جامعه پویا -آش دوغ یک غذای بسیار خوشمزه و محلی آذربایجان است. طرز تهیه آش دوغ که پیش غذایی زمستانی است را اینجا بخوانید.
مواد لازم برای تهیه آش دوغ
دوغ ۲ لیتر
سیر ۲ عدد
برنج ۱ پیمانه
نخود ۲۵۰ گرم
سبزی آش ۷۰۰ گرم
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
طرز تهیه آش دوغ
نخود را از دو روز قبل خیس کنید و هر 12 ساعت آب آن را عوض کنید. سپس نخود را در یک ظرف جداگانه بپزید و کناری قرار دهید.
سیر را تمیز و نگینی کنید. به اندازه یک قاشق غذاخوری در قابلمه روغن بریزید و سیر را در آن تفت بدهید. سپس برنج را که از قبل شسته و آماده کرده اید به سیر اضافه کنید و آب به مقدار کافی روی آن بریزید. وقتی برنج به جوش آمد نخود را به آن اضافه کنید و صبر کنید تا همراه برنج به خوبی بپزد و نرم شود حالا سبزی آش را به آن اضافه کنید توجه داشته باشید سبزی نباید خیلی بپزد چون خاصیتش را از دست می دهد. 10 دقیقه جوش خوردن سبزی کافی است. در ادامه نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و مقداری از سیر که از قبل نگه داشته اید را هم به مواد اضافه کنید و به مدت 10 دقیقه صبر کنید تا خوب بجوشد. حالا دوغ را اضافه کنید.صبر کنید تا مواد به خوبی با دوغ بجوشد و ترشی دوغ را به خودش بگیرد. اینکه آش شل باشد یا کمی قوام آماده بستگی به سیلقه شما دارد. در آذربایجان آش دوغ کاملا شل میل می کنند.
بیشتر بخوانید : طرز تهیه آش رشته برای 6 نفر بسیار خوشمزه و مجلسی
نکته
از کاکوتی برای تزئین روی آش می توانید استفاده کنید چون طبیعتی گرم دارد و سردی آش دوغ را می گیرد.
پونه دیگر گیاه محلی است که می توانید برای خوش عطر و گرم شدن آش دوغ استفاده کنید و آن را به آش اضافه کنید.
سعی کنید از دوغ محلی برای آش دوغ استفاده کنید چون آش را بسیار لذیذ می کند.