قسمت هایی که شیار ایجاد کردیم نمک می مالیم .لیمو را از وسط نصف کنید و آب نصف آن را داخل شکم مرغ بریزید.و چند ورق گوجه را در کف شکم مرغ بچینید و در آخر موادی را که برای داخل شکم مرغ تفت دادیم را داخل شکم مرغ میریزیم.سپس روی آن چند ورق دیگر گوجه فرنگی و مقداری آب لیمو میریزیم.

 

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش بادمجان رستورانی و مجلسی

 

 

با یک نخ و سوزن تمیز و ترجیحا مخصوص آشپزی شکم مرغ را میدوزیم. بعد پاهای مرغ را از دو طرف ببندید و به هم متصل کنید. این مرحله خیلی مهم است باید با دقت انجام شود ،چرا که باز شدن نخ ها می تواند مرغ را کاملا وا داده و آشپزی شما را خراب کند. ضمن اینکه برای گریل کردن و  بریانی کردن مرغ این مرحله باید درست انجام شود در غیر این صورت بریانی کردن آن با مشکل مواجه می شود.

 

 

 

حالا سطح رویی مرغ را کاملا با نمک آغشته کنید.

 

قابلمه ای مناسب را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید و وقتی روغن داغ شد نصف دیگر پیاز را داخل آن خلال کنید تا نرم و سبک شود. سیر را هم خرد کنید و به پیاز در حال تفت اضافه کنید . کمی که پیاز و سیر را تفت دادید در گوشه ای از قابلمه جمع کنید و مرغ را داخل قابلمه بگذارید تا سرخ شود. وقتی یک طرف مرغ سرخ شد آن را برگردانید تا سمت دیگر آن هم سرخ شود.

 

طرز تهیه مرغ شکم پر رستورانی

 

بعد از سرخ شدن مرغ به آن نمک ، فلفل و زرد چوبه اضافه کنید و داخل قابلمه 2 لیوان آب جوش بریزید . هویج را حلقه کنید و در اطراف مرغ داخل قابلمه بریزید .

 

 

 

5 عدد آلوی مانده را هم داخل قابلمه بریزید.نصف لیمو را به صورت حلقه ای برش بزنید و به همراه بقیه حلقه های گوجه فرنگی مانده روی مرغ قرار دهید.

 

 

 

دقت کنید تا حلقه های لیمو داخل قابلمه نیفتد.در قابلمه را میگذاریم و صبر میکنیم تا مرغ نیم ساعت بپزد. اگر در حلقه کردن لیمو حرفه ای نیستید ،اب و پالم ان را بگیرید و در آخر به سس مرغ اضافه کنید. چون پوست لیمو ممکن است طعم تلخی به غذای شما بدهد.

 

 

 

طرز تهیه سس مرغ

 

 

 

قابلمه ای را روی حرارت قرار میدهیم و مقداری روغن داخل آن میریزم و یک قاشق رب گوجه را داخل آن سرخ میکنیم ، بعد به آن یک قاشق غذا خوری آب نارنج و یا آب غوره به همراه کمی نمک و یک فنجان آب جوش اضافه میکنیم و منتظر می مانیم تا سس به جوش بیاید.بعد از قل خوردن سس ، زعفران سائیده شده را به آن اضافه کنید و بگذارید تا کمی بجوشد.

 

 

 

 

 

 

 

بریان کردن مرغ

 

بعد از نیم ساعت زمانی که از پخت مرغ گذشت در قابلمه را باز کنید.گوجه را داخل آب مرغ بریزید. مرغ را زیرو رو کنید و دقت کنید تا پوست مرغ پاره نشود. اجازه دهید مرغ کامل و دقیق بپزید وقتی پخت آن را از قابلمه خارج کنید، اجازه دهید آب آن کاملا برود و جدا شود  سر و ته مرغ را از جایی که آن را دوخته اید به یک سیخ آویزان کنید. حالا می توانید پوست مرغ را گریل  کرده یا بریان کنید. سیخ را از بالا روی اجاق بگیرید. حالت سیخ مثل کباب کردن مرغ روی اتش باید باشد. حتما دیده اید که بره یا مرغ درسته را چطور روی آتش بریان می کنند. سیخ را درهمان حالت قرار دهید و روی اجاق آن را بریان کنید و بپرخانید تا کاملا پوست و گوشت رویی ان بریان شود. اگر روی اجاق اینکار برایتان سخت است مرغ را با سیخ در یک حالت ثابت قرار داده و با چراغ الکلی همه جای ان را بریان کنید.

 

مرغ شکم پر بدون فر

 

حالا سسی را که آماده کرده بودید به فرچه به تمام سطح رویی مرغ بمالید و اضافه سس را داخل آب مرغ بریزید و اجازه دهید مرغ با حرارت بسیار کم و با آب بسیار کم به اندازه یک استکان نیم ساعت دیگر بجوشد و کاملا بپزذ

 

 

 

بعد پخته شدن مرغ ، آن را از قابلمه خارج کنید و با روغنی که داخل سس مرغ داخل قابمله است روی مرغ را با فرچه چرب کنید و بگذارید داخل فر از قبل گرم شده تا به مدت 5 تا 10 دقیقه مرغ گریل شود و پوست روی آن برشته شود.

 

 

 

مرحله نهایی و تزیین مرغ

 

 

 

مرغ آماده شده شکم پر را داخل ظرف مورد نظر بریزید و با آب مرغ و کمی خلال پسته و بادام تزیین کنید.در هنگام سرو نخ را هم از مرغ جدا کنید.

 

 

 

 

کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.