جامعه پویا- مربای هویج ،یک مربای بسیار پرطرفدار و خاص و پر انرژی برای صبحانه است. برای اینکه یک مربای هویج خاص و خوشمزه داشته باشید باید اصولی که حرفه ای ها رعایت می کنند. را بدانید.
مربای هویج بسیار آسان تهیه می شود اما حتما باید فوت کوزگری آن را بدانید.
مواد لازم
هویج خلال شده یک کیلو
شکر یک کیلو
خلال پسته 100 گرم
خلال بادام 100 گرم
مغز گردو درشت 200 گرم
گلاب یک فنجان معادل 150 سی سی
هل ساییده شده یک قاشق غذاخوری
زعفران آب شده نصف فنجان
خلال پوست پرتقال 300 گرم
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شربت و مربای گل محمدی ،مجلسی و خاص
دستور پخت مربای هویج
ابتلا هویج های خلال شده را در یک ظرف بریزید و دو لیوان هم آب روی آن بریزید تا روی شعله کم خوب بپزید. معمولا یک ربع زمان نیاز است که هویج ها خوب پیزد. بعد شکر را با مقدار دو لیوان آب به آن اضافه کنید و دوباره اجازه دهید که هویج و شکر خوب بجوشید و قوام بیاید. حالا نوبت اضافه کردن خلال بادام است. از آنجایی که خلال بادام کمی سفت است بهتر از بیشتر از آجیل های دیگر بجوشد به مدت 5 دقیقه اجازه دهید خلال بادام بجوشد.
حالا نوبت اضافه کردن خلال پوست پرتقال است دقت داشته باشید خلال پوست پرتقال را به اندازه خلال هویج خرد کرده باشید و بزرگتر یا کوچکتر نباشد. تلخی آن را هم از قبل گرفته باشید. خلال پوست پرتقال را به مواد اضافه کنید تا همراه آن بجوشد. حالا نوبت اضافه کردن هل و گلاب است. وقتی هر دو را اضافه کردید مواد را هم بزنید و کمی فرصت دهید تا با هم مخلوط شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای انجیر مجلسی و خاص+نکاتی که فقط حرفه ای ها می دانند
مرحله بعد اضافه کردن پسته و گردو است. می توانید پسته را به صورت خلال یا به صورت درسته داخل مربا بریزید. وقتی پسته و گردو را اضافه کردید اجازه دهید 10 دقیقه در مواد قل بخورد و بجوشد. در آخر زعفران را اضافه کنید ،خوب هم بزنید. زعفران نباید زیاد بجوشد چون عطر و رنگش را از دست می دهد. بعد از یکی دو دقیقه زیر اجاق را خاموش کنید. به اندازه دو تا سه قاشق غذاخوری آب لیمو به آن اضافه کنید تا کپک نزند. بعد مربا را رها کنید تا خنک شود.
نکات کلیدی
اضافه کردن آجیل یعنی خلال بادام، پسته و گردو به دلیل تنوع رنگ مربای شما را بسیار شیک و مجلسی و خوشرنگ می کند،بنابراین استفاده از آن را فراموش نکنید.
پوست پرتقال عطر خاصی به مربای شما می دهد و آن را مربایی می کند که تا به حال کسی نخورده است.
اگر 24 ساعت مربا بعد از خاموش شدن بیرون بود و شکرک زد، مقداری آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا خوب بجوشد. میتوانید کمی هم اب لیمو اضافه کنید اما باید توجه کنید بیشتر از یک قاشق غذاخوری نباشد تا مربای شما ترش نشود.
بیشتر بخوانید: چند نکته مهم که در پخت مربا باید بدانید
برای اینکه مربا در شرایط خوب بماند حتما آن را در ظرف شیشه ای کاملا خشک بریزید و قبل از اینکه در آن را ببندید پارچه ای روی آن قرار دهید و بعد در را ببندید تا اصلا هوا نکشد.
می توان هویج را به جای خلالی کردن با قالب به شکل گل هم در آورد اما اینکار در پخت هویج تاثیر دارد و ممکن است برخی طعم تکه درسته هویج را دوست نداشته باشند. هویج های تکه ای زیباست اما طرفدار زیادی ندارد.
مربای هویج بسیار پرخاصیت و خوشمزه است و در همه فصول سال می توانید آن را تهیه کنید.